Sinds zaterdag 25 november 2017 houden prins William du Verve en prinses Hanneke dit dagboek bij. De stukjes van ons vorige prinsenpaar zijn op hun eigen portretpagina te lezen.
Donderdag 7 maart 2019

Carnavalsdagen 2019

de dagen vooraf

Na het taart bakken hadden we al even van de sfeer geproefd en hadden we de smaak te pakken, nu duurde het ook niet lang meer voordat we echt los mochten gaan. Nadat we woensdag nog even bij elkaar gekomen waren om de laatste ins en outs te bespreken kon het gas erop en waren we er helemaal klaar voor. Ook hadden we al een hoop voorpret met de vlag van de Meulewiekers, een vereniging uit Elden waar we goed mee kunnen. Er hing namelijk een vlag van hun in ons Baggergat en dat kan eigenlijk niet, maar ja voor leut en gein kun je ook in het Baggergat Meulenwieker zijn. Langzaam kroop de tijd voorbij en bij ons kwam dan ook een beetje de gezonde spanning opzetten. William moest donderdagavond nog even naar de kapper en Hanneke besloot om lekker op tijd met de hofdame mee naar bed te gaan. Natuurlijk slaap je door de spanning niet zo opperbest en om half elf schrok Hanneke wakker maar de Prins was nog niet terug, zo'n bezoekje aan de kapper duurt toch niet zo lang? Wat bleek onze stoere prins had zoveel last van de gezonde spanning dat hij maar wat blij was dat de jongens moesten darten in de kroeg want hij moest ze toch echt even gaan aanmoedigen ;) na wat nachtrust was het dan eindelijk zover, de carnavalsdagen zijn aangebroken!

Vrijdag:

Vrijdagochtend mochten we de viering op school bijwonen, wat vonden wij het leuk dat we mochten komen op de school waar onze Hofdame zit en waar de prins in zijn jonge jaren op school heeft gezeten. We mochten hier genieten van optredens van alle klassen, wat deden ze het allemaal goed!! Het is echt topsport op de vroege ochtend zo'n optreden te doen, geloof ons maar. Na wat hossen en springen hadden wij het al bloedheet en liepen al te zuchten en te puffen, maar alle kinderen bleven maar gaan. Dat feest vieren dat kan de jeugd in Haalderen wel, ze zeggen ook niet voor niks de jeugd heeft de toekomst. Nou wij hebben vrijdag gezien dat dat wel goed zit, de kinderen op de Wieling kunnen feesten als de besten. Daar waar de scholieren nog even verder feeste was het voor ons tijd om te gaan even onze rust pakken want er komen nog lange dagen aan en s'avonds mochten we weer op pad.

Vrijdagavond mochten we op bezoek bij de jongste inwoner van Haalderen. Dit was nog wel even spannend in de weken vooraf want wie o wie zou de jongste worden?  Dit maal waren er meerdere die rondom de carnaval geboren zouden kunnen worden. We hadden de eer om bij Loyd op bezoek te gaan, zoon van Ivo Sommers en Melissa Meurs. Na de felicitaties en het overhandigen van het tegeltje en een presentje namens ons namen we plaats en mochten we Loyd even goed bewonderen, we hadden Loyd natuurlijk al een keer voorbij zien komen want de oma van Melissa woont naast ons. We hebben even gezellig gezeten, voor Loyd was het tijd om te gaan slapen en voor ons om verderop te gaan maar we zullen Loyd vast nog vaak gaan zien. 

 

De tijd was gekomen om naar Hent's Cafe te gaan om hier (onofficieel) de aftrap van de carnaval te geven. Toen we binnenkwamen zat de sfeer er al lekker in. De vrijdagavond staat in het programma van de Kleibakkers omschreven als rustig beginnen, we hadden ons dan ook voorgenomen om dat ook te doen er kwamen tenslotte nog 4 dagen aan. Evelien had ons netjes afgezet en ging daarna naar huis, wij hebben zo'n vermoeden dat er daar al iets anders ging ;) Het was zo gezellig lekker stampen met de iets jongere generatie, er was zelfs een heel elftal aanwezig, hierover is nog niet duidelijk of wij nou hun moesten aanmoedigen of hun ons dat, zou tijdens de rest van de dagen nog wel blijken al is het misschien niet zo handig om de carnaval  te starten met shakes en shotjes. 

Rond half 2 (we zouden om 12 uur naar huis gebracht worden) leek het ons ondanks dat het zo gezellig was toch maar verstandig om naar huis te gaan want de volgende dag moesten we om half 10 alweer paraat staan, dat lijkt misschien laat maar je moet nog douchen de haren doen eten en geloof ons tijdens deze dagen gaat dat niet zo snel.

Zaterdag:

Vandaag mochten we de sleutel op gaan halen waar we komende dagen mee zouden regeren over het Baggergat. Zoals de meeste inmiddels al weten (is dit niet het geval dan kun je dit terug lezen in het dagboek) is de Prins in combinatie met sleutels nog wel een dingetje. Vandaag mochten we naar Angeren voor de sleuteloverdracht. En weer bleek dat de sleutel en de prins echt wel een dingetje is want in de auto vroegen we ons af of we wel op tijd zouden komen voor de sleutel wat hadden we het benauwd. Onze lieve chauffeur vond het nodig om alvast een beetje in de sfeer te komen, hij had alleen niet helemaal door dat zijn muzikaliteit zorgde voor een file in Haalderen en vervolgens bij het stoplicht werd er gemeld dat het stoplicht toch echt niet groener werd. Ook vergat hij een afslag, dat maakte toch niet uit want we komen zo ook op de kamervoort, hierop riepen we met 3 man sterk: NEE, je moet draaien!! Gelukkig waren we toch nog op tijd al waren er inmiddels al wel posters uitgedeeld 

Nadat we de andere prinsenparen gedag hadden gezegd was het al vrij snel tijd om op de wagen van Angeren te stappen en via het Keuje naar het dorpshuis. In het dorpshuis werden we met alle prinsenparen binnengehaald en mochten we op het podium plaatsnemen. Al vrij snel werd er overgegaan tot de orde van de vlinder, de hoogst haalbare onderscheiding binnen gemeente Lingewaard. De Orde van de Vlinder ging in ons dorp naar Hans Demon, en terecht je hebt hem verdient Hans voor de torenhoge inzet binnen de vereniging. Vervolgens mochten we genieten van velen mooie optredens verzorgd door alle verenigingen van de gemeente Lingewaard. Hierna was het dan eindelijk tijd voor de sleuteloverdracht, we mochten ook als eerste naar voren komen om onze sleutel op te halen. Weer werd er benoemd dat de Prins iets met sleutels had, maar gelukkig was er alle vertrouwen dat het met deze sleutel wel goed zou komen want die geven we natuurlijk maar zo niet af!! Nadat alle dorpen hun sleutel hadden was het tijd om terug te keren naar ons eigen Baggergat waar we nu het hef in handen hebben tot Dinsdagavond.

Zaterdagavond:

De officielle start in ons Baggergat, we waren er klaar voor en hadden er zin in! Het was tijd om de zaal binnen te gaan, hier ging het allemaal wat anders als anders, er was geen officielle buutemars, wij moesten ineens voor de raad naar binnen met president Roy en ZONDER Anja. Eenmaal bij het podium mochten we naast Roy blijven staan want meteen na het welkomswoord was het tijd voor de proclamatie, maar waar is Renate? gelukkig zag de prinses de proclamatie en die kon ze zelf wel pakken, tijdens het welkomswoord moest Evelien een vraag beantwoorden uit ons zicht hoorden we keihard JA. We dachten nog het zal allemaal wel en ineens stond het hele bestuur op de dansvloer met een nummer speciaal voor de Prins gemaakt: Jij krijgt die kwast niet meer uit mijn hand. Wat waren wij verrast, geweldig we hadden het echt niet aan zien komen. 

hierna was het dan toch echt tijd voor het officiele gedeelte, de proclamatie, openingsdans, het installeren van nieuwe raadsleden en de grootste kleibakker, William en Hanneke waren al een beetje aan het gissen wie er dit jaar mee vandoor gaat, na een beetje rondkijken in de zaal waren ze er dachten ze achter wie het zou zijn en ze hadden gelijk, de familie Reijmers was kleibakker van het jaar. Dit hebben ze zeker verdient want de hele familie zet zich al jaren lang in voor de Vereniging. Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking van de mooist verkleden en daarna zou het officiele gedeelte erop zitten en kon het feest losbarsten. De prins en Prinses dachten dat ze de prijsuitreiking er wel even doorheen konden rammen zodat ze hierna konden feesten helaas was er een stel bejaarden aanwezig die de gang er aardig uithaalde, ik kan je vertelllen zelfs de oudste inwoonster van Haalderen loopt nog sneller
geen idee wat ze die avond en nacht allemaal hebben gedaan, maar die tip zouden wij nog graag ontvangen. van een slakkegang naar de snelheid van een F1 wagen na 1 avond carnavallen hebben wij nog nooit mee gemaakt eerder andersom. Hierna kon het feest dan echt losbarsten en met seven days in huis kan het niet anders dan dat het een mega feest word. Wat was het een geweldige start van de carnaval 2019!!  

