Nieuwsarchief


20 december 2011

Inschrijfformulier optocht

Wil je meedoen met de optocht in Haalderen? Vul dan het inschrijfformulier in. Klik hier voor meer informatie.


19 december 2011

Het Kleibakkerslied

Onze vereniging heeft een eigen lied. Dit werd door de Raad van 11 voor het eerst ten gehore gebracht tijdens het prinsenbal op zaterdag 19 november 2011. Het Kleibakkerslied gaat over de afkomst en de loyaliteit van een echte Kleibakker. Lees hier de tekst of beluister het audiofagment.


30 november 2011

Oliebollen!

Ook dit jaar gaat onze vereniging weer oliebollen bakken. Heeft u er al zin in? Op zaterdag 17 december vanaf 10:00 uur komen we bij u langs om een bestelling op te nemen. De opbrengsten komen geheel ten goede aan de activiteiten van De Kleibakkers. Alle oliebollen worden op vrijdag 30 december 's middags bij u thuisbezorgd.


20 november 2011

Nieuw prinsenpaar! Prins Marcus de Fleurige en prinses Renate


Prins Marcus de Fleurige en Prinses Renate vormen het nieuwe prinsenpaar voor De Kleibakkers. Verwacht of onverwacht? Veel Kleibakkers speculeerden er de afgelopen weken al heftig op los en vele namen passeerden de revue. Ook de namen van Marcus en Renate Laracker kwamen weleens naar voren. Niet gek als je al als 'Prins Maaskantje' bij het fruhshoppen tijdens de laatste carnaval verkleed gaat. Toch waren de meeste aanwezigen behoorlijk verrast toen Prins Marcus en Prinses Renate onthuld werden.

Tijdens het Prinsenbal in Zalencentrum De Kolk werd eerst afscheid genomen van Prins Stiwan de Maatmeester en Prinses Evelien. Stiwan komt in de Raad van 11 en Evelien gaat onder andere foto’s maken voor de vereniging tijdens de carnavalsdagen. Fijn dat deze enthousiaste carnavallisten bij de vereniging actief blijven!

Daarna de onthulling van Prins Marcus de Fleurige en Prinses Renate. Het was een lastige opgave om de afwezigheid van het nieuwe prinsenpaar net voor de onthulling zo min mogelijk te laten opvallen. Marcus is immers lid van de Raad van 11 en Renate is actief als trainster van dansgarde De Kluutjes. Die zijn er allebei dus altijd bij! Marcus bleek ‘onverwacht’ ziek en Renate moest kort voor de onthulling wegglippen. Na enkele spannende uurtjes en enkele maanden voorbereiding was het dan eindelijk zover!

Prins Marcus de Fleurige vormt een vader-zoon-duo met jeugdprins Thijs van de Lage Zandse. Het motto van het nieuwe prinsenpaar is 'Samen zetten we de bloemetjes buiten'.


19 oktober 2011

Prins Stiwan stopt ermee, lang leve het nieuwe prinsenpaar!

Je zo onopvallend mogelijk voortbewegen is moeilijker dan je denkt. Moet het overdag of toch alleen als het donker is? Kijk af en toe maar over je schouder, want voor je het weet word je gevolgd. Misschien staan er wel mensen verdekt opgesteld achter het gordijn…En wat te denken van al die nieuwsgierige vragen? Niemand is te vertrouwen! Een speciale commissie moet zich iedere twee jaar in allerlei bochten wringen om het zorgvuldigst bewaarde geheim van ’t Baggergat tot aan de opening van het nieuwe carnavalsseizoen ook daadwerkelijk geheim te houden.

Wie zwaaien de komende twee jaar de scepter bij De Kleibakkers? Het wordt op zaterdag 19 november allemaal duidelijk. Eén ding is zeker: prins Stiwan de Maatmeester en prinses Evelien breien een eind aan hun regeerperiode. Alleen dat is al reden genoeg om mee te feesten. De volgende dag, tijdens de jeugdpronkzitting, maken prins Thijs van de Lage Zandse en prinses Daphne weer hun opwachting.


11 september 2011

Oudijzeractie

Carnavalsvereniging De Kleibakkers organiseert wederom een ophaalactie voor oud ijzer en wel op zaterdag 8 oktober. Zoals iedere keer wordt de opbrengst gebruikt voor het organiseren van de jeugdactiviteiten binnen de vereniging. Heeft u nog iets liggen, zet het dan vroeg aan de straat. We starten ’s morgens om half tien. Woont u buiten Haalderen? Meld het dan bij Anita Reijmers (0481-464798). Koelkasten en diepvriezers kunnen we om milieutechnische redenen helaas niet meenemen.


14 april 2011

Nieuwe voorzitter Kleibakkers

Henry van Angeren wordt voorzitter van Carnavalsvereniging De Kleibakkers. Daarmee volgt hij Henk Joosten op, die op de jaarvergadering (maandag 23 vanaf 20.00 uur in De Kolk te Haalderen) de voorzittershamer zal overdragen. Henk was drie jaar actief in het bestuur na een eerdere functie bij de vereniging als penningmeester zo'n twintig jaar terug. Het bestuur vindt het jammer dat hij stopt, maar is tegelijkertijd verheugd met Henry als zijn opvolger. Henry is sinds vorig jaar raadslid en daarnaast al vele jaren actief bij het Kinderdorp Haalderen.


