Nieuwsarchief


24 november 2015

Grote oliebollenactie!

Op zaterdag 12 december gaan we vanaf 10.00 uur weer langs de deuren voor de oliebollenactie. U kunt dan uw bestelling opgeven. Woensdag 30 december zullen we tussen 14.30 uur en 17.00 uur de oliebollen bezorgen. Indien u afwezig bent, dan zijn ze af te halen bij de de familie Reijmers (Van der Mondeweg 43 in Haalderen). Vooraf contact opnemen (0481-464798) voor het halen of een nieuwe brengafspraak.


24 november 2015

Jeugdmiddag luidt jubileum in

Na een druk prinsenbal zaterdagavond, met de onthulling van prins Edwin de Bedrievige en prinses Esther, was het zondag tijd voor de jeugd.

De jeugdmiddag luidde het 33-jarig bestaan van onze vereniging in. Een jubileum, dat met deze eerste en drukbezochte receptie echt begon. Verenigingen, oud-commissieleden, oud-prinsen, het mengde zich tijdens de middag druk door elkaar. Ook de jeugdburgemeester Gijs Theunissen kwam de jeugdcommissie feliciteren. De jeugdcommissie begon als de Baggetjes, maar al snel daarna werd het onderdeel van de Kleibakkers. Dit kwam doordat er een paar maanden later ook belangstelling was voor carnaval onder volwassenen. En toen werd De Kleibakkers geboren. Daar zijn we erg trots op. De receptie ging over in een oergezellige jeugdmiddag waar prins Bryan en prinses Sterre het stokje overnamen van prins Edwin en prinses Esther. Het motto van het jeugdprinsenpaar is: 'Wij feesten hier met veel plezier', wat naadloos aansluit op het zaterdagavond onthulde motto: 'As ’t mar gezellig is'. Veel plezier was er. Jeugd en volwassenen vermaakten zich prima samen. En dan zie je ook dat carnaval voor groot en klein is.

Na de aftrap van het jubileum met de jeugdmiddag, zijn we meteen druk bezig voor de receptie van De Kleibakkers voor volwassenen. Iedereen is van harte welkom op 9 januari 2016 in zalencentrum De Kolk. Het is van 18.30 uur tot 20.30 uur met een loterij, gastsprekers en optredens zoals u van ons gewend bent. Aansluitend een gezellige feestavond (gratis entree). We gaan de motto’s van onze prinsenparen waarmaken: 'Wij feesten hier met veel plezier' en later op de avond zeggen we tegen elkaar: 'As 't mar gezellig is'.


22 november 2015

We hebben een nieuw prinsenpaar!

'As 't maar gezellig is'... En dat werd het tijdens het prinsenbal in ons thuishonk Zalencentrum de Kolk. Eerst namen prins Erwin en prinses Eleny afscheid na twee mooie en gezellige jaren. Ze werden begeleid door de Raad van 11. Maar ook dansgarde de Kluutjes, die eerst nog voor ze had opgetreden, vormde een mooie erehaag als dank voor wat beide allemaal gedaan hebben voor onze vereniging. Hun motto was: 'Niet lallen maar carnavallen'. En gelukkig blijven Erwin en Eleny dat doen bij de Kleibakkers. Erwin gaat de Raad van 11 versterken en Eleny treed toe bij de dames, de Kleikluten.

Die avond werd ook Eric Jan Cools geïnstalleerd, als bestuurslid. Hij neemt het stokje over van Hans Demon. Hans heeft ruim vijftien jaar in het bestuur gezeten en was voorman van de jeugd. Hans blijft gelukkig wel bij de jeugdcommissie. Daar zijn we allen zeer blij mee. Beide wensen we succes toe in hun nieuwe functies. Coby Maassen en Jozephien Veens werden eveneens in het zonnetje gezet. De dames namen afscheid. Als commissieleden hebben ze samen 65 jaar ervaring. En tot slot werd Edwin Roelofst geïnstalleerd als nieuw Raad van 11-lid.

