PRINS STIWAN DE MAATMEESTER


Prins Stiwan de Maatmeester en Prinses Evelien vormen het nieuwe Prinsenpaar voor De Kleibakkers. Op de drukke openingsavond in De Kolk werden zij onthuld na het eerdere aftreden van Prins Jos de Kersenfreak en Prinses Inie. Bijzonder is dat Prins Stiwan net die avond was toegetreden tot de Raad van 11. Om de spanning tot het laatste moment te bewaren zat hij dan ook niet in de traditionele ‘onthullingswagen’, maar gewoon bij de Raad van 11 op het podium. Op het moment dat Prinses Evelien zichtbaar werd sprong hij op de dansvloer en snelde hij zich naar zijn Prinses. In ‘no time’ was zijn Raadstenue ingeruild voor zijn Prinsenoutfit.

In de afgelopen weken werden Stiwan en Evelien Kaandorp al door meerdere carnavalisten genoemd als kansrijk Prinsenpaar. In de circa twee jaar die zij nu bij de De Kleibakkers betrokken zijn, toonden zij zich erg enthousiast bij activiteiten hetgeen niet onopgemerkt bleef. Prins Stiwan was al actief in de Jeugdcommissie en was zoals genoemd net toegetreden tot de Raad van 11. Daarnaast is dochter Daphne hofdame van Jeugdprins Stan de Sprinter en is zoon Jeroen Raadslid bij de jeugd.

Stiwan is in het dagelijks leven actief in zijn eigen interieurbouwbedrijf en koos daarom voor “De Maatmeester” als toevoeging op zijn Prinselijke naam. Het motto van het Prinsenpaar is “Lang leve de lol, maak de glazen maar weer vol”. Stiwan en Evelien zullen twee jaar als Prins en Prinses het gezicht vormen van De Kleibakkers.