Zondag:

Zondag werden we om 12 uur opgehaald door de prinsenwagen, helaas bleek dat de weergoden het niet zo goed met ons voor hadden, ingepakt in regenponcho's gingen we de wagen op. Aangekomen bij het Moosplein sloten de meiden van de dansgarde bij ons aan. Ondanks dat het slecht weer was waren wij blij dat er toch moeite werd genomen om mee te doen aan de optocht. Maar niet alleen aan de optocht, ook waren wij blij dat er velen mensen de moeite hadden genomen om de optocht te bewonderen. Tijdens de optocht hebben wij samen met onze Hofdame genoten, velen mensen vroegen of dat we het koud hadden maar dat was helemaal niet het geval. Doordat we vollop aan het zwaaien waren en met de meiden van de garde aan het hossen hadden we het aardig warm. Maar ook hadden we een warm gevoel als we naar de mensen keken die mee deden aan de optocht en door alle mensen die aan de kant naar ons terug zwaaide, al misten we wel enkele gezichten die beter zaterdagavond al met de club van de formule 1 hadden kunnen praten want die waren alleen maar verder afgetakeld en die konden helaas niet aanwezig zijn zondag. 

Wat we ook erg fijn vonden was dat er duidelijkheid kwam op het bord schilder zoekt kwast ipv boer zoekt vrouw word voortaan schilder zoekt kwast uitgezonden! Na de optocht werd er nog gezellig gefeest in de kolk gevolgd door de prijsuitreiking die ook voor ons spannend was want de jury liet niks los. Deelnemers heel erg bedankt voor het mee doen we zijn nu al benieuwd waar jullie volgend jaar mee komen. Nadat het bij de Kolk op het einde liep was het eigenlijk tijd om naar huis te gaan, we konden met onze wagen helaas niet naar de optocht in Gendt want door de regenval is er kortsluiting ontstaan en werkte de verlichting niet meer. De bouwers van de Lego wagen dachten hier anders over en onder begeleiding van Stiwan, Evelien en Roy mochten we met hun mee naar Gendt. Wat zijn we julie dankbaar hiervoor. En daar sta je dan bovenop een wagen gebouwd door de jeugd uit Haalderen, dan ben je toch wel trots dat de jeugd Haalderen met zo'n wagen op de kaart zet. Ook was het wel erg grappig doordat wij helemaal bovenop stonden en veel mensen je niet op die wagen verwachten, de mensen je ook niet zien. Wat hebben wij genoten van de jeugd uit Haalderen. 
  

Maandag:

Vandaag starten we met een bezoekje aan de oudste inwoonster van Haalderen, We werden laaiend enthousiast ontvangen, nadat het tegeltje was overhandigd met een kleinigheidje van ons werden we verzocht om plaats te nemen. We kregen wat te drinken aangeboden en werden verwend met taart. Het was al snel erg gezellig en de toon werd hellemaal gezet toen de dochter van Marie die juf op de basisschool is, wist te vertellen dat Roy in groep 8 toen alle kinderen mochten vertellen hoe hun toekomst eruit zag de rij van grote huizen, mooie auto's afsloot met de woorden, dat is allemaal mooi voor jullie maar de mooiste vrouw gaat met mij mee naar huis zei. We weten inmiddels allemaal dat hij de mooie vrouwen inderdaad mee krijgt, maar niet naar huis of is er na maandagochtend wat veranderd? nou, dat mogen jullie aan Roy zelf vragen. 

Nadat we gezellig hadden gezeten was het tijd om met het Fruhshoppen te starten. Dit jaar begonnen we bij Hent's cafe, nadat iedereen een momentje nodig had om op gang te komen werd het bar gezellig bij Hent en voordat je het in de gaten had was het alweer tijd om naar de Kolk te gaan, nadat we hier nog even gehost hadden was er even een kleine onderbreking om te gaan eten, Geert had weer voor een heerlijk buffet gezorgd.
Na het eten konden we weer vollop verder hossen op de muzikale deuntjes verzorgt door Mighty Mike. Rond 21 uur vonden we het genoeg geweest en besloten we om samen met onze hofdame naar huis te gaan om onze laatste hele dag als prinsenpaar en hofdame te kunnen knallen.

Dinsdag

Dinsdagmiddag stond in het teken van de jeugd, wat was onze hofdame in haar element. Helaas dit jaar zonder jeugdraad en jeugdprinsenpaar. Toch was het podium erg in trek bij de jeugd en komt er hopelijk in de toekomst verandering in. Wij vinden ze in ieder geval als prinsenpaar allemaal geschikt want wat kan de jeugd van Haalderen feesten zeg, hoe klein of groot ze ook waren de hele tent ging als een jojo. Ook werden er optredens verzorgt door de garde maar naast de optredens van de dames mochten we ook genieten van een optreden van de gidsen en zelfs de vrouwlijke michael jackson was aanwezig, dat in combinatie met alle talenten die tijdens het hossen op de vloer rond dansten maakt het plaatje compleet hoor: Haalderen got Talent!! Tussendoor werden er wat spellen gedaan en er was een loterij, onze hofdame had de eer om alle lootjes te trekken, dat nam ze serieus op en mama kreeg regelmatig commentaar dat ze nog niet zo goed geschud had. Ondanks dat ze het erg leuk vond om te doen, had ze het wel even moeilijk dat ze de prijsjes waaronder een paardenschilderij weg moest geven. Onze kleine geluksvogel had dan ook geluk dat een bekende een prijsje afstond aan haar, wat was ze gelukkig. Na nog een tijdje hossen was het tijd om te gaan en de gelukkigheid sloeg meteen om in verdriet. Ze wilde niet naar huis ondanks dat wij haar uitlegde dat iedereen naar huis ging en bleef ze verdrietig. Thuis kwam de aap uit de mouw, het was haar laatste middag als hofdame! Het besef maakte haar erg verdrietig want ze had het zo leuk gehad. Thuis hebben we haar uitgelegd dat het nog niet helemaal is afgelopen en dat ze nog tot november hofdame is, daarna kan ze al bijna starten bij haar idolen de dansgarde

Na wat gegeten te hebben konden we ons opmaken voor de laatste avond, de vaute avond. Het voelde ondanks dat we in november ons echte afscheid hebben ook wel een beetje als onze laaste avond als prinsenpaar. We regeerde voor het laatst in het Baggergat. De burgermeester kwam de sleutel ophalen om het hef weer in eigen handen te nemen maar dat ging natuurlijk niet zomaar want die 2 jaar zijn omgevlogen en we wilden de sleutel maar zo niet afgeven. Daarom had de prins de sleutel aan een slot om zijn nek gelegd

helaas was de burgermeester niet onder de indruk en ging de sleutel toch echt met haar mee. Nadat de sleutel was ingeleverd en er nog wat onderscheidingen zijn uitgedeeld zat het officiele gedeelte erop en kon de vaute party van start gaan, nou op de overwinning van Ajax na was echt alles vaut. Een polonaise op de muziek van paradise by the dashboard light, een prins in de (bijna) blote kont en een prinses die in plaats van met de lift haar time of her life had met stage diven. En voor je het weet is het alweer tijd voor het laatste nummer en de steken af te doen. Tijdens you never walk alone, kwamen de tranen, tranen van geluk want wat hebben wij genoten en dankzij jullie allemaal liepen we niet alleen want carnaval vieren doe je met z'n allen. Nadat de steken af waren gegaan en we elkaar bedankt hadden voor een geweldige carnaval gingen we bij ons thuis nog even verder. Om 4 uur vonden we het mooi geweest en gingen we moe maar voldaan naar bed om morgen nog 1x samen te komen om haring te happen.

