Nieuwsarchief


07 december 2013

Oliebollen!

We organiseren opnieuw een grootse oliebollenactie. Op zaterdag 14 december tussen 10 en 12 uur komen leden van de (jeugd)raad, het bestuur en de dansgarde huis-aan-huis in Haalderen langs om een bestelling op te nemen.
Het einde van het jaar is weer in zicht en de gezellige dagen aan. Hier kijkt menigeen naar uit en een oliebol van De Kleibakkers mag dan natuurlijk niet ontbreken. Bovendien steunt u met uw bestelling de vereniging. Op zondag 30 december worden de oliebollen gebakken, waarna u ze meteen krijgt thuisbezorgd. Bent u niet thuis, dan kunt u uw bestelling later die dag ophalen bij Henri Reijmers (Van der Mondeweg 43 in Haalderen).


24 november 2013

Prins Erwin van Zottendaal twee jaar lang in de schijnwerpers!

De spanning nam de afgelopen weken weer toe in het Baggergat. Wie zou er toch de nieuwe prins carnaval worden? Tijdens het prinsenbal in Zalencentrum De Kolk te Haalderen zijn prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny onthuld.  De zestiende prins en prinses alweer voor De Kleibakkers. Prins Marcus de Fleurige en prinses Renate namen eerder die avond afscheid en kijken met een trots en warm gevoel terug op de afgelopen twee jaar. Beiden blijven betrokken bij de vereniging, Marcus als raadslid en Renate als secretaris in het bestuur.

De nieuwe prins is geen vreemde in het carnaval. Eef Gertsen, de vader van Erwin, was  eerder lid van de Raad van 11 in Haalderen en is nu president bij Carnavalsvereniging De Narrenkap in Huissen. Erwin zelf is jeugdraadslid geweest in Haalderen. Een prins met carnavalsbloed in de familie!


12 november 2013

Opening carnavalsseizoen: wie wordt het nieuwe prinsenpaar?

Carnavalsvereniging De Kleibakkers organiseert op zaterdag 23 november haar jaarlijkse prinsenbal. Het belooft een bijzondere avond te worden, want prins Marcus de Fleurige en prinses Renate nemen afscheid. Dat betekent tegelijkertijd dat het Baggergat kennismaakt met een nieuw prinsenpaar!

Tijdens de openingsavond van het nieuwe carnavalsseizoen kunt u naast de officiële momenten genieten van diverse optredens. Zo treden de Raad van Elf en de dansgarde op. Bezoekers kunnen bovendien de dansvloer op. Al met al voldoende ingrediënten om op feestelijke wijze het nieuwe prinsenpaar een mooi welkom te geven en alvast een beetje warm te draaien voor de carnavalsdagen begin maart. Een dag later, op zondag 24 november, maken jeugdprins Bas uit ’t Leeuwennest en prinses Iris hun opwachting. Ook tijdens deze jeugdmiddag komen verschillende acts voorbij, dus mis het niet!

Aanvang en entree
Het prinsenbal begint om 20:11 uur, de zaal is vanaf 19:30 uur open. Leden hoeven geen entree te betalen. Niet-leden kunnen voor 7,50 euro de unieke Kleibakkers-gezelligheid meemaken. Het is mogelijk ter plekke lid te worden, waardoor andere carnavalsavonden tijdens het seizoen zonder bijbetaling bezocht kunnen worden. Voor de jeugdmiddag bedraagt de entree voor iedereen 2,50 euro


14 oktober 2013

Lidmaatschaps- en donateurskaarten

Een nieuw carnavalsseizoen staat weer voor de deur. Tussen 28 en 11 november worden de lidmaatschaps- en donateurskaarten van onze vereniging rondgebracht. Heeft u na de elfde nog niets ontvangen? Neem dan contact op met Willie Leijser (0481-463831 of 0618500596). Op zaterdag 23 november vindt de openingsavond plaats met de onthulling van een nieuw prinsenpaar.


14 april 2013

Jaarvergadering 2013

Op dinsdag 14 mei vindt weer de jaarlijkse ledenvergadering van Carnavalsvereniging De Kleibakkers plaats. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in zalencentrum De Kolk te Haalderen. Bent u nog geen lid en wilt u de bijeenkomst wel bijwonen? Wie De Kleibakkers een warm hart toedraagt, kan zich de hele avond ter plekke laten inschrijven.


07 maart 2013

Ophaalactie oud ijzer

Op zaterdag 6 april organiseert carnavalsvereniging De Kleibakkers weer een ophaalactie voor oud ijzer. De opbrengst komt geheel ten goede aan het jeugdcarnaval in Haalderen. Heeft u iets liggen? Het kleinste beetje is voor ons al waardevol. Zet het vroeg aan de straat, want we beginnen ’s morgens om tien uur. Oud ijzer van buiten Haalderen is ook van harte welkom. Meld dit eerst bij Anita Reijmers (0481-464798). Koelkasten en diepvriezers kunnen we om milieutechnische redenen helaas niet meenemen.


