Nieuwjaarsreceptie gemeente Lingewaard


Vandaag staat onze eerste officiële verplichting op het programma als prinsenpaar: de receptie van de gemeente Lingewaard en tevens de opening van het nieuwe gemeentehuis. Met een delegatie van onze raad van elf en het bestuur bewegen wij ons door de regen en harde wind richting Bemmel en tussen de druppels door vluchten we snel naar binnen. Eenmaal binnengekomen worden we naar de feesttent begeleid, waar de receptie plaatsvindt. Nadat we van een warm kopje koffie hebben genoten, banen wij ons naar voren waar wij burgermeester Harry de Vries de beste wensen voor 2012 toewensen en hem feliciteren met het nieuwe gemeentehuis.

Om 19:15 uur begint onze burgemeester met zijn speech over hoe het ontstaan van de plaats van het gemeentehuis is bepaald en hoe mooi en functioneel het ingericht is. Ook is er een terugblik op 2011, wat heeft er allemaal de revue gepasseerd, maar meer nog wat heeft 2012 allemaal voor ons in petto. Er hebben drie jonge Lingewaardse burgers mooie positieve woorden gesproken over het behalen van sportprestaties, het starten van een aardbeienkas op Bergerder en het houden van een lees- en schrijfdag voor de jeugd, chapeau! Daarna sluit de burgemeester zijn speech af met de woorden vooral energie en hoop uit het positieve te blijven halen. Daar sluiten wij ons als Kleibakkers graag bij aan.

We smullen van lekkere hapjes en drankjes. Ook waren de Huissense prins Robert d’n Bouwmeister en de Doornenburgse Prins Hans uut d'n Borden van de partij.

We hebben hen een goed 2012 en een gezellig carnavalsjaar toegewenst. Daarna laten we ons rondleiden door het nieuwe gemeentehuis, dat er (nog) zeer strak en steriel uitziet. Het is zeker een mooi kantoor, maar geef mij maar een beetje een ‘warmere’ inrichting waarbij ieder zijn eigen werkplek heeft. Maar ja, de toekomst ligt in het ‘nieuwe werken’. Het heeft voordelen, maar ook nadelen. De gemeentelijke ambtenaars zien alleen de voordelen en hebben nog te weinig ervaring hoe het in de toekomst het nieuwe werken echt wordt beleefd. Maar maakt niet uit, als je maar vooral werkplezier beleeft, en wie zou dat niet hebben met zo’n strak en nieuw gemeentehuis. De medewerkers die wij hebben gesproken heb ik dat in ieder geval wel toegewenst.

En zo komt na twee uurtjes babbelen over van alles en nog wat met iedereen een einde aan deze receptie. Bij de uitgang ontvangen we nog een mooi prentboekje van het gemeentekantoor Lingewaard. We vertrekken rond 21:15 uur weer huiswaarts.