Jubileumreceptie: vier het met ons mee!


Ruim dertig jaar geleden begon het met enkele jeugdactiviteiten, maar al snel was in Haalderen een volwaardige carnavalsvereniging actief. De Kleibakkers in het Baggergat vieren dit seizoen hun 33-jarig bestaan. Op zaterdag 9 januari 2016 vindt een jubileumreceptie plaats.

Jaarlijks organiseert de vereniging een carnavalsfeest voor jong en oud. Diverse activiteiten, waaronder de verkiezing van de Grootste Kleibakker, een bezoek aan de oudste en jongste inwoner van het dorp, het frühshoppen, succesvolle optredens van de dansgarde, het oliebollenfeest en de jeugdcarnaval zorgen voor de saamhorigheid die het carnavaleske dorp zo kenmerkt. ‘Het bindt jong en oud’, zegt voorzitter Anja Verhoeven. In oktober werden Edwin de Bedrievige (25) en prinses Esther geïnstalleerd, het jongste prinsenpaar in de geschiedenis van de Kleibakkers.

Zaterdag 9 januari 2016 wordt het jubileum gevierd met een speciale receptie. Iedereen is van harte welkom vanaf 18.30 uur in zalencentrum De Kolk, de toegang is gratis. Er zijn verschillende gastsprekers en optredens. Burgemeester Marianne Schuurmans opent het seizoen. Aansluitend, om ongeveer 20.30 uur, begint de feestavond. Gezellig samen zijn, dansen, een drankje en een echte prijzenloterij. Geen uitnodiging ontvangen? Kom gewoon naar De Kolk en vier het mee!