Prinsenwissel Bemmel


Na een week van allerlei voorbereidingen voor de start van het nieuwe carnavalsseizoen, mogen we eerst een avondje proefdraaien in Bemmel bij de Geintrappers. We zijn uitgenodigd in hun nieuwe burcht “De Meierij” bij Café de Roskam. Vanavond is het afscheid van prins Marcel de Bankzitter en prinses Liesbeth. Echt een superprinsenpaar! We zijn benieuwd wie het nieuwe prinsenpaar van Bemmel zal worden…

Het prinsessenritueel is vandaag weer van start gegaan… Kapper, make-up en we hijsen ons in onze prins- en prinsessenoutfit. Eenmaal in onze kleding begint het langzaam echt te kriebelen in de buik en zijn we benieuwd wat de avond zal brengen.

Uiteindelijk, na de mooie afscheidwoorden van het oude prinsenpaar, wordt het podium omgebouwd voor de prinsenonthulling. Stiekem denken we terug aan een jaar geleden, toen we zelf werden onthuld, en krijg ik een brok in mijn keel… En dan is het moment daar: prins Menno van de Roskam en prinses Petra! Ze zien er geweldig uit. We sluiten aan in een heel lange rij om het nieuwe prinsenpaar te feliciteren en hun een fleurig cadeau aan te bieden.

Daarna wordt er gefeest, gelachen, polonaise gelopen, gedanst en lekker geborreld. Met dank aan Duo Decibellen, die zorgt voor de gezellige muziek. Voor we het in de gaten hebben is het alweer de hoogste tijd om te gaan… Aan een gezellige avond komt een einde.