CarnavalszaterdagVanavond gaat het feest echt beginnen. Carnavalszaterdag, vol trots pronkt de Orde van de Vlinder om mijn hals.

Vanavond wordt het officieel afscheid nemen van de Kluutjes, jureren, maar ook feesten. Mijn moeder is vandaag zeventig geworden. Wij gaan haar flink in de bloemetjes zetten! Zij ontvangt van prins Marcus namens ons gezin een mooi orchideeënbloemstuk.

Nadat ik van de Kluutjes een mooie bos rozen heb gekregen en een groepsfoto, van de ouders een bedankcadeau, sluit ik een mooie periode in mijn leven af. Kluutjes, bedankt voor alle mooie jaren!

Voor de Kluutjes en de gardecommissie heb ik ook een afscheidscadeautje met een kaartje waarop staat, ‘Voor Kluutjes blijft er altijd een speciaal plekje in mijn hart’, bedankt voor de fijne jaren! En dat is ook zo. Daarna volgt de onthulling van de grootste Kleibakker, HSV de Karper. Proficiat! Nadat de Kluutjes hun optredens hebben gedaan, is de volgende taak, het jureren. Het was best moeilijk, er is zoveel keus! De groepen waren fantastisch. Wij waren niet de enige prinsen en prinsessen in de zaal. Zij worden zelfs officieel binnengehaald door onze Kluutjes, fantastisch toch? We hebben de nodige concurrentie. Of zouden ze al aan het oefenen zijn als onze opvolgers? Wie weet? Zij krijgen van ons de eerste prijs.
Zelf vind ik het altijd net een tikkeltje specialer als men zich durft te schminken. Bij de enkelen viel mijn oog op de Wicked Witch, lekker groen. Zij verdiente eerste prijs. De paren vonden wij het lastigst.

Mijn oog valt op een rastapaar. Zij ontvangen van ons de eerste prijs bij de paren. Hoeveel grote verassingen kun je aan op één dag? Na de grote verassing, het ontvangen van de Orde van de Vlinder van de burgemeester, komen er speciale gasten uit Waddinxveen met ons carnaval vieren. Verkleed als 'rastapaar' blijken zij vakantievrienden van de Dominicanen te zijn! Hans en Marrie, superlief en fijn dat jullie er zijn! Zelfs na het uitreiken van de prijs had ik jullie niet herkend, geweldig! Onze carnaval kan echt niet meer stuk! Anja, bedankt voor de goede zorgen voor hen.