Nieuw prinsenpaar onthuld
In een volle zaal, met onder meer carnavalsverenigingen de Narrenpoel en de Geintrappers, werd de spanning intussen steeds groter. Wie wordt het nieuw prinsenpaar? Vele namen passeerden de revu. De raad mocht vragen stellen aan de nieuw prinses. Die zat alleen in de onthullingskist, wat natuurlijk niemand wist. Na een kort vragenvuur was dan eindelijk het moment daar. Onze nieuwe prinses: Esther. Prins Edwin (Roelofs) sprong van het podium om zich bij haar aan te sluiten, nadat hij kort tevoren nog als raadslid was geïnstalleerd. En dan nu als nieuw prinsenpaar: prins Edwin de Bedrievige en prinses Esther. Zijn naam zegt genoeg. Beide zijn met verschillende activiteiten zeer 'bedrievig' in het Baggergat. Dat prins Edwin goed kan dansen, liet hij zien tijdens het fantastische optreden eerder op de avond met de Raad van 11. Daar kunnen we nog veel van verwachten met het motto: As ’t mar gezellig is!


18 november 2015

Prinsenwissel

Op zaterdag 21 november belooft het een bijzondere avond te worden: prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny nemen afscheid. Maar wie zwaait de komende twee jaar de scepter over het Baggergat? Maak de onthulling mee!

Tijdens de openingsavond van het jubileumseizoen kunt u naast de officiële momenten genieten van diverse optredens. Zo treden onder andere de Raad van Elf en de dansgarde op. U kunt bovendien zelf ook wat pasjes wagen. Al met al voldoende ingrediënten om op feestelijke wijze het nieuwe prinsenpaar een warm welkom te geven. Een dag later, op zondag 22 november, vindt de jubileumreceptie van de jeugd plaats. Het eerste feestje in het kader van ons 33-jarig bestaan.

Aanvang en entree
Het prinsenbal begint om 20:11 uur, de zaal is vanaf 19:30 uur open. Leden hoeven geen entree te betalen. Niet-leden kunnen voor 7,50 euro de unieke Kleibakkers-gezelligheid meemaken. Het is mogelijk ter plekke lid te worden. De jubileumreceptie op zondag is vanaf 13.00 uur.


19 april 2015

Ledenvergadering

Dinsdag 21 april vind weer de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Leden zijn van harte welkom in Zalencentrum De Kolk. Aanvang: 20.00 uur. Niet lid en toch nieuwsgierig? U kunt zich ter plekke inschrijven!


28 februari 2015

Sponsoren bedankt

Carnavalsvereniging De Kleibakkers uit Haalderen en de commissie van dansgarde De Kluutjes bedanken de sponsoren Vincent Berendsen orthodontist Huissen, Snelders Sport te Elst en hoofdsponsor Jumbo Scheperkamp Bemmel voor hun bijdrage aan de nieuwe trainingspakken en het strooigoed.


19 februari 2015

Prijswinnaars optocht

Enkelingen volwassenen
Eerste prijs: Je Suis Charlie (Chaplin)
Tweede prijs: Mien Zurg

Groep volwassenen
Eerste prijs: Havo Vlemkes
Tweede prijs: Wansies
Derde prijs: FF nix
Vierde prijs: Pottekiekertjes

Duo volwassenen
Eerste prijs: Luie flikker op de bank

Enkelingen jeugd
Eerste prijs: Spaanse danseres
Tweede prijs: Draak
Derde prijs: Krokodil

Duo jeugd
Eerste prijs: On-lijn
Tweede prijs: Probleem, bel WMO
Derde prijs: Spookrijder

Praalwagens
Eerste prijs: C.V.C. je - We dobberen de crisis door
Tweede prijs: CV 't Kum wel - We gokken erop
Derde prijs: Ploeg van licht en donker - Boer zoekt vrouw


15 februari 2015

Grootste Kleibakker

In een bomvolle zaal werd bekendgemaakt dat het bestuur van Tennisclub Haalderen (TCH) de Grootste Kleibakker van 2014 is geworden. Daarbij hoort de Grootste Kleibakker, ambachtelijk gemaakt door de pottenbakkerij, een huldiging, een glaasje champagne en natuurlijk felicitaties.

