Orde van de Vlinder voor Willem Bosma


In een afgeladen De Roskam heeft onder andere Willem Bosma afgelopen zaterdag de Orde van de Vlinder ontvangen uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans. De orde is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die achter de schermen veel werk verzetten en door Lingewaardse carnavalsverenigingen worden voorgedragen.
Elf jaar geleden begon hij zijn carrière bij De Kleibakkers. Een echte Fries is hij, maar doordat hij verkering kreeg met Gemma Jansen leerde hij carnaval kennen.
‘Hij omarmde de carnaval, maar ook onze vereniging. En zijn goede ideeën kwamen ons goed van pas’, zegt voorzitter Anja Verhoeven. ‘Hij begon met de website en zorgde ervoor dat deze een van de best bezochte websites werd van alle carnavalsverenigingen in Lingewaard. Supertrots is hij daarop en terecht. Wij zijn ook supertrots op hem. Maar daar bleef het niet bij. Al snel ging hij zich creatief met ons boekje, het Pottekiekertje, bemoeien. De inhoud en de voorkant zijn ieder jaar weer een blikvanger. En zodoende werd het een professioneel boekje. Ook de publiciteit nam hij daarna voor zijn rekening. Dat ligt hem als journalist na aan het hart. Zijn hart en ziel stopt hij erin. Hij is punctueel, perfectionistisch en niets is hem te veel. Hij is journalist, redacteur, tekstschrijver, vormgever, webdesigner, creatieve duizendpoot en zijn naam is Willem Bosma. Voor Willem werd de sleuteloverdracht een bijzondere dag die hij niet snel zal vergeten. Hij vierde deze dag namelijk ook nog zijn verjaardag.’