De dag van de onthulling


Het is zaterdag 19 november. De dag van de onthulling is aangebroken. Wat hebben we vandaag allemaal te doen? We? Ik, zul je bedoelen. We hadden immers besloten dat Marcus jicht zou hebben aan zijn voet en dat hij niet tijdens de pronkzitting 's avonds aanwezig zou kunnen zijn. Dus Marcus mag lekker uitrusten de hele dag…zich alles aan laten dragen. De kids doen alles voor papa. Ze weten immers hoeveel 'pijn' hij heeft. Zelf heb ik van alles te doen.

Boodschappen, de verjaardag van de peettante van Thijs, de was, de jeugdprins en -prinses en mijn moeder de haren doen. Mijn ouders naar een feestje brengen en weer ophalen en zelf natuurlijk ook naar de kapper. Ik moet al om 17:30 uur bij De Kolk zijn, want dan komen ook alle Kluutjes. De meiden mooi maken voor hun optreden. Kortom, ik hoef mij niet te vervelen. Nadat Marcus voet bij stuk houdt dat hij echt niet naar de pronkzitting gaat, vertrek ik met een vreemd gevoel richting De Kolk. Als ik het verhaaltje maar vol kan houden…

Toch merkt de gardecommissie dat ik redelijk gestrest ben. Ik geef Marcus overal de schuld van en ben zogenaamd boos op hem dat ik alleen ben vanavond. Ze slikken mijn leugentje niet helemaal en er wordt steeds meer gepraat dat wij het nieuwe prinsenpaar worden, maar ik blijf steevast ontkennen. Als ik terugkom van het ophalen van mijn ouders, kan ik zelfs grote tranen produceren dat ik verdrietig ben alleen te zijn vanavond (ik wist niet eens dat ik dat kon, maar zenuwen doen schijnbaar een hoop).

Uiteindelijk begint de avond en de tijd tikt door. Marcus is inmiddels met de taxi gebracht. Het moment breekt aan dat ik stiekem weg moet glippen, maar het lukt me bijna niet. Uiteindelijk wordt de tussendeur gesloten en weg ben ik. Daar staat mijn prins al klaar en te popelen. Ik schiet mijn kleding uit en doe mijn prinsessenoutfit aan. Ik ben er klaar voor. We stappen samen de onthullingswagen in.

Hand in hand in de wagen tellen we samen hard mee af en we zijn binnen! Vele ogen zijn gericht op ons als nieuw prinsenpaar. Oh, wat is het spannend geweest. Na de welkomsttoast volgen de vele felicitaties. Bij Thijs en Vera vloeien er ook tranen, net als bij pa en ma. Daarna volgt onze vereniging en de carnavalsvereniging uit Gendt. Mensen uit het dorp, de familie en vrienden van ons worden gebeld. Daarna vertelt Marcus de naam, het motto en leest hij de proclamatie voor. Na het optreden van de Kluutjes, die ik nu vanaf het podium mag bewonderen, volgt onze openingsdans, waarna het feest kan beginnen. Ineens staan de Geintrappers in de zaal. Zij komen ons persoonlijk feliciteren, wat een verrassing! We vieren feest tot het einde, wat was het geweldig! We vertellen iedereen dat er nog een welkomstborrel bij ons thuis wordt geschonken met een broodje voor degene die nog zin hebben. Uiteindelijk eindigt onze dag om 3:30 uur en rollen we moe maar voldaan ons bed in.