Jeugdcarnaval op school


Vrijdag, jeugdcarnaval

Vandaag gingen we samen met jeugdprins Thijs van de Lage Zandse en prinses Daphne de scholen bezoeken in Gendt en Haalderen.

We begonnen in Haalderen, waar we 's morgens om negen uur verwelkomt werden door de kinderen van basisschool ’t Pänneke. We hebben genoten van diverse optredens van de jeugdraad, de garde en leerlingen van alle groepen. Daarna zijn we in de schooloptocht met alle verklede kinderen met muziekwagen door Haalderen gelopen. En gelukkig hielden we het droog.

Daarna zijn we doorgegaan naar de Provedentia in Gendt en hebben de kinderen van de school van Thijs bezocht. Samen met de jeugdprins van Gendt op het podium, heeft prins Thijs meneer Alwin en juf Margriet een prinsenorde uitgereikt. Nadat we de polonaise hebben gelopen, zijn we vertokken richting Doornenbrug voor de sleuteloverdracht. Het blijft leuk om te zien hoe kinderen opgaan in het plezier van het carnavalsfeest. Echt helemaal super! Drie keer Alaaf!

’s Avonds hebben we in Café de Klits al een voorproefje genomen op het komende carnavalsfeest in het Baggergat. De stemming zat er al goed in toen we binnenkwamen. Het was beregezellig, om 23:45 uur zijn we naar huis gegaan. We willen graag uitgerust het carnaval beleven en overal van genieten. Morgen staat er een lange dag voor de boeg.