Optochtenzondag


Vandaag staan er twee optochten op het programma. 's Middags in Haalderen en vanavond de verlichte optocht in Gendt. We hebben er echt zin in!

Om 11:30 uur druppelt langzaam de jury bij ons binnen en drinken we koffie met een broodje bal. Omdat mijn zwager ziek is, vallen Marrie en Hans in als jury. Ze voelen zich vereerd om dit te doen. Bedankt hiervoor. Dan komt de prinsenwagen ons ophalen en als alle bloemen op de wagen staan gaan het jeugdprinsenpaartje en wij er ook op richting het kermisplein. Daar stappen de Kluutjes ook op. Als de optocht begint, beginnen wij te strooien met bloemen. Tenslotte zetten (strooien) we de bloemetjes buiten! Het weer is prachtig en we genieten volop! De kou valt gelukkig mee. 's Middags worden de prijzen van de optocht uitgereikt bij De Kolk.

Na een hapje te hebben gegeten vetrekken we rond 18:30 uur richting Gendt. Het is weer fantastisch om al die mooie wagens te zien en alle mensen die de kou trotseren. Want tjonge jonge, wat is het koud! De Kleikluuten nemen de tweede prijs van de loopgroepen mee naar huis, goed gedaan dames! En ik? Ik neem een koude verkleumde prins mee naar huis, brrrrr…