Woensdag

Woensdag avond kwamen we nog eenmaal bij elkaar om de dagen af te sluiten met haring happen. Onder het genot van een drankje konden we nog even rustig napraten over afgelopen dagen. Het was wederom gezellig maar aan alles komt een eind zo ook aan carnaval 2019, wat hebben we genoten!! We willen iedereen dan nogmaals bedanken voor afgelopen dagen!! Gelukkig hebben we nog een uitje voor de boeg en het scepterfeest. In november zal ons definitieve afscheid zijn, wij hopen dat jullie er dan allemaal zijn om afscheid van ons als prinsenpaar te nemen en een knallende start te maken met het nieuwe prinsenpaar. Na ons afscheid gaan wij verder binnen de vereniging in een ander functie dus jullie zijn nog niet van ons af!!


Zondag 24 februari 2019

Taart bakken

Nadat we vorige week vol trots het mooie Pottekiekertje hebben rond gebracht was het vandaag tijd voor de taartuitreiking. Onze laatste keer dat wij een taart mochten weggeven, dat maakte het toch wel een beetje lastig en speciaal om een keuze te maken. De keuze maken was gelukt na wat overleggen samen en te beredeneren waarom diegene de taart zou krijgen. Om half 2 werden we opgehaald om vervolgens met onze achterban te vertrekken naar Gendt. Dit jaar hadden wij ook besloten om onze hofdame Floor mee te nemen en maar goed ook, want na binnenkomst mochten we aan de slag met de taart. Jullie raden het vast al, Hanneke en Floor konden aan de gang met de taart en William straalde in het delegeren en bier drinken. Wat was Hanneke blij dat Floor er was , al droeg William toch een klein steentje bij door af en toe wat attributen aan te geven. Tussen het versieren door kwam onze achterban even spieken of ze er achter konden komen voor wie de taart was want alleen de prinsenkeuzecommisie, wij en degene die regelde dat de ontvangers op tijd bij Hent's Cafe zouden zijn waren op de hoogte wie de taart zou krijgen. Wat waren we trots op Floor want ondanks dat ze vast de namen heeft horen vallen hield ze stil en haar focus bleef bij het versieren want dat moest toch wel heel precies gebeuren en als iets niet goed was kregen we dat ook te horen. Toen de taart klaar was kwam onze achterban al aachter onze keuze, tja een versierd huis dat was wel kenmerkend voor degene die de taart kregen. Het was tijd om naar Hent te gaan, daar was het eventjes wachten op de ontvangers. Vol ontwetendheid kwamen Tinus en Lies binnen, ze kwamen immers Mart helpen om de kroeg te versieren voor de supriseparty voor Tom die 18 is geworden. Ja, een verrassing was het zeker maar niet voor Tom ;) We begonnen aan de uitreiking en ook Lies en Tinus werden naar binnen gehaald. 'hoezo' zei Lies 'hier hebben wij niks mee te maken dat is toch iets voor jullie als vereniging, ze zeggen allemaal dat wij de taart krijgen maar we komen versieren' Wij wisten wel beter, geweldig dat ze gewoon nog steeds niks door hadden. Lies vroeg nog aan Hanneke, mag ik hier wel staan zo naast juliie? Tuurlijk joh, blief maar lekker staan. William stak van wal en heel langzaam begon er wat te dagen, een versierd huis , de optocht, zou het dan toch? Jazeker, hij is voor jullie Lies en Tinus, dik verdiend blijkt niet alleen vanuit onze kant maar ook vanuit de reacties van de aanwezige. Lies en Tinus jullie zijn mensen met een groot hart voor Haalderen, overal waar er in Haalderen wat te doen is zijn jullie bij, altijd vrolijk, in voor een praatje en feesten met iedereen mee, jullie tonen betrokkenheid naar alle verenigingen, mede dankzij mensen zoals jullie blijft Haalderen leven. Na de uitreiking bleef het dan ook nog lang gezellig en had vooral Lies een mooi poosje de tijd nodig om bij te komen, Tinus snapte het ook nog niet zo goed want waarom krijgen wij nou zo'n taart het is toch gewoon om overal naar toe te gaan en wij vinden dat leuk. Door deze gezellige middag kunnen wij ook niet wachten en zitten al helemaal in de carnavalsstemming, wij hopen dan ook dat jullie allemaal net zoals Lies, Tinus en velen andere fanatiekelingen mee komen feesten tijdens de 4 dolle dagen in ons mooie Baggergat, zodat Haalderen blijft leven.


Woensdag 13 februari 2019

bezoek aan groep 1-

12 februari zijn op bezoek geweest bij de kleuters van groep 1/2 van basisschool de Wieling. Volledig in ornaat gingen we s'morgens om 8.30 uur naar de klas van Hofdame Floor. Onderweg werden we al met grote ogen en open monden door kinderen aangekeken. Floor was zo trots toen ze haar klas binnen ging, ze straalde helemaal in haar jurk. Ook in de klas was het leuk om al die reacties van de kinderen zien want ondanks dat ze weleens gezien hebben en sommige zelfs weleens bij ons hebben gespeeld ben je ineens in hun ogen heel anders als de papa en mama van Floor. We begonnen met vertellen over de carnaval en hoe het is om Prins, prinses en Hofdame te zijn, tussendoor mochten de kinderen vragen stellen. Waar de een nog afwachtend toe keek begon de ander lekker ontspannen te vertellen over dat hij thuis een nieuwe schaar had gekregen (geweldig). We waren natuurlijk ook heel benieuwd of ze wel een beetje konden carnavallen en dat konden ze zeker!! In een grote polonaise gingen we de klas door. We geloven ook zeker dat er wel een paar zeer geschikte prinsen, prinssesen, raadsleden en gardedansers in de klas zitten. Wat was het leuk, 1 maart gaan we weer naar school om de carnavalsviering bij te wonen we kunnen niet wachten. Prins William du Verve zal dan wel zijn kwast (scepter) in de gaten moeten houden want ook de kleuters weten nu dat als ze deze te pakken krijgen de prins moet tracteren.


Dinsdag 5 februari 2019

Internationale Prinsentreffen Nijmegen

Zondag 3 februari stond het internationale prinsentreffen op het programma, al voordat wij uit de kist kwamen hadden wij al aangegeven dat we hier graag heen wilden. Helaas waren we de hele week al een beetje aan het kwakkelen. Met Hanneke ging het namate de week vorderderde beter William dacht dat dat bij hem ook het geval was maar helaas vrijdag kwam hij ziek thuis. Zaterdag zag het er nog steeds niet goed uit maar we hielden hoop, misschien voel ik me morgenvroeg na nog een nachtje zweten wel beter. Maar helaas zondag kon de Prins niet mee, waar hij misschien nog wel zieker van was. Ook al was er afgesproken dat de Prinses dan wel zou gaan had ze toch niet zoveel zin, we hadden hier zolang samen naar toe geleefd. Gelukkig ben je binnen de vereniging nooit alleen, zo had de prinzenkeuzecommisie Twan gebombadeerd tot invalprins. Rond half 10 werd de prinses opgehaald, op naar Nijmegen. Daar konden we ons even bij de rest van de Kleibakkers voegen en kreeg de prinses een warm welkom met opbeurende woorden. Na de zaal even bewonderd te hebben was het tijd om ons naar de zijzaal te begeven waar we even konden bijkletsen met de andere prinsen, prinsessen, hofdames en hun 'begeleiders'. Ook hier werd William gemist maar ze waren maar wat blij dat Hanneke er was en natuurlijk de scepter. De veren van de prins uit Gendt en Angeren stonden ineens als een antenne omhoog, want Twan is natuurlijk niet gewend om hier goed op te letten. Maar Prins Twan lette goed op de scepter en Jan Williem mocht 'm wel even vasthouden zodat hij zich heel even prins van 2 prinsessen en dorpen kon voelen. Na wat gedold en bijgekletst te hebben was het tijd om naar de bus te gaan, Anja en Evelien moesten achterblijven, de Prinses vroeg zich wel even of dat wel verstandig was: alleen met William zou vast wel goed komen, maar met Twan?!?! In de Waagh aangekomen werden we ontvangen door een gezellig dweilorkest. Er volgde enkele toespraken waarbij (de redding voor de prinsenkeuzecommissie) de bar was gesloten, hierna was er nog even tijd voor het dweilorkest waarna we weer met de bus terug werden gebracht naar de Jan Marssinkhal. Nog even hadden we tijd om de rest weer gedag te zeggen om vervolgens door een grote erehaag als nummer 22 het podium te betreden, waar we overigens via een sluiproute alvast net iets eerder als de rest weer vanaf konden. Hierna konden we genieten van muziek en dans en daar deden we uiteraad zelf ook aan mee. De invalprins deed z'n uiterste best om een waardig evenbeeld van William te zijn, zo kwamen we in een polonaise op het podium terecht en had Hanneke er naar een paar nummers voor de verandering genoeg van maar Twan wilde nog even zijn momentje pakken en zwaaide er vrolijk op los met de kwast. Muziek werd afgewisseld met dans en wat voor een dans het was geweldig om te zien. Rond 17 uur was het weer tijd om naar huis te gaan. Nog even bij Anja wat eten en napraten en daarna weer naar mijn zieke mannetje. Ondanks dat ik William gemist heb , heeft iedereen die mee was ervoor gezorgd dat ik toch nog een geweldige dag heb gehad, ik wil hiervoor dan ook iedereen bedanken.


