We hebben een nieuw prinsenpaar!


'As 't maar gezellig is'... En dat werd het tijdens het prinsenbal in ons thuishonk Zalencentrum de Kolk. Eerst namen prins Erwin en prinses Eleny afscheid na twee mooie en gezellige jaren. Ze werden begeleid door de Raad van 11. Maar ook dansgarde de Kluutjes, die eerst nog voor ze had opgetreden, vormde een mooie erehaag als dank voor wat beide allemaal gedaan hebben voor onze vereniging. Hun motto was: 'Niet lallen maar carnavallen'. En gelukkig blijven Erwin en Eleny dat doen bij de Kleibakkers. Erwin gaat de Raad van 11 versterken en Eleny treed toe bij de dames, de Kleikluten.

Die avond werd ook Eric Jan Cools geïnstalleerd, als bestuurslid. Hij neemt het stokje over van Hans Demon. Hans heeft ruim vijftien jaar in het bestuur gezeten en was voorman van de jeugd. Hans blijft gelukkig wel bij de jeugdcommissie. Daar zijn we allen zeer blij mee. Beide wensen we succes toe in hun nieuwe functies. Coby Maassen en Jozephien Veens werden eveneens in het zonnetje gezet. De dames namen afscheid. Als commissieleden hebben ze samen 65 jaar ervaring. En tot slot werd Edwin Roelofst geïnstalleerd als nieuw Raad van 11-lid.

Nieuw prinsenpaar onthuld
In een volle zaal, met onder meer carnavalsverenigingen de Narrenpoel en de Geintrappers, werd de spanning intussen steeds groter. Wie wordt het nieuw prinsenpaar? Vele namen passeerden de revu. De raad mocht vragen stellen aan de nieuw prinses. Die zat alleen in de onthullingskist, wat natuurlijk niemand wist. Na een kort vragenvuur was dan eindelijk het moment daar. Onze nieuwe prinses: Esther. Prins Edwin (Roelofs) sprong van het podium om zich bij haar aan te sluiten, nadat hij kort tevoren nog als raadslid was geïnstalleerd. En dan nu als nieuw prinsenpaar: prins Edwin de Bedrievige en prinses Esther. Zijn naam zegt genoeg. Beide zijn met verschillende activiteiten zeer 'bedrievig' in het Baggergat. Dat prins Edwin goed kan dansen, liet hij zien tijdens het fantastische optreden eerder op de avond met de Raad van 11. Daar kunnen we nog veel van verwachten met het motto: As ’t mar gezellig is!