Nieuw prinsenpaar: William du Verve en HannekeAls laatste in de rij van nieuwe prinsenparen in Lingewaard, waren wij nu aan de beurt. Twee weken geleden waren we bij de Gentenarren om te zien wie hun nieuw prinsenpaar zou worden en nu waren ze bij ons te gast. Tijdens het druk bezochte prinsenbal in De Kolk en met veel woorden van dank namen prins Edwin de Bedrievige en prinses Esther na twee mooie jaren afscheid. Zijn bedrievigheid zal nog van pas komen. Want Edwin gaat de raad versterken en Esther gaat aan de slag bij de jeugdcommissie.
Prins William Jansen en prinses Hanneke werden gisteravond onthuld tijdens het prinsenbal. De naam William du Verve slaat op zijn beroep als schilder. Maar als je de betekenis van het woord Verve opzoekt in het woordenboek, dan staan ons nog twee boeiende jaren te wachten.
Al jaren hoorden we hun naam door ons dorp gonzen. Maar William was druk met het opstarten van zijn schildersbedrijf en Hanneke met dochter Floor. Voor de mensen die goed opgelet hebben in al die jaren... William is ook wel eens als prins verkleed geweest. Ook heeft hij met zijn vriendengroep wel eens een ludieke coupe gepleegd en ons podium ingenomen. Dit waren stille hinten die een ander schijnbaar nooit opgevallen zijn. Wij als prinsenkeuzecommissie wel. We wisten al jaren dat ze dolgraag eens prinsenpaar wilden worden.  Prins William en prinses Hanneke zijn goed bekend met de carnaval. Mooie prijzen wonnen ze ooit met hun groep tijdens de optocht met onder andere Egypte en Swaffel Airlynes. Prins William is een echte Haaldenaar en samen met zijn prinses Hanneke zagen we hen altijd al bij diverse (carnavals)activiteiten binnen ons dorp.  Ook een unicum voor onze vereniging, ze hebben een hofdame(tje). Hun dochter Floor van drie jaar. Floor zal tijdens de jeugdactiviteiten aanwezig zijn. Dat Floor de genen van haar ouders heeft, was wel duidelijk te zien tijdens de jeugdpronkzitting.  Prins Cas d’n Duiker en prinses Annelaura namen tijdens deze middag de scepter even over van ons kersverse prinsenpaar. En samen maakten ze er een gezellige middag van.
Wij als vereniging zijn er trots op dat William en Hanneke de komende twee jaren de Kleibakkers vertegenwoordigen tijdens de activiteiten met de carnaval. Met Verve gaan ze ervoor, ons nieuwe prinsenpaar: Prins William du Verve en zijn prinses Hanneke. Hun motto: We hebben er lak aan. Dat zegt genoeg!