Nieuw prinsenpaar! Prins Marcus de Fleurige en prinses RenatePrins Marcus de Fleurige en Prinses Renate vormen het nieuwe prinsenpaar voor De Kleibakkers. Verwacht of onverwacht? Veel Kleibakkers speculeerden er de afgelopen weken al heftig op los en vele namen passeerden de revue. Ook de namen van Marcus en Renate Laracker kwamen weleens naar voren. Niet gek als je al als 'Prins Maaskantje' bij het fruhshoppen tijdens de laatste carnaval verkleed gaat. Toch waren de meeste aanwezigen behoorlijk verrast toen Prins Marcus en Prinses Renate onthuld werden.

Tijdens het Prinsenbal in Zalencentrum De Kolk werd eerst afscheid genomen van Prins Stiwan de Maatmeester en Prinses Evelien. Stiwan komt in de Raad van 11 en Evelien gaat onder andere foto’s maken voor de vereniging tijdens de carnavalsdagen. Fijn dat deze enthousiaste carnavallisten bij de vereniging actief blijven!

Daarna de onthulling van Prins Marcus de Fleurige en Prinses Renate. Het was een lastige opgave om de afwezigheid van het nieuwe prinsenpaar net voor de onthulling zo min mogelijk te laten opvallen. Marcus is immers lid van de Raad van 11 en Renate is actief als trainster van dansgarde De Kluutjes. Die zijn er allebei dus altijd bij! Marcus bleek ‘onverwacht’ ziek en Renate moest kort voor de onthulling wegglippen. Na enkele spannende uurtjes en enkele maanden voorbereiding was het dan eindelijk zover!

Prins Marcus de Fleurige vormt een vader-zoon-duo met jeugdprins Thijs van de Lage Zandse. Het motto van het nieuwe prinsenpaar is 'Samen zetten we de bloemetjes buiten'.