Prinsentreffen en taart bakken 2012


Na terug te zijn van een zonnige vakantie, zijn we uitgerust om samen het carnaval van 2012 te gaan beleven. Vandaag stonden er twee activiteiten op het programma. Het prinsentreffen van 2012 in het Vasim in Nijmegen, georganiseerd door De Gelderlander en het bakken en aanbieden van de taart van 'een prins uut Lingewaard'.

Prinsentreffen De Gelderlander 2012

Om 10:15 uur verzamelen we met zijn allen bij ons thuis, de jeugdprins Thijs van de Lage Zandse en prinses Daphne met adjudant Sem en president Lars en wij zelf natuurlijk, vergezeld van de prinsencommissie. We gaan met z'n allen op pad naar Nijmegen, waar wij met z'n allen op de foto gaan. Leuk hoor, met twee prinsen uit één familie op de foto. De sfeer zit er goed in met gezellige muziek van het dweilorkest en een gastoptreden van de dansgarde uit de Ooij ter gelegenheid van het elfde prinstreffen in Nijmegen. Onze prins werd zelfs geïnterviewd door Omroep Gelderland, wat wij 's avonds hebben teruggezien. Helemaal super!

Een taart van een prins uut Lingewaard

Een aantal weken geleden hadden wij al bedacht aan wie wij dit jaar de taart wilden schenken. We hadden meerdere ideeën, maar onze keuze was unaniem. Om 14:00 uur werden wij verwacht in Gendt bij Bakkerij Milder. Na een geweldig ontvangst en begroeting van alle prinsen en prinsessen uit Lingewaard, werden wij op alfabetische volgorde binnengeroepen in de bakkerij. Daar begon de uitleg over hoe wij de taart konden versieren.

Onder het genot van een borrel, een hapje en gezellige muziek met een heuse polonaise werd onze taart versierd. Tegen het einde werden bakker Adri en zijn vrouw Pauline van Bakkerij Milder bedankt voor hun gastvrijheid. Na een gezamenlijke foto van alle prinsen met de prinselijke taart gingen we met onze taart richting café De Klits in Haalderen. Voor onze vakantie hadden we de voorzitter van de oudervereniging in vertrouwen genomen om de gehele oudervereniging bij elkaar te sprokkelen en te verzamelen bij De Klits en dat was haar gelukt. Bedankt Bianca!

Na een speech van prins Marcus de Fleurige, waarin hij de oudervereniging van basisschool ‘t Pänneke bedankt voor hun inzet, vrije tijd en bijdrage aan alle activiteiten voor de kinderen, hebben we samen de taart aangesneden en verdeeld. En hij smaakte voortreffelijk! Het was een gezellig samenzijn, we hebben lekker geborreld en veel gelachen.

De taart voor basisschool 't Pänneke, 11 februari 2012

Wij als prinsenpaar hebben een geweldige dag gehad. We vonden het super om een geweldige groep vrijwilligers in Haalderen in het zonnetje te zetten.