Voorzitter Anja Verhoeven noemde het baanbrekend wat het bestuur van TCH afgelopen jaar voor elkaar heeft gekregen. De tennisbanen, maar ook de kantine werden geheel gerenoveerd door vele vrijwilligers. Dit om met de tijd mee te gaan. Voor de leefbaarheid van Haalderen is het belangrijk dat er de tennisclub is gekomen. De club is in 1977 opgericht. Door de grote belangstelling van de Haalderse bevolking werd in 1981 het sportpark TCH een feit. TCH zorgt ervoor dat zowel jong en oud op sportief gebied bij hen terecht kan. Het jaar 2009 is een belangrijk moment geweest voor TCH. Toen werd de derde baan geopend en konden er open toernooien gehouden worden. Zo is Haalderen Open een jaarlijks terugkomend sportief festijn. Op de website van TCH staat dat het de 'gezelligste club van Lingewaard' is. Voorzitter Verhoeven vroeg zich af of dat niet een foutje is. Al snel waren de voorzitters het met elkaar eens dat zowel de Kleibakkers als TCH het predicaat mogen hebben van de 'gezelligste club van Lingewaard'. En zoals Caspar Joosten van TCH mooi verwoorde: 'We zijn bezig met de voorbereiding van de toekomst.' Toekomst is er genoeg voor TCH, met dank aan alle vrijwilligers. Dus ga rustig eens in de toekomst kijken bij TCH, de gezelligste club van Lingewaard. U bent er van harte welkom, aldus voorzitter Joosten.


14 februari 2015

Orde van de Vlinder

Als je samen 27 jaren actief bent binnen de vereniging, dan is dat een hele tijd. Zij  is ruim tien jaar actief bij dansgarde de Kluutjes geweest. Met aankleden, naaiwerk en allerlei hand-en-spandiensten. Je kon haar alles vragen, ze stond altijd klaar. Later zorgde ze ervoor dat de heren van de Raad van 11, als ze op de wagen stonden tijdens de optocht, verwend werden met allerlei lekkere broodjes. De bakkunsten zijn beroemd binnen de raad en vooral de broodjes worst. En dat blijft ze ook doen.

Hij is het langst zittende Raad van 11-lid geweest bij Kleibakkers. In al die jaren heeft hij nooit verzaakt. Wat er ook moest gebeuren, opbouwen van wagens en podiums, oefenen voor optredens, recepties, op bezoek bij verenigingen, hij was er altijd. Rustig op de achtergrond, loyaal, humorvol, een zeer stabiele factor en een zeer belangrijke inbreng had hij binnen de vereniging.

We hebben het over Geert en Annelies Roelofs. Helaas zal Geert het achtentwintisgte jaar binnen de vereniging niet meer meemaken. Geert is in oktober 2014 op de leeftijd van 57 jaar overleden. Voor alles wat ze samen hebben gedaan, hebben Geert postuum en Annelies Roelofs de Orde van de Vlinder gekregen. Bedankt Geert en Annelies!


08 februari 2015

De taart!

Toen wij als vereniging prins Erwin en prinses Eleny de vraag stelden wie zij de taart van Lingewaard zouden willen geven, kwamen ze beide met de volgende namen: Mark Linsen, zijn vrouw Arianne en de kinderen Jochem en Stefan.

Mark is eigenaar van Linsen Las & Constructie. Bij onder andere Havo, Kivac en het Oranjecomité zijn Mark en zijn gezin bekende gezichten. Eigenlijk is er geen vereniging waar je hem niet tegenkomt. Zowel op sportief gebied en vrijwilligerswerk als sponsoring. 

Hij heeft een Haalders hart en heeft veel voor de gemeenschap over. Zoals hij zelf zegt: 'De jeugd heeft de toekomst.' En hij geeft de jeugd ook de toekomst, mede door sponsoring aan diverse verenigingen. Ook wij als vereniging hebben gemerkt dat je niet tevergeefs bij hem aanklopt. Hij is mede-sponsor van de nieuwe dansgardepakjes van de Kluutjes.

Kortom, waar zouden we in Haalderen zijn zonder zulke mensen die zich zo inzetten voor ons mooie dorp?


19 januari 2015

Dansgala Lingewaard

Afgelopen zondag vond de dertiende editie van Dansgala Lingewaard plaats. Ook onze Kluutjes deden weer mee en vielen in de prijzen. In de categorie Gardedansen eindigde de garde met 267 punten op de eerste plaats! En in de categorie Showdansen werd met de High School-dans de derde prijs in de wacht gesleept. De prinsengarde won met de Stewardessendans de eerste prijs en de vijfde prijs met de gardedans.


Achterste rij (vlnr) Vera Laracker, Lissa Reijmers, Sylvana Hoogmoed en Anne Artz Een na achterste rij (vlnr) Quincy Alofs, Imke v. Leeuwen, Filou Abbink, Inge Maassen, Sterre Laracker en Romy Sweers Een na voorste rij (vlnr): Annelaura Uiterwaal, Maaike Cools en Kim c Voorste rij (vlnr): Rutk Kroezen, Ilse Vernooy, Isa Bouwman, Jente Coesman en Laura Wismans.


Meer ouder nieuws

2019
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008