Sleuteloverdracht


Zaterdag, sleuteloverdracht in Doornenburg

Vanmorgen al vroeg op om naar de kapper te gaan, vandaag gaat echt beginnen. Bij thuiskomst eerst mijn prins maar eens verwennen met een lekker prinselijk ontbijtje. Dat is nog eens lekker wakker worden toch?

Om tien uur komen we in Doornenburg aan bij het kasteel. Vandaaruit in een carnavalsstoet naar het schuttersgebouw waar de sleuteloverdracht plaats vindt. Eén voor één worden de prinselijke hoogheden binnen geroepen en voorgesteld. Nadat we allemaal binnen zijn en ons plekje hebben ingenomen, begint de burgemeester met het uitdelen van de sleutels. Toch erg spannend als je dan toch ineens weer op het podium staat. Als de burgemeester maar geen moeilijke vragen gaat stellen. Gelukkig niet en wij zijn het vijfde dorp dat de sleutel in ontvangst mag nemen. Hierna starten de optredens van elk gemeentedorp waar we volop van genieten. Halverwege wordt de Orde van Vlinder uitgereikt door de burgemeester. Uit het Baggergat hebben Perrie en Jopsephine Veens de onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Gefeliciteerd!

Het programma wordt vervolgd en we genieten volop! We hebben vele leuke reacties mogen ontvangen van iedereen. Nu even rust voor het grote feest van vanavond!