11 februari 2013

Prijzen optocht 2013

VOLWASSENEN

Enkelingen

1e prijs: De Karper
2e prijs:  Van de Vaart

Paren
1e prijs: Zwaailampen
2e prijs: Chelsy + Agnes
3e prijs: De Flintstones

Groepen
1e prijs: Bim Bam Bom
2e prijs: Duracel batterijen
3e prijs: Schijnheiligen

Wagens
1e prijs: Harry de Vries bonnetjesaffaire
2e prijs: CV Kiek um Goan
3e prijs: CV Heumensoord
4e prijs: Bemmel Hills on Hollywood
5e prijs: Door de crisis hebben wij het niet best.

JEUGD

Enkelingen

1e prijs: Matroos
2e prijs: Pensioen
3e prijs: Elvin
4e prijs: Duivel de Vries
5e prijs: Crisis
6e prijs: Wortel
7e prijs: Roodkapje

Paren
1e prijs: Robot 
2e prijs: Cow en girl kar

Mooiste straat
1e prijs: De Halden
2e prijs: Grote Geer
3e prijs: Hoge Zandsestraat

Mooiste huis
1e prijs: Huchtstraat 45
2e prijs: Pastoor van de Weijstraat 7
3e prijs: Huchtstraat 43


09 februari 2013

Prinses Renate ontvangt Orde van de Vlinder

Uit handen van waarnemend burgemeester Steven de Vreeze ontving prinses Renate afgelopen zaterdag in het Kulturhus te Angeren de Orde van de Vlinder. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan vrijwilligers die zich op uitzonderlijke wijze inzetten voor het carnavalsfeest.
Renate werd als ‘Kinkeltje’ (dansgarde carnavalsvereniging De Geintrappers) geboren in Bemmel. Doordat haar latere man Raad van 11-lid was in het Baggergat, mocht ze zich Kleibakker gaan noemen. Ruim vijftien jaar geleden begon Renate bij de jeugdcarnaval, maar al snel sloot ze zich aan bij de dansgarde. Binnen de vereniging heeft ze met de Kluutjes een behoorlijke reputatie opgebouwd. Al vijftien jaar traint ze de dansgarde wekelijks. Ieder jaar een nieuwe dans verzinnen, de muziek bepalen, haren kappen, notuleren en helpen de kleding te maken, ze draait er haar hand niet voor om. Daarnaast zet ze zich in voor de Kleikluuten en de jeugd, onder andere door de kleding van het jeugdprinsenpaar te maken.


03 februari 2013

Een taart van de prins voor...

Henri Reijmers en zijn gezin zijn door prins Marcus de Fleurige en prinses Renate in het zonnetje gezet. Ieder jaar maken alle prinsen van de gemeente Lingewaard een taart om aan iemand aan te bieden. In Café De Klits werd Henri verrast met de prachtige taart, versierd met oliebollen van marsepein. Wij bakken jaarlijks een paar duizend  oliebollen bij Henri in de garage. De gastvrijheid van de familie Reijmers op die dag is geweldig. Henri is in 2012 gestopt als bestuurslid van de carnavalsvereniging, maar het bakken van de oliebollen mag ook nu als vanouds daar plaatsvinden. Een tweede reden voor de taart was een bedankje voor zijn werk als bestuurlid voor De Kleibakkers. Henri genoot zichtbaar van de taart en... het was erg gezellig!


Henri Reijmers ontvangt uit handen van ons prinsenpaar een taart, als dank voor zijn inzet voor de vereniging.


16 januari 2013

Lingewaards Dansgala 2013

Komende zondag, 20 januari, vindt de elfde editie van het Lingewaards Dansgala plaats. Tijdens dit door de Geintrappers georganiseerde evenement maken zo’n 270 danseressen hun opwachting. Ook onze eigen garde en prinsengarde zullen met hun optredens laten zien wat de vereniging in huis heeft.
Het gala wordt dit jaar voor het eerst gehouden in de aula van het OBC aan de Heister 1 te Bemmel. Komt u ze aanmoedigen? Om 10.50 uur begint het officiële programma, maar het gebouw is al om 10.00 uur open. De garde laat om 12.40 uur een gardedans zien en presenteert om 14.25 uur een showdans. De prinsengarde doet om 11.45 uur de gardedans, waarna om 15.40 uur nog een showdans volgt.


Meer ouder nieuws

2019
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008