Maandag 21 januari 2019

Pronkzitting de Geintrappers

12 januari mochten we afreizen naar Bemmel, we dachten ons goed voorbereid te hebben door Roy in te lichten dat ons wel wat te wachten stond. Roy heeft eigenlijk altijd wel een woordje klaar, maar nadat wij ons mochten toevoegen op het podium bleek dat dat helemaal niet nodig was want de prins mocht het woord doen. Daar was William niet helemaal op voorbereid maar hij had er lak aan. Nadat hij zijn woordje had gedaan hadden we stiekem de hoop dat we verder buiten schot gehouden zouden worden maar niets was minder waar. Het akkefietje met de sleutel waren ze nog niet vergeten, ze vonden het zo gezellig met ons dat wij een sleutel van hun kregen waarmee wij bij alle achterdeuren van de Geintrappers naar binnen kunnen.

Het werd een gezellige avond , waarin er mooie optredens van de dansgarde, vele mooie acts en een geweldige buutrede te zien waren. Hierna was het tijd om zelf te hossen. En zoals we eerder gezegd hebben gaan dit seizoen alle remmen los. Deze avond werd weer typisch zo'n avondje. Tijdens de optredens begonnen we rustig met de polonaise en zittend op de grond want we hebben een woonboot, maar om een of andere reden ging het ergens toch een beetje anders. De avond eindigde namelijk met een stierengevecht (vraag maar niet hoe) mensen die dachten dat ze cowboy's waren en van links naar rechts door de zaal stuiterden, opgerolde broekspijpen en vermomingen om niet naar huis te hoeven. Dit beloofd allemaal wat voor komend seizoen! Geintrappers bedankt voor deze avond en tot snel.


Woensdag 9 januari 2019

Nieuwjaarsrecepties

Nieuwjaarsborrel Gemeente Lingewaard

3 januari stond voor ons de nieuwjaarsborrel van de gemeente op de agenda, vorig jaar konden we helaas niet bij de recepties aanwezig zijn omdat wij op vakantie waren. Dit jaar zijn we er voor thuis gebleven want prinsenpaar ben je maar 1x in je leven en dan wil je alles mee maken. We hadden de mazzel dat het dit jaar in Haalderen was bij de Kolk. Om 19 uur mochten we naar binnen en om half 8 ging de Burgemeester haar speech houden, dit liep allemaal een klein beetje uit omdat het erg druk was en de burgemeester graag met iedereen even een kort praatje maakte. Zo ook met ons, ze komt met de carnaval maar wat graag de sleutel overhandigen aan ons, of we moesten er vanaf zien. Tuurlijk niet, we kunnen niet wachten!! Eenmaal binnen zochten we een plaatsje in de zaal, en hoe kan het ook anders dan dat we bij de bar terecht kwamen.

   

Nadat de burgemeester haar speech had gegeven en nog even gezellig met iedereen gekletst te hebben kwam de receptie op zijn einde. Wij dachten er echter anders over en gingen bij ons thuis nog even verder. We lieten samen met De Geintrappers zien dat we goed naar de speech hadden geluisterd want ook enkele van hun gingen met ons mee. Maar ondanks dat de carnavalsverenigingen steeds meer rekening met elkaar houden en samenwerken koos de prins toch eieren voor zijn geld en gaf de sleutel maar mee aan een eigen raadlid. Het was een gezellig avondje waar ook uit bleek dat we ook rekening houden met nieuwe mensen in het verenigingsleven want Jeroen de nieuwe president van de Geintrappers heeft het niet zo moeilijk om een welkoms woordje voor ons te verzinnen als wij 12 januari komen :)   

Nieuwjaarsreceptie Tichel

5 januari stond de volgende nieuwjaarsreceptie op het programma dit keer bij de Tichel. De Tichel is voor ons zeker geen onbekend terrein omdat we hier vanaf onze jeugd al komen, we hebben er zelfs feestjes georganiseerd tot een beachparty aan toe. William komt er nog regelmatig om te darten en ook met fruhshoppen zijn we er te vinden. De receptie werd begonnen met een toost op Piet Demon en Geert Duijf, 2 geliefde verenigingsmensen die helaas niet meer in ons midden zijn. Ondanks dat deze receptie wat kleinschaliger was dan die van de gemeente was het zeker niet minder gezellig. De nodige nieuwjaarborrels verder was het weer tijd om te gaan maar het prinsenpaar had voor de verandering weer eens niet genoeg en besloot om nog even naar Hent's cafe te gaan om daar nog eventjes verder te gaan en de avond af te sluiten met een verjaardag van een goede kamerraad. Het was weer een geslaagde dag. Natuurlijk wensen wij jullie ook de beste wensen en alle goeds voor 2019. Ons goede voornemen is natuurlijk om nog 1 jaar volop te knallen als prinsenpaar, hopelijk met jullie allemaal want wij hebben er dit jaar helemaal lak aan!!


Maandag 31 december 2018

Oliebollenactie en feest

Afgelopen jaren gingen wij rond de jaarwisseling op vakantie maar dit jaar hebben wij besloten om thuis te blijven zodat wij alle activiteiten rondom de jaarwisseling als prinsenpaar konden meemaken zo ook de oliebollenactie en het oliebollenfeest. 15 december gingen we rond om de bestelling op te nemen van de heerlijke oliebollen die al jaren bij en met de hulp van familie Reijmers gebakken worden. 30 december was het zover met ons drietjes sloten we aan bij de rest van de vereniging om de bollen rond te brengen in het Baggergat. Floor vond het geweldig om te zien hoe het in zijn werk ging om de oliebollen te maken. Zo'n grote mixer wilde ze thuis ook wel om heel veel koekjes te bakken. Na de velen oliebollen hebben rond gebracht konden we even thuis de voetjes omhoog doen en ons opfrissen om daarna dankzij de gastvrijheid van Anja en Gerie lekker te borrelen op het oliebollenfeest. Het was een gezellige avond waar we lekker met iedereen hebben bijgekletst, super leuk om dit alles mee te maken. 


Maandag 31 december 2018

Pronkzitting 2018

Jeugdpronkzitting

24 november was het eindelijk weer zover: het begin van het carnavalsseizoen in het Baggergat! Om 14 uur waren we welkom bij de jeugd ondanks dat de middag grotendeels in het teken stond van afscheid hadden wij er zin in. Floor stuiterde al de hele ochtend rond want eindelijk zag ze Prins Cas en Prinses Annelaura weer en mocht ze weer hossen en de de meiden van de garde bewonderen. Het was een middag vol plezier met spelletjes, optredens van de garde en natuurlijk lekker hossen. Onze hofdame kroop meteen weer in haar rol en uiterraad kon de jurk het weer niet aan :) Helaas kwam ook het moment dat wij afscheid moesten gaan nemen van het geweldige jeugdprinsenpaar en de toppers van de jeugdraad. Wat hebben wij het gezellig gehad met jullie, bedankt voor afgelopen jaar en we zien elkaar vast nog tijdens de carnavalsdagen!!

