De Tichel Grootste Kleibakker


Het bestuur van De Tichel in Haalderen is afgelopen zaterdag op de eerste carnavalsavond uitgeroepen tot Grootste Kleibakker. Al twee keer eerder ontvingen de vrijwilligers van de huiskamer van Haalderen deze titel. En niet voor niets. Kleibakkers-voorzitter Anja Verhoeven: ‘Veel verdween eerder al uit het dorp, maar De Tichel is er nog steeds.’

Grootste Kleibakker, een predicaat dat jaarlijks wordt toegekend, kun je alleen worden als je belangrijk en onbetaald werk voor het Baggergat doet. Daar voldoen Ans Bakker, Marlene Bakker, Corina Rikken, Theo van Merwijk, Kees Mahler, Diny de Winkel en Gijs de Winkel ruimschoots aan. Ook in 1988, toen ze begonnen, en bij het tienjarig bestaan in 1998 was dat al duidelijk. Afgelopen jaar bestond De Tichel een kwart eeuw.

In het dorpshuis kunnen mensen volgens Verhoeven nog altijd een praatje maken. ‘Van jong tot oud. Zo kan naast de peuterspeelzaal ook bijvoorbeeld de stichting Bejaard Maar Jong er terecht. Tevens is De Tichel het vaste oefenhonk voor onze Raad van 11. En wat te denken van al die andere verenigingen en instanties?’ Om dat allemaal in goede banen te leiden, is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. Het zichtbare enthousiasme van  voorzitter Ans Bakker belooft nog wat voor de toekomst. ‘Volgens mij kunnen we nog lang van De Tichel blijven genieten’, aldus Verhoeven.