HAVO uitgeroepen tot Grootste Kleibakker


De Haalderse voetbalclub HAVO is afgelopen zaterdag uitgeroepen tot Grootste Kleibakker. Deze titel is voor één of meerdere personen die veel voor het dorp betekenen. Het eerste team werd vorig jaar kampioen en promoveerde een klasse.
HAVO, wat zoveel betekent als Haalderen Vooruit. Het is een van de eerste zinnen die je leest als je de geschiedenis van de voetbalclub uit Haalderen erop naslaat. En ‘Haalderen vooruit’ hebben ze ook letterlijk genomen. Vorig jaar was een topjaar voor HAVO. De club bestond negentig jaar. Dat is op zich al bijzonder. Maar wat het nog specialer maakt is dat het eerste elftal kampioen werd en na veertig jaar promoveerde het team van de vierde naar de derde klasse. Dit onder de vleugels van Haaldenaar Fred Razing, die toen al enkele jaren het eerste trainde.

De promotie gaf HAVO een ultiem goed gevoel, iets wat ze verlengden met de  nodige feesten. Daarmee liet het kampioenselftal zien dat ze niet alleen goed zijn in de eerste en tweede helft, maar dat ze ook raad weten met de derde helft. Daar blinken carnavalisten ook in uit…
‘Supertrots zijn wij als dorp dat het eerste team van Havo kampioen is geworden. En daarom is  trainer Fred Razing samen met het complete kampioenselftal de Grootste Kleibakker van 2017 geworden’, aldus voorzitter Anja Verhoeven, die Fred het bijbehorende beeldje van pottenbakkerij Het Ambacht overhandigde.