Pronkzitting

Nadat we S'middags de jeugdpronkzitting was afgelopen was het tijd om ons op te maken voor de avond, Floor naar de buren brengen waar ze lekker mocht gaan logeren en daarna een paar deuren verder een goede bodem gaan leggen voor de avond. Na ons even opgefrist te hebben werden we door de prinsenkeuzecommisie opgehaald om weer naar onze thuishaven De Kolk te gaan. Daar aangekomen eerst nog even wat foto's maken en de laatste dingentjes klaarzetten, inmiddels liep de zaal al aardig vol en kwamen ook de gastverenigingen aan, maar liefst 5 verenigen kwamen even van de gezelligheid in het Baggergat proeven. Tja een feest in het Baggergat wil je natuurlijk niet missen. Het moment van binnenkomen is aangebroken en wederom had de prinses toch stiekem weer trillende handjes maar gelukkig had ze haar prins aan haar zijde. De gastverenigingen werden binnengehaald en welkom geheten en daarna werd de start gemaakt met de proclamatie, die we met plezier hadden aangepast. Tijdens deze avond moesten we helaas ook afscheid nemen van Stiwan en Willy, gelukkig gaan ze het senaat in en zullen we ze nog vaak tegenkomen. Ook was er een moment van stilte voor Geert Duijf die in het verleden veel voor de vereniging heeft betekent en helaas is overleden. Hierna werd aan de mensen die veel voor het prinsenpaar betekenen een onderscheiding gegeven en zat het officiele gedeelte met tussendoor schitterende dansen van de garde er bijna op. Het was tijd voor de openingsdans waarna het feest los kon barsten met de band Trio Partime die gelukkig Dusty Road kon vervangen want die zijn er helaas mee gestopt. En een feest dat werd het, de prins verzorgde de volle zaal van bier en de prinses vermaakte zich op de dansvloer, er werd zelfs door sommige getwijfeld of de prinses wel in het Baggergat zou blijven aangezien zij al een sjaaltje, de scepter van de president en later ook met de raad uit elden het podium had veroverd. Maar aan het einde van de avond bleek dat zij na wat dealtjes te hebben gesloten toch in het Baggergat bleef en iemand anders had ingerolen ;) Na een geslaagde avond ging het prinsenpaar thuis nog even verder. Thuis aangekomen was er echter 1 probleem geen sleutel! De prins had de sleutel alvast aan de president van Angeren mee gegeven om de deur te openen en vast bier op tafel te zetten, of was het nou Bemmel? Gelukkig was onze held Richard er die even naar Toos snelde om de reservesleutel te halen. Eenmaal binnen bleek dat er enkele raadsleden en de president van Bemmel achter in de tuin stonden en niet verder naar binnen konden omdat de achterdeur vergrendeld was. Tja, Prins du Verve had gezegd het bier staat achter het huis dan ga je toch achterom!! Na nog even gezellig nagebabbeld te hebben en de laatste naar huis vertrok gingen we moe maar voldaan naar bed. Wat een geweldige start van een nieuw maar tevens ook ons laatste seizoen als prinsenpaar.


Zondag 18 november 2018

De eerste uitjes van het seizoen

10 november was het zover, ons eerste officielle uitje van het nieuwe en tevens ons laatste seizoen. Voor de aftrap van ons nieuwe seizoen mochten we afreizen naar Angeren oftewel het Keujesgat. Nadat we een warm welkom hadden gekregen mochten we ons bij onze raad in de zaal voegen, dit tot blijdschap van de prinses want die kreeg het wel erg warm daar op het hoge podium. We waren vereerd om samen met Prins Jochem en zijn hofdame Suzie de openinsdans te mogen doen, die natuurlijk uitmonde in een polonaise en wij feestend het nieuwe seizoen van start gingen. We hebben die avond mogen genieten van diverse optredens van de garde en van Dweilorkest de Deurdweilers. Maar aan alles komt een end zo ook aan deze avond, we hadden het geluk dat Prins Jochem hier anders over dacht en dat we bij hem thuis werden uitgenodigd, tja hier konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen. Gewoon deurdonderen, dat vonden er een aantal van de Deurdweilers ook. Ze kwamen er nog even een gezellige afterparty van maken. De prinses besloot ook om nog even mee te spelen maar ze moet nog wel even oefenen, al is het voor de oren van het publiek misschien beter als ze gewoon bij dansen en hossen houd.

Voor ons tweede uitje mochten we naar Bemmel, dit bezoek was eigenlijk niet gepland maar we waren toch wel erg benieuwd naar het nieuwe prinsenpaar. Toch ook een keer leuk om in de officiele kleding te gaan maar niet officieel binnen te hoeven komen. Bij binnenkomst werden wij overigens meteen verrast. Daar stond Martijn (William heeft met hem gevolleyd), wij vroegen ons eigenlijk een beetje af hoe hij hier verzeild was geraakt maar dat werd al snel duidelijk, zijn zoon Job was zojuist onthuld als de nieuwe jeugdprins. Van harte gefeliciteerd Job, wij wensen jou veel plezier. Nadat we van verschillende optredens hebben mogen genieten was het tijd voor afscheid. Er werd niet alleen afscheid genomen van Prinses Mirjam van het Festijn en adjudant Jan maar ook van President Frank. Wij willen jullie bedanken voor alle gezelligheid afgelopen jaar maar we zullen elkaar vast nog eens tegenkomen.Nadat Frank zijn stokje had overgedragen aan Jeroen was de tijd van de onthulling  aangebroken. Toch leuk om te zien hoe ze dat bij een andere vereniging doen.  Vanachter de dozen kwamen Prins Frans en zijn Prinses Moniera tevoorschijn. Van harte gefeliciteerd en veel plezier, geniet ervan.  Het was weer een gezellige avond!!

Na deze avond komt onze eigen pronkzitting toch echt dicht bij, wij hebben er echt weer heel veel zin in. Wij hopen jullie natuurlijk ook!! Om 14.00 uur openend het jeugdprinsenpaar de jeugdmiddag, natuurlijk zijn wij met onze hofdame Floor ook aanwezig. Om 20.11 zal de avond geopend worden en gaan we als het aan ons ligt knallend het nieuwe seizoen in. Hopelijk tot zaterdag!!


Dinsdag 6 november 2018

Lidmaatschapkaarten

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, onze kleding mocht weer te voorschijn gehaald worden. We mochten namelijk in ornaat lidmaatschappen en vlaggen gaan verkopen. Samen met de raad en het jeugdprinsenpaar gingen we met de raadswagen door Haalderen heen. Wat een gezellige boel, en wat werd het enthousiast ontvangen. Wat zal dat met de carnaval een mooi gezicht zijn, al die wapperende vlaggen! Helaas is het ons niet gelukt om bij een deel in Haalderen aan de deur te komen, wees niet bang we komen nog langs! Nadat we klaar waren gingen we naar huis om heel even de beentje omhoog te leggen en ons voor te bereiden op een gezellig avondje met de prinsenkeuzecommisie. Even de laatste dingen bespreken om het nieuwe en tevens ons laatste seizoen goed van start te gaan. Nu gaat het echt weer kriebelen, aankomende zaterdag trappen we af in Angeren om vervolgens 24 november te knallen in ons eigen Baggergat, om 14 uur begint de jeugdpronkzitting en om 20.11 Onze pronkzitting, natuurlijk mogen degene die niet tot maart kunnen wachten ook 24 november samen met ons de vlag uithangen ,we hebben er lak aan!


Zondag 7 oktober 2018

Oud ijzer actie

 

Afgelopen zaterdag hebben we mee mogen lopen om oud ijzer op te halen waarvan de opbrengst naar de jeugd gaat.                                                                                                                                          

Ja, je leest het goed we want ook de prinses draaide haar handen er niet voor om om te helpen sjouwen. Ook had de prinses de taak om de prins in de hand te houden want overal waar hij ijzer zag begonnen zijn ogen te twinkelen als een ekster. "nee William dat is niet nodig er ligt vast al genoeg om op te halen" En inderdaad wat lag er veel!!! 2 containers vol , 2 vrachtwagentjes vol en nog een grote aanhanger vol hebben we opgehaald!! Inwoners uit Haalderen en ook omstreken want ook mensen buiten Haalderen kwamen voor de jeugd oud ijzer brengen, heel erg bedankt!!!                                                                                        

En nadat je tijdens deze ochtend weer gezellig bij elkaar bent met een groep mensen van de vereniging kan het natuurlijk niet uitblijven dat het weer gaat kriebelen. Ondanks dat we afgelopen weken er natuurlijk al wel mee bezig waren, zorgen dat de jurken van Hanneke gemaakt werden, het pak van William en natuurlijk een nieuwe jurk voor onze hofdame Floor want ook deze kwam niet ongeschonden uit de strijd (hoe kan dat toch ;) ) ook werden er extra onderscheidingen besteld , even kijken of al onze accesoires nog compleet waren, tja je weet het nooit er zijn al eerder gekke dingen met de scepter gebeurd ;) Het lijkt misschien nog ver weg maar over 35 dagen is het alweer zover, dan start het seizoen weer de elfde van de elfde. En over 48 dagen is onze eigen pronkzitting in ons eigen Baggergat!! Save the date!! we zouden het namelijk erg gezellig vinden als we weer kunnen hossen met jullie op 24 november en een knallende start kunnen maken van het nieuwe seizoen!!!


