Nieuwsarchief


07 december 2017

Oliebollenactie

Ieder jaar weer een groot succes: onze oliebollenactie. Wij maken natuurlijk de lekkerste! Op zaterdag 16 december komen de jeugdraad en de dansgarde weer bij u langs om uw bestelling op te nemen. Op zaterdag 30 december worden de oliebollen gebakken en aan huis bezorgd.


26 november 2017

Nieuw prinsenpaar: William du Verve en Hanneke


Als laatste in de rij van nieuwe prinsenparen in Lingewaard, waren wij nu aan de beurt. Twee weken geleden waren we bij de Gentenarren om te zien wie hun nieuw prinsenpaar zou worden en nu waren ze bij ons te gast. Tijdens het druk bezochte prinsenbal in De Kolk en met veel woorden van dank namen prins Edwin de Bedrievige en prinses Esther na twee mooie jaren afscheid. Zijn bedrievigheid zal nog van pas komen. Want Edwin gaat de raad versterken en Esther gaat aan de slag bij de jeugdcommissie.
Prins William Jansen en prinses Hanneke werden gisteravond onthuld tijdens het prinsenbal. De naam William du Verve slaat op zijn beroep als schilder. Maar als je de betekenis van het woord Verve opzoekt in het woordenboek, dan staan ons nog twee boeiende jaren te wachten.
Al jaren hoorden we hun naam door ons dorp gonzen. Maar William was druk met het opstarten van zijn schildersbedrijf en Hanneke met dochter Floor. Voor de mensen die goed opgelet hebben in al die jaren... William is ook wel eens als prins verkleed geweest. Ook heeft hij met zijn vriendengroep wel eens een ludieke coupe gepleegd en ons podium ingenomen. Dit waren stille hinten die een ander schijnbaar nooit opgevallen zijn. Wij als prinsenkeuzecommissie wel. We wisten al jaren dat ze dolgraag eens prinsenpaar wilden worden.  Prins William en prinses Hanneke zijn goed bekend met de carnaval. Mooie prijzen wonnen ze ooit met hun groep tijdens de optocht met onder andere Egypte en Swaffel Airlynes. Prins William is een echte Haaldenaar en samen met zijn prinses Hanneke zagen we hen altijd al bij diverse (carnavals)activiteiten binnen ons dorp.  Ook een unicum voor onze vereniging, ze hebben een hofdame(tje). Hun dochter Floor van drie jaar. Floor zal tijdens de jeugdactiviteiten aanwezig zijn. Dat Floor de genen van haar ouders heeft, was wel duidelijk te zien tijdens de jeugdpronkzitting.  Prins Cas d’n Duiker en prinses Annelaura namen tijdens deze middag de scepter even over van ons kersverse prinsenpaar. En samen maakten ze er een gezellige middag van.
Wij als vereniging zijn er trots op dat William en Hanneke de komende twee jaren de Kleibakkers vertegenwoordigen tijdens de activiteiten met de carnaval. Met Verve gaan ze ervoor, ons nieuwe prinsenpaar: Prins William du Verve en zijn prinses Hanneke. Hun motto: We hebben er lak aan. Dat zegt genoeg!


24 november 2017

Opening carnavalsseizoen 2017-2018

Op zaterdag 25 november vieren we de opening van een nieuw carnavalsseizoen. De avond staat onder andere in het teken van het afscheid van prins Edwin de Bedrievige en prinses Esther. Zij maken plaats voor een kersvers prinsenpaar.

Het houdt carnaval vierend Haalderen al een tijdje bezig: wie gaan de komende twee jaar de scepter zwaaien over het Baggergat? De onthulling is altijd een spannend moment. Maar eerst wordt er natuurlijk uitgebreid teruggekeken op de periode van Edwin en Esther. Geniet daarnaast van een lekker drankje, diverse optredens of ga zelf de dansvloer op. Een dag later, op zondag 26 november, is het de beurt aan de jeugd. Vier het mee met jeugdprins Cas d’n Duiker en prinses Annelaura.