07 maart 2011

Prijzen carnavalsoptocht 2011

Mooiste huis
- 1e prijs: Pastoor v.d. Weijstraat 7
- 2e prijs: Huchtstraat 45
- 3e prijs: Halden 14

Mooiste straat
- 1e prijs: Zottendael (Grote Geer)
- 2e prijs: De Haldennarrenlaan (De Halden)
- 3e prijs: 't Zandhöfke (Hoge Zandsestraat)

Volwassenen
Wagens
1e prijs: Droomvlucht
2e prijs: Toy Story
3e prijs: Hypotheken
4e prijs: New Kids
5e prijs: Trouwtaart

Groepen
1e prijs: Strooibeleid Gemeente
2e prijs: Heksen

Paren
1e prijs: Hans en Marion

Jeugd
Wagens
1e prijs: Men in black
2e prijs: De Piejassen

Groepen
1e prijs: Peijnenburg happen
2e prijs: Heksen

Paren
1e prijs: Botswagen
2e prijs: 70's

Enkelingen
1e prijs: Pipi Langkous
2e prijs: New Kids
3e prijs: Piraat
4e prijs: Chinees
5e prijs: Officier
6e prijs: Disco fee
7e prijs: Scheidsrechter


06 maart 2011

Eline Mahler Grootste Kleibakker

Tijdens de eerste carnavalsavond van De Kleibakkers in De Kolk, zaterdag 5 maart, is Eline Mahler uitgeroepen tot Grootste Kleibakker 2010. Zij ontving het door pottebakkerij Het Ambacht uit Haalderen gemaakte beeldje uit handen van voorzitter Henk Joosten. De Grootste Kleibakker wordt ieder jaar als eervolle onderscheiding uitgereikt aan een persoon die carnaval een warm hart toedraagt en zich op een bijzondere wijze heeft onderscheiden. Eline zet zich in voor Kenia en heeft 14.000 euro bij elkaar gesprokkeld voor een te bouwen recreatieruimte van een kindertehuis. Haar creativiteit, doorzettingsvermogen en belangeloze inzet waren voor het bestuur doorslaggevende factoren bij het kiezen van Eline.


06 maart 2011

Orde van de Vlinder voor Willie Leijser

Tijdens de sleuteloverdracht van de gemeente Lingewaard op zaterdag 5 maart, heeft Willie Leijser de Orde van de Vlinder gekregen uit handen van burgemeester Harry de Vries. De Orde is een prestigieuze onderscheiding voor vrijwilligers in het carnaval. Willie was genomineerd door het bestuur van De Kleibakkers vanwege zijn grote betrokkenheid bij het carnaval in Haalderen. Hij is al jarenlang raadslid en de laatste jaren voorziter van de Raad van Elf. Eerder was hij betrokken bij het dweilorkest in Haalderen. Daarnaast is hij op tal van fronten ondersteunend actief. Willie was zichtbaar overdonderd door zijn onderscheiding. Familieleden van Willie waren vooraf opgetrommeld om hem gelijk te feliciteren.


03 maart 2011

Sleuteloverdracht in Haalderen

Zaterdag 5 maart barst het carnaval in Lingewaard weer los. De aftrap vindt plaats om 11.11 uur in zalencentrum De Kolk te Haalderen. Burgemeester Harry de Vries overhandigt aan de zes prinsen (afkomstig uit Angeren, Bemmel, Doornenburg, Haalderen, Gendt en Huissen) de sleutels. Tijdens de sleuteloverdracht zijn er diverse optredens. Burgemeester Harry de Vries reikt verder zijn Orde van de Vlinder uit. Deze orde wordt toegekend aan personen die al vele jaren veel werk verzetten voor het carnaval. De happening duurt tot circa 13.30 uur en iedereen is welkom.

(bron: Het Gemeente Nieuws, woensdag 2 maart 2011).


23 februari 2011

Ophaalactie oud ijzer

Op zaterdag 2 april organiseert carnavalsvereniging De Kleibakkers weer een ophaalactie voor oud ijzer. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan het jeugdcarnaval in Haalderen. Heeft u nog iets liggen, zet het dan vroeg aan de straat. We beginnen ’s morgens om half tien. Oud ijzer van buiten Haalderen halen we ook graag op. Meld dit eerst bij Hans Demon (0481-465318). Koelkasten, diepvriezers en soortgelijk materiaal kunnen we om milieuredenen helaas niet meenemen.


23 januari 2011

Kluutjes winnen eerste prijs bij Dansgala Lingewaard 2011

Tijdens het Dansgala Lingewaard 2011 in Bemmel op zondag 23 januari sleepte de dansgarde van De Kluutjes de eerste prijs in de wacht in de categorie gardedansen (groepen t/m acht jaar). Een mooie prestatie! In totaal waren er in deze categorie vier deelnemende groepen. De overige scores van De Kluutjes:

  • Gardedansen, groepen 12 tot en met 15 jaar: 4e prijs voor de prinsengarde
  • Showdansen, groepen thema tot en met 8 jaar: 4e prijs voor de garde met de Hawaïdans
  • Showdansen, groepen thema 12 tot en met 15 jaar: 3e prijs voor de prinsengarde met de Moulinrouge
  • Publieksprijs deelnemende Lingewaarde verenigingen: 3e prijs

Het volgende optreden van De Kluutjes is op zaterdag 5 maart tijdens de sleuteloverdracht van de gemeente Lingewaard in...ons eigen Baggergat! U bent van harte welkom.


08 januari 2011

Wagenbouwers: meld je aan!

De optocht is al jaren een goede traditie tijdens het carnavalsfeest van De Kleibakkers. Enthousiaste deelnemers uit Haalderen en omgeving weten het publiek iedere keer weer te verrassen. Ook van plan om in maart met een wagen mee te rijden? Een afvaardiging van de Raad van Elf komt graag een keer kijken op de bouwlocatie, ook bij deelnemers van buiten Haalderen. Voor technisch advies als dat nodig is, maar vooral om de gezelligheid. Meld je aan bij Jan Brugman (0481-465194) of Ronald de Vries (0644185502).


Meer ouder nieuws

2019
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008