Zondag 18 februari 2018

Dolle dagen in het Baggergat

Hoe wij deze dagen beleefd hebben? Het was geweldig, top, boven verwachting, super, mooi enz. Wat hebben wij genoten! Dat wij zo genoten hebben kwam mede dankzij onze goede achterban: onze familie en buren waar Floor deze dagen terecht kon, door Floor zelf die net zo hard als wij genoot, door de Kleibakkers die ons met open armen ontvangen hebben, door onze vrienden die met allerlei verrassingen kwamen en door iedereen die naar de Kolk kwam om ons ook daar met open armen en mooie woorden te ontvangen. We gaan per dag vertellen hoe we het beleefd hebben, dus ga er maar even voor zitten!

Vrijdag
Vandaag was het dan eindelijk zover, we mogen eindelijk op pad! We begonnen in Bemmel, waar we alvast mochten toekijken hoe prins Cas d'n Duiker en prinses Annelaura de sleutel in ontvangst namen. Voor ons was dit allemaal nieuw, maar het jeugdprinsenpaar gaf een goed voorbeeld. Floor die niet zo van de officiële gedeeltes is, was in de tussentijd alvast in het andere gedeelte van de Kinkel aan het hossen, maar kwam tussendoor nog even de meiden van de garde aanmoedigen. Nadat de sleutel in ontvangst is genomen en er verschillende optredens zijn geweest, werden we weer thuisgebracht waar we konden aanschuiven doordat de ouders van Hanneke al waren gearriveerd met eten. Floor ging mee naar Doornenburg en wij konden ons weer klaarmaken voor het volgende gedeelte: de jongste inwoner. De oudste inwoner konden we helaas niet bezoeken in verband met ziekte. Rond 19:30 uur werden we weer opgehaald om naar Eliza te gaan. Eenmaal daar kregen de trotse papa en mama net zoals Eliza een onderscheiding van ons. Voor Eliza zelf hadden we een knuffel meegenomen met een shirtje met leuke opdruk. We kregen een beschuitje en zelfs het bier lag koud. Deze combi vinden wij niet vreemd, alleen maar heel bijzonder. Na even gezellig gezeten te hebben moesten we helaas weer gaan, er had nog iemand een kratje bier tegoed van ons. Tja, het doet best pijn om dit goud weg te geven, maar het gaat naar een goed adres. Michael was de gelukkige, Iris deed vrolijk open en nadat wij haar gefeliciteerd hadden was het wachten op Michael die alvast wat calorieën aan het verbranden was om ze hierna met ons er weer aan te werken. Nadat we hier gezellig gezeten hadden, vervolgden we onze weg naar Hents Café. Wat een gezelligheid hier. We hadden afgesproken met elkaar om het de eerste avond niet zo laat te maken; er kwamen immers meer dagen aan. Dit is zoals jullie al wel zullen verwachten niet helemaal gelukt. Toch zijn we iets eerder gegaan dan de rest om thuis meteen het bed in te duiken en zaterdag weer fris en fruitig op te staan.

Zaterdag
Rond 9:30 werden we opgehaald om naar de sleuteloverdracht in Bemmel te gaan. In Bemmel aangekomen verzamelden we met alle verenigingen uit Lingewaard in de Theaterkerk om van hieruit met een tussenstop naar de Roskam te gaan. Alle prinsenparen mochten bij prinses Mirjam van het Festijn op de kar en werden daarna in de huiskamer van de Roskam ontvangen. Hier werd ons in het kort uitgelegd wat er ging gebeuren en ook de burgermeester kwam ons nog even verwelkomen. Door een grote erehaag werden de prinsenparen een voor een naar binnen gehaald en mochten we plaatsnemen aan een tafel. Eerst werden de Ordes van de Vlinder uitgereikt door de burgermeester. In Haalderen ging deze naar Willem Bosma, die er 's avonds nog steeds van ondersteboven was. Na allerlei mooie optredens van verschillende verenigingen, waaronder ook die van de mannen van de raad, was het dan zover: wij mochten als eerste naar voren om de sleutel van het Baggergat in ontvangst te nemen. Tja, dit was toch een van de vele slikmomenten. Nu kan het feest beginnen! Nadat we nog even de prinsenparen uit Lingewaard een onderscheiding hebben gegeven en er natuurlijk ook een terug hebben ontvangen, hebben we elkaar allemaal een fijne carnaval gewenst en gingen we allemaal terug naar ons eigen dorp. Nog even een paar uurtjes bijkomen en uitrusten om er 's avonds in ons eigen Baggergat tegenaan te gaan.


Eindelijk was het avond en mochten we weer naar onze thuishaven de Kolk. Na binnenkomst mochten we meteen beginnen met onze proclamtie en de openingsdans, ook werd Frank Bakker deze avond geïnstalleerd bij de raad, waarna wij hem een onderscheiding mochten geven. Hierna mochten wij de geweldige meiden van de dansgarde en hun trainsters een onderscheiding geven. Het onderscheiden was hiermee nog niet gedaan, want er stond niet één maar een heel team grootste kleibakkers voor onze neus: het kampioensteam van HAVO. Tussen de optredens van de garde en de raad door was er gelegenheid om te hossen. Dusty Road wist er een mooi feestje van te maken. In de tussentijd konden wij op zoek naar de mooist verklede personen (enkele, duo en groep). Nou, zo makkelijk is dat niet en dat kostte even wat tijd. Na de prijsuitreiking zat voor ons het officiële gedeelte erop en kon het feest helemaal los! En wat voor een feest! Dankzij iedereen die er was en de band Dusty Road werd er zelfs een half uur langer doorgegaan!

Zondag
De dag van de optochten. Floor was deze ochtend een echte stuiterbal, die had er zoveel zin in. Nadat we iedere dag ruim op tijd klaarstonden, was het deze dag niet helemaal het geval. Al snel ging er rond dat we ons verslapen hadden. Niet bij nagedacht dat wij een uitstekende wekker hebben van drie jaar oud. Rustig zaten wij te wachten op het moment dat wij ons dik aan konden kleden, zodat we aan de warme kleren buiten ook nog wat zouden hebben. Alleen hoorden wij iets eerder dan gepland de muziek van de wagen dichterbij komen en moesten wij alsnog haasten. Prins Cas was al opgehaald en nadat wij mochten aansluiten, zijn we prinses Annelaura gaan ophalen om onze weg te vervolgen naar het Moosplein. Floor haar geduld begon een beetje op te raken en ze kon niet meer wachten tot we weer gingen rijden. Nadat we de rest van de optocht konden bekijken, sloten we achter de raad aan met de jeugd weer achter ons. Floor zwaaide er net als ons op los. Dat dat best vermoeiend was bleek toen ze in de Kleibakkerslaan zwaaiend in slaap viel om vervolgens bij de Kolk zwaaiend wakker te worden. Het feestje ging vanaf de kar bij de Kolk weer verder met vrijwel alle deelnemers die mee hebben gedaan. Ook hier werden wij verrast door verschillende groepen die het meedoen aan de optocht weer hebben opgepakt. Deze fanatiekelingen waren ook nog op iets anders gefocust, namelijk de scepter van de prins. Ook werden er nog een paar onderscheidingen uitgedeeld aan het broertje van Hannekes schoonzus en hun twee zoontjes Robbin en Diego. Ook Stein en Tessa mochten er een in ontvangst nemen. Na weer gehost te hebben met volwassenen en kinderen, konden we bij Shari thuis aanschuiven. Haar moeder had heerlijke andijviestampot gemaakt. Wat is dat fijn om zo aan te kunnen schuiven. Hierna gingen we naar Gendt met de verlichte optocht mee. Ook dit was ondanks het weer erg gezellig! Onderweg kregen we een kleine storing waardoor we met de kar voor ons mee begonnen te zingen. Sommigen konden het niet alleen bij zingen laten... Na nog even wat gedronken te hebben in Providentia werden we weer netjes thuis afgezet.


Maandag
De dag van het frühshoppen en de jeugddisco, oftewel de dag van onze tweede, derde en vierde huiskamers zoals de prins zo mooi zei, want inmiddels liggen hier toch velen herrineringen van ons. We verzamelden bij Roger thuis om vervolgens met z'n allen te starten bij de Tichel. Hier mochten we onze eerste foto uitrijken aan Diny, Theo en Kees, die ons goed verzorgenden in de paar uurtjes die we hier waren. De kleine maar gezellige polonaise was net in gang toen Anja op haar welbekende fluit blies en we onze weg vervolgden naar Hents Café. Ook Hent mocht onze foto in ontvangst nemen. Ook hier was het weer bar gezellig, maar ook hier klonk het fluitsignaal weer om met het inmiddels uitgebreide gezelschap naar de Kolk te gaan, hier mochten we meteen de foto uitrijken en daarna konden we weer hossen. Na zo'n dag beginnen de maagjes toch wel te knorren en konden we samen met Floor, die inmiddels ook weer bij ons aangesloten was, aanschuiven bij een heerlijk chinees buffet verzorgd door Geert. Echt een aanrader om je volgend jaar hiervoor op te geven!