De openingsavond begint om 20:11 uur (de zaal is open vanaf 19:30 uur). Leden betalen geen entree. Niet lid? Voor 7,50 euro is de Kleibakkers-gezelligheid alsnog mee te maken. Voor de jeugdmiddag bedraagt de entree voor iedereen 2,50 euro.


21 oktober 2017

Lidmaatschaps- en donateurskaarten

Tussen 23 oktober en 12 november zullen de lidmaatschap- en donateurskaarten weer worden rondberacht. De contributie is onveranderd gebleven en bedraagt elf euro. Nog niet lid? U kunt zich per e-mail (cv.de.kleibakkers@gmail.com) nog voor het komende seizoen aanmelden.


19 april 2017

Ledenvergadering

De algemene ledenvergadering vindt dit jaar plaats op woensdag 3 mei in zalencentrum De Kolk. Aanvang: 20.00 uur.


01 maart 2017

Maykel Janssen is Grootste Kleibakker

Maykel Janssen is afgelopen zaterdagavond in zalencentrum De Kolk door carnavalsvereniging De Kleibakkers uitgeroepen tot Grootste Kleibakker. De titel is voor één of meerdere personen die veel voor Haalderen betekenen. Janssen verwierf onder meer bekendheid door z’n rol als HAVO-sint.
Bij het toekennen van de titel hoort een door Pottenbakkerij Het Ambacht gemaakt aandenken, dat de overrompelde carnavalist meteen uitgereikt kreeg. Janssen zette Haalderen op de kaart met diverse filmpjes (terug te zien op Youtube) waarin hij als Sint in allerlei hachelijke én hilarische situaties verzeild raakt. Ook staat hij al achttien jaar als DJ Mighty Mike achter de draaitafel, onder andere tijdens de kindermiddag.


27 februari 2017

Taart

Jaarlijks geeft het prinsenpaar van onze vereniging een taart weg, als blijk van waardering. De in Providentia te Gendt gemaakt lekkernij ging dit keer naar Annelies Roelofs. Annelies is de moeder van prins Edwin de Bedrievige. Ze stond altijd klaar voor de dansgarde en ook de Raad van Elf verliest ze nooit uit het oog. Tijdens de optocht komt Annelies steevast met lekkere broodjes worst.


27 februari 2017

Orde van de Vlinder

Vincent van Leeuwen heeft afgelopen zaterdag, tijdens de sleuteloverdracht in zalencentrum De Kolk te Haalderen, de Orde van de Vlinder ontvangen. Burgemeester Marianne Schuurmans overhandigde hem de oorkonde. Vincent werd in 1997 raadslid bij De Kleibakkers. Zes jaar later trad hij toe tot het hoofdbestuur. Kort daarna nam hij de rol van president op zich, dat hij tot en met het carnavalsseizoen van 2014 was. De Orde van de Vlinder is een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan personen die zich bijzonder hebben ingezet voor het carnavalsleven in de gemeente.


21 februari 2017

Tijden sleuteloverdracht

In tegenstelling tot wat met andere uitingen is vermeld, gelden de volgende tijden voor de sleuteloverdracht. Om 9.30 uur verzamelen bij de Tichel. Om 10.20 uur in optocht door het dorp, een groet aan de Kleibakker op het Mariaplein en vervolgens met z'n allen naar de Kolk.


26 januari 2017

Carnavalskledingbeurs

De jeugdcommissie van onze vereniging organiseert een carnavalskledingbeurs. Een nieuwe carnavalsoutfit nodig? Groeien uw kinderen er ook zo snel uit? Wel een nieuweoutfit, maar geen duur prijskaartje? Op de kledingbeurs kunt u uw eigen carnavalskleding ruilen voor andere outfits of verkopen. Aan u de keus.

Waar: dorpshuis De Tichel, Haalderen
Wanneer: zaterdag 11 februari 2017
Tijd: 14:00-16.00 uur

U kunt de spullen die u wilt ruilen/verkopen op 11 februari meenemen en op tafels uitstallen. Graag tot dan!


Meer ouder nieuws

2019
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008