Nadat onze buikjes gevuld waren konden onze jeugdige heupjes losgeschud worden en begon de jeugddisco. Wat kan de jeugd er wat van! Onze beentjes, die inmiddels ook wel aardig vermoeid waren, probeerden ze bij te houden maar dat ging toch wel lastig en op het moment dat je dan toch even rust probeert te pakken, word je gewoon door je eigen dochter terug de polonaise in geduwd, terwijl zij wel haar rust pakt. Gelukkig werd er ook de woonboot gedraaid, zodat de prinses en hofdame even konden zitten op de vloer en zo toch hun 'rust' pakten. En de prins? Die gaf natuurlijk het tempo en de richting aan. Ook de jeugd heeft er een mooi feestje van gemaakt, dat zit wel goed voor in de toekomst, nog feestbeesten zat hier in Haalderen.

Dinsdag
We startten vandaag met de jeugdmiddag. Deze was weer erg geslaagd door de jeugdcommisie. Ze hadden weer leuke spellen neergezet: jongens tegen de meisjes, spekhappen, limbodansen. Er kwamen zelfs complimenten van dorpen buitenaf. Ook op deze middag hebben de kinderen weer laten zien wat hossen is! Deze middag mochten we de jeugdraad onderscheiden en eindelijk had Damian er dan ook eentje. Na flink gehost te hebben mochten we weer met Shari en Walter mee naar hun huis, waar de topkokkin al weer druk bezig was met heerlijke macaroni. Het blijft toch makkelijk om zo aan te schuiven en tijdens deze dagen wat gezonds naar binnen te werken.


Na de heerlijke macaroni is het zover om ons klaar te maken voor onze laatste avond van dit seizoen: de voute avond. Ook wij mochten ons deels vout verkleden. Een erg leuk maar vooral geslaagd idee! Eerst kwam er nog een stuk officieel gedeelte en kwam ook de burgermeester langs om de sleutel helaas weer op te halen. Nadat de sleutel weer opgehaald was en het officiële gedeelte erop zat, konden we losgaan op de voute muziek! Wat een feest weer en wat een voute muziek, echt alles wat vout was kwam voorbij, zelfs All I Want For Christmas. Geen verzoekje was Mighty Mike te gek, alles kon en alles mocht, als het maar vout was. En dan ineens is het moment daar, het einde... You never walk Alone, nou dat hebben we afgelopen dagen zeker niet gedaan! Hierna gingen de steken af en verlieten we de zaal en bedankten we elkaar. Wat zijn de dagen voorbij gevlogen, nu is het wachten tot november. Zet 24 en 25 november maar vast in jullie agenda, want dan samen met Dusty Road barst het feest weer los!


Woensdag
's Morgens hebben we eerst even geholpen voor zover het nog kon, de mannen van de raad waren al een heel eind, met het afbreken van het podium. En in de middag al rustig aan begonnen met het opruimen van de versiering bij ons thuis. 's Avonds waren we uitgenodigd om nog even na te borrelen en haring te happen bij Geert. Ook dit was weer erg gezellig, maar nu zit onze eerste carnaval er echt op. We gaan hiervan lang genieten en hopen iedereen in november weer te zien!


Donderdag 8 februari 2018

De Geldelander en het taartbakken

Vandaag stond er weer een leuke dag op het programma. We mochten ons al vroeg in het prinsenpak en de prinsessenjurk hijsen, want om 10:10 uur werden we al opgehaald. Om 10 uur stond er een klein doch gezellig gezelschap klaar om af te reizen richting de keizerstad Nijmegen. Na wat lichte navigatiestress waren we aangekomen bij de voormalige fabriek de Vasim.

Al snel kregen we te horen dat het bier gesponsord werd door de Gelderlander en dan baal je toch wel dat er in een prinsenpak geen zakken zitten. Maar goed, de dag is nog lang, dus kalm beginnen is een must hadden we gehoord. De Schrobbelaar sloegen we maar even over, want die valt bij mij om half 11 's ochtens altijd verkeerd.

Het was een indrukwekkend gezicht, al die veren en steken bij elkaar. President Roy kwam rechtsreeks en nog voor hij de klink had losgelaten, kwamen de dames van schrobbelaar al aangerend om zijn dorst te lessen. Helaas voor hen hield Roy ook rekening met het programma dat nog ging volgen die dag.

Al snel werden we gevraagd de tribune te betreden voor de foto. We vonden snel onze plek naast de prins van Gendt. Die had het blijkbaar koud, want hij was midden voor de kachel gaan staan (40 graden in de plus). Gelukkig was het bier op en hadden we een lekker fris colaatje om de Sahara-wind te overleven. Maar het was vooral weer een bijzondere ervaring die we voor altijd bij ons mogen dragen. Na een korte break werden we alweer opgehaald voor het taartbakken bij in Providentia in Gendt. Ook hier bleek al snel: dit is alweer een bijzonder iets. We beginnen langzaam te beseffen dat we op plaatsen komen waar we anders nooit gekomen waren, het gevoel bekuipt me: dit blijf ik de rest van mijn leven doen. Dat kan natuurlijk niet, dus laat die taart maar komen, we verdeelden kort de taken en het liep als een gesmeerde machine. De prinsses had de lastigste taak, dus dat was goed in orde.

Waarschijnlijk hebben jullie de foto's al voorbij zien komen, we waren dus heel erg trots op het eindresultaat. Op naar Haalderen voor de uitreiking. Ik begin nu toch weer wat zenuwachtig te worden, want ik moet iemand toespreken voor wie ik veel respect heb. Even snel een spraakwatertje erin en daar gaat 'ie dan.

Fazli, je doet veel voor Haalderen, voor sponsoringen kunnen verenigingen uit Haalderen altijd bij je aankloppen. Maar ook een blikje drinken voor een oudpapierophaler of even een kratje bier een carnavalskar opschuiven. Je doet het uit jezelf zonder eigenbelang. En daarom vinden wij dat jij de taart dan ook zeker verdient. Gelukkig voed jij je zoons met dezelfde openhartigheid op en kan Haalderen hopenlijk nog lang genieten van de familie Cantürk.

Dat was het serieuze programma voor deze dag en kon er onder het genot van een drankje en een hapje lekker nagepraat worden over de leuke dag, die blijkbaar wat langer duurde dan normaal, maar ach... WE HEBBEN ER LAK AAN!


Maandag 15 januari 2018

Ons eerste uitje!

Wat duurde het voor ons gevoel lang, maar vanavond mochten we dan eindelijk sinds de pronkzitting op pad! Vanavond gingen we naar De Meulewiekers in Elden. Er werd ons van tevoren verteld door het bestuur en de raadsleden dat dit zo ongeveer het uitje was. Nadat we Floor weg hadden gebracht, mochten we het pak en de jurk weer aan en ging bij de prins de steek weer op. Wat hebben wij er veel zin in, maar ook zijn we stiekem toch een beetje zenuwachtig. Het is toch best wel een beetje spannend, zo de eerste keer op pad.

Eigenlijk hadden we geen idee wat er ging komen. We werden iets voor half acht opgehaald door de prinsenkeuzecommisie en om 19.30 reden weg bij het Mariaplein, op naar Elden! In de bus kregen we nog even wat tekst en uitleg over die avond. Daar aangekomen konden we voor in het café nog even wat drinken en gezellig wat bijkletsen met onze achterban. Tja, en toen was daar het moment, we werden officieel naar binnengehaald, de raad voorop en wij ondersteund door Anja en Evelien erachteraan. Gelijk na ons werd de andere gastvereniging verwelkomd en laat daar nou prins Gijs aankomen! Even voor degene die niet zoveel bij Havo komen: Gijs is oud-trainer van het eerste van Havo en nu prins van de carnavalsvereniging uit Driel. Zijn vrouw Truus was thuus, ze kon er helaas niet bij zijn omdat ze ziek op bed lag.

Nadat we mochten genieten van de gardedansen werd het toch nog even spannend, we werden naar voren geroepen het podium op, gelukkig ging Anja ook mee. De prinses werd wel even teruggefloten door de prins, nou ja, teruggefloten, eerder bijna achterover gefloten omdat de prins heel eventjes niet zo heel subtiel op de sleep van de jurk ging staan. De prinses gaat trouwens even over een oplossing hiervoor nadenken. Na zo ongeveer alle mensen die aanwezig waren op de schouders te hebben getikt om te vragen of ze alstublieft haar jurk terug mocht, was ze er aan het eind van de avond echt klaar mee.

Eenmaal op het podium werden er onderscheidingen uitgewisseld en werd er door de president een woordje gedaan. Anja deed als voorzitter voor ons het woord. Normaal staat de prins graag achter de microfoon, maar dit keer was hij maar al te blij met Anja. Hierna kwam nog een dans van de mini-garde en de prinsengarde en toen zat het officiële gedeelte erop, het feest kon beginnen! Niet alleen De Kleibakkers weten wat feesten is, De Meulewiekers kunnen er ook wat van! Wat hebben we genoten en vooral zoveel schik gehad, niks was te gek, of je nou als kip rond liep, met gescheurde panty's, een bos bloemen in je mond had of een sjaal om je hoofd, alles leek wel te kunnen die avond.

De avond vloog voorbij en nadat wij met de prins en de hofdame van de Meulewiekers de laatste dans mochten doen, kwam er toch echt een eind aan de avond. Voor de prinses had de avond ook niet veel langer moeten duren, er was iets met een rolluik ofzo, vraag dat haar maar als je haar ziet... Toen we thuis kwamen nog even met wat nagepraat en met een tevreden en vol gevoel naar bed! We leven nu alweer uit naar het volgende uitstapje: naar de Gelderlander en het taart bakken. Zien we jullie 3 februari ook bij de uitreiking?


Donderdag 7 december 2017

Ons eerste stukje

Het jaar voorafgaand
Ik was aan het werk toen ik gebeld werd door Anja, zo’n vier en een half jaar geleden. Of wij prinsenpaar wilden worden. Toen hebben wij ervanaf gezien. Net een eigen bedrijf begonnen, Floor op komst. Wij hadden wel aangegeven het misschien in de toekomst te willen en dat hadden ze goed opgeslagen. Velen hebben het ook weleens tegen ons gezegd: jullie worden ooit prinsenpaar, dat is echt wat voor jullie! Eigenlijk waren we er niet zo mee bezig, totdat we weer benaderd werden. Dit was vlak voor onze vakantie in december. Thuis overlegd met Hanneke, vele vragen kwamen naar boven, maar het antwoord was er eigenlijk al: ja... In januari kwamen we bijeen. Een spannend moment voor de prinsenkeuzecommissie, want door omstandigheden moest William namelijk alleen naar de geheime plek toe. Er werd getwijfeld of we wel wilden, maar na uitleg van William was de prinsenkeuzecommissie opgelucht. Hij ging met een hoop informatie naar huis en al snel volgde het verlossende antwoord: we gaan ervoor!
Er volgenden vele geheime en vooral gezellige dagen en avonden, waar vooral Hanneke het zwaar mee had: wat moeten we verzinnen voor de oppas? Wat nou als ze door gaan vragen? Wat als iemand ons ziet lopen/fietsen/rijden... wat zeggen we dan? Zou iemand het door hebben? Die en die zeiden dat wij prinsenpaar worden. Het pak was de eerste avond al geregeld, daarna op pad geweest voor de jurk en ook dat ging vrij snel. Nog even onderscheidingen regelen, de proclamatie maken en wat kleine dingen die erbij komen kijken. We zij er klaar voor! Nu nog wachten tot het 25 november is, pfff wat duurt dat lang!

De week voor en de avond van de onthulling
In de week van de onthulling vonden we het steeds spannender worden. Wat zouden de reacties zijn? Zou iemand het door hebben? Ook werden we in de nachten vooraf steeds vaker wakker, gelukkig was er de steun van de prinsenkeuzecommissie die inmiddels toch ook wel de kriebels kreeg. De laatste nacht hebben we erg weinig geslapen en wat waren we blij dat de ochtend begon, de prins mocht nog even gaan werken en de prinses zorgde er samen met dochter Floor voor dat het huis op orde was en alles klaar lag voor de avond. 's Middags hadden we gelukkig nog een gezellige verjaardag, waardoor de tijd vrij snel voorbij ging. Al zal er op deze verjaardag wel gedacht zijn: zijn ze aan de lijn ofzo? We kregen namelijk door de spanning de hele dag met moeite eten door ons keeltje naar binnen.
Nadat we terugkwamen hebben we Floor weggebracht, die mocht gezellig bij de buurtjes logeren en daarna door naar onze ouders om het hen te vertellen. Wat vonden ze het leuk en wat waren wij blij dat ze erbij konden zijn! We hadden afgesproken dat ze naar ons toe zouden komen en dat ze met ons mee naar De Kolk zouden gaan. We probeerden nog wat te eten en daarna maakten we ons in zoverre klaar dat we alleen het pak en de jurk aan hoefden te trekken als die zouden arriveren en de haren van Hanneke gedaan konden worden. Rond 20.00 uur was iedereen er. We waren netjes op tijd klaar toen Evelien ons op kwam halen. Eindelijk, het is bijna zover!
Prins Edwin en prinses Esther waren inmiddels afgevoerd na twee mooie jaren. Nadat we met z’n allen de Kolk binnen gesneakt waren, moesten we nog heel even wachten voordat we de kist in konden. Wat duurde dit voor ons gevoel lang. Toen kregen we eindelijk het seintje dat we de kist in mochten, pff wat was dit spannend. We werden naar binnen gereden en er werden vragen gesteld. Op dit moment kreeg Hanneke de zenuwen onder controle, maar William sloeg dicht: bij iedere vraag vroeg hij aan Hanneke hoe vaak moet ik nu kloppen? Gelukkig stuurde Anja buiten de kist een beetje door de vraag te herhalen die Roy stelde.
Eindelijk was het aftellen en mochten wij de kist uit en werden we geïnstalleerd. Nadat we de naam en ons motto hadden onthuld, las William de proclamatie voor. Het moment van feliciteren was aangebroken.
Wat waren de reacties geweldig! Sommige zelfs zo hartverwarmend, ontroerend en emotioneel dat we tranen in onze ogen hadden. De broer en zus van het prinsenpaar wisten ook van niks. De zus van William was bij de onthulling en is het hele weekend van slag geweest, maar wat was ze blij! Het broertje van Hanneke kon er helaas niet bij zijn, maar hij was net zo blij! Ook zwager, schoonzus en neefjes en nichtje vonden het erg leuk. Tja, en onze ouders, die zijn zo trots!
Geweldig was ook dat een aantal mensen nog speciaal even kwam om ons te feliciteren! En natuurlijk dat er een aantal tussenuit gesneakt waren om onze tuin te versieren! Nadat we de openingsdans gedaan hadden en nog even gefeest, was de avond alweer ten einde. Nog even wat na gedronken met de prinsenkeuzecommissie, de raad en wat vrienden en toen naar bed om ons de volgende dag klaar te maken voor de jeugdpronkzitting.

Jeugdpronkzitting
26 november, de dag van de jeugdpronkzitting. En ook de dag dat onze trots, dochtertje Floor, mee mocht en voorgesteld werd als hofdame. Ook Floor werd met hartverwarmende reacties ontvangen en iedere keer als we naar voren mochten, hoorden we de hele zaal ahhhhh roepen. Hoe trots kun je zijn! Ook deze middag hebben we erg genoten, nu van de jeugd.
We kregen een onderscheiding van het geweldige jeugdprinsenpaar en ook mochten zij er een van ons ontvangen. Genoten hebben we van de garde met hun mooie optredens. Ook werden er door de jeugdcommissie leuke spellen gedaan voor de jeugd, tja, en je bent zo oud als je je voelt of misschien beter gezegd: We hebben er lak aan. We konden het niet laten om mee te doen met het ballonenspel, jongens tegen de meisjes, waarbij de jongens wonnen (meiden hier gaan wij nog op terug komen) en het spekhappen, het limbodansen lieten wij aan ons voorbij gaan, met zo’n steek en jurk is dat toch best lastig.
Na nog wat gehost te hebben, komt ook helaas deze middag tot een einde. Nog even met wat raadsleden mee naar de chinees, wat een gezellige afsluiter was, en daar is het moment al dat we thuis worden afgezet en meteen naar bed gaan. Met die slapeloze nachten vooraf hakt zo’n spannend weekend er toch heel erg in.
De dagen hierna blijven bestaan uit nagenieten, want de reacties blijven binnenkomen. We gaan er twee mooie jaren van maken!