Prinsenpaar
XVII (17)
Seizoen

2015-2017
Motto
As 't mar gezellig is!

Portret

Edwin de Bedrievige en EstherDagboek

Woensdag 13 december 2017

Afsluiting van twee mooie jaren

'Aan alles komt een eind' is een open deur intrappen, maar helaas wel waar. Zo ook aan onze periode als prinsenpaar van De Kleibakkers. Een bijzondere periode waar we intens van genoten hebben. Vele gezellige dagen hebben wij met de vereniging beleefd met als hoogtepunten het 33-jarig bestaan en de sleuteloverdracht in ons eigen Baggergat. Eigenlijk doen we andere momenten te kort om deze twee uit te lichten, want stuk voor stuk waren alle momenten als prinsenpaar bijzonder.

Pronkzitting
Afgelopen pronkzitting was het moment daar dat een nieuw prinsenpaar de scepter over mocht nemen. Een spannend moment voor het nieuwe prinsenpaar en toch ook wel een spannend moment voor ons. Een laatste dans, een laatste woord met in gedachte Geert (pa) en Annelies (ma) die dit moment graag mee hadden willen maken.

Een nieuwe rol
Nu gaan Esther en ik een nieuwe rol vertolken binnen de vereniging. Esther gaat haar steentje bijdragen bij de jeugd en ik heb mijn bij de raad gevoegd. Vanuit deze rollen gaan wij ons steentje bijdragen aan de vereniging. Wij hopen u dan ook nog vaak te zien tijdens één van onze carnavalsdagen.

Rest ons iedereen te bedanken voor de afgelopen twee jaar. Voor ons een onvergetelijke tijd waar we met veel plezier op terug zullen kijken, nu en in de toekomst.


Maandag 20 februari 2017

Carnaval voor de deur

Nog een paar dagen en dan barst het feest weer los. Carnaval 2017 staat voor de deur en daar kijken wij enorm naar uit. De sleutel van het Baggergat ontvangen we dit jaar in ons eigen honk De Kolk waar de sleuteloverdracht dit jaar plaatsvindt. Leuk om dit als prinsenpaar in eigen dorp mee te maken. 

De afgelopen weken hebben we ook niet stil gezeten. Zo hebben we de openingsavond in het Keujesgat bijgewoond, zijn we naar het prinsentreffen in Nijmegen geweest, hebben we mooie dansen mogen bewonderen bij Dansgala Lingewaard, zijn we weer vastgelegd op de prinsenfoto van de Gelderlander en hebben we weer een heerlijke taart mogen uitreiken. Zoals u leest, een vol programma, maar wij hadden er niets van willen missen. 

De taart hebben we dit jaar aan Annelies Roelofs gegeven, oftewel de moeder van de prins. Zij heeft deze taart meer dan verdiend daar wij haar huis mogen gebruiken als uitvalbasis tijdens alle carnavalsactiviteiten. Daarnaast is ze al vele jaren achter de schermen actief met hand- en spandiensten. 

Voor nu bent u weer helemaal bijgepraat over onze activiteiten. Nu op naar de carnavalsdagen. Wij gaan er met u weer een gezellig feest van maken! Driemaal Alaaf!


Maandag 21 november 2016

Twee weekenden volop feest

En nu weer bijkomen... Wat een feest de afgelopen weekenden. De aftrap op 11 november bij de Waskniepers was beregezellig. Met een wat vertraagd onthaal werden we hartelijk binnen gehaald en het feest dat daarop volgde, maakte het wachten meer dan goed. 

Een dagje later op bezoek bij de Geintrappers. Na eerst afscheid genomen te hebben van Thijs en Loes, werd de spanning in de zaal merkbaar. Wie wordt de nieuwe prins? Nou, daar dachten ze in Bemmel anders over en tot ieders verbazing werd er geen nieuwe prins maar een prinses onthuld. Wij wensen prinses Mirjam van het Festijn en adjudant Jan twee heel mooie en gezellige jaren toe! 

En dan ons eigen weekend. Wat zou dat gaan brengen? Nou, ook in ons eigen Baggergat hebben we een enorm leuk feestweekend gehad samen met onze gasten van de Meulewiekers en De Geintrappers. Bedankt voor de mooie cadeaus! Wij kijken al uit naar het etentje bij president Frank en wellicht komt daar het pruimenlikeurtje van de Meulenwiekers wel bij van pas.

Na de cadeaus in ontvangst genomen te hebben, werd het tijd voor de optredens. Wat hebben de dames van de dansgarde weer hard hun best gedaan om een paar mooie dansen neer te zetten! Zeker de moeite waard om bijvoorbeeld bij Dansgala Lingewaard te komen aanschouwen. Daarnaast de optredens van de raad (ouderwets goed!), de Kleikluten die met hun pompoms een leuk optreden hebben neergezet en als klap op de vuurpijl waren daar de Twerry's. Niemand wist wie dit waren of wat ze zouden gaan doen. Dat was ook geen probleem, want met hun optreden kregen ze alle aanwezigen tot huilens toe aan het lachen en naar het schijnt zijn de eerste boekingen al binnen gekomen bij de heren. 

Om de avond af te sluiten hebben we iedereen van de vereniging uitgenodigd om in Casa Moeders nog een borrel te komen doen en zijn we tot in de late uurtjes doorgegaan. 

Met kleine oogjes dus naar de pronkzitting van de jeugd. Best een spannende middag, want wie zou de nieuwe prins en prinses worden bij onze eigen jeugd. Na het afscheid van enkele raadsleden en de installatie van de nieuwe raadsleden was het tijd om afscheid te nemen van Bryan de Plezierige en Sterre. Wat hebben ze het de afgelopen twee jaar goed gedaan! En dan de nieuwe prins en prinses. Wie o wie zouden dit worden. De komende twee jaar zwaaien prins Cas d'n Duiker en prinses Annelaura de scepter tijdens het jeugdcarnaval in het Baggergat. Wij wensen ze enorm veel succes en plezier toe! 

Zoals hierboven te lezen twee prachtweekenden. We hebben enorm genoten en bedanken iedereen die hieraan bij heeft gedragen. Nu gaan we het oliebollenrecept afstoffen, want binnenkort komen we weer bij u langs om uw bestelling op te nemen voor het oude jaar, zodat ook dat met een mooi feestje afgesloten kan worden.


Donderdag 3 november 2016

Pronkzitting in aantocht

Over een kleine twee weken is het zover, de pronkzitting! Wij hebben er al heel veel zin in en kijken uit naar een supergezellig weekend. Maar voordat onze pronkzitting plaatsvindt, waarbij een nieuwe jeugdprins onthuld zal worden, gaan we eerst op bezoek bij de Waskniepers in Gendt. Een dag later zijn we in het andere buurdorp Bemmel te vinden bij de Geintrappers. Hier gaan we afscheid nemen van ons collega-prinsenpaar, prins Thijs de Luidruchtige en prinses Loes. Uiteraard wordt er deze avond ook een nieuwe prinsenpaar onthuld en wij zijn dan ook erg benieuwd wie we het komende jaar als collega's hebben. 

Wij hopen iedereen weer te zien deze dagen en gaan er overal een feestje van bouwen, want ons motto is niet voor niets 'As 't mar gezellig is!'


Zaterdag 13 februari 2016

De dolle dagen zijn voorbij

Nu, een paar dagen na de vier dolle dagen, kijken we terug op een enorm gezellig carnaval. Enorm genoten van alle activiteiten en de mensen om ons heen.

Vrijdag startten we bij de oudste inwoonster van Haalderen. Mevrouw Peters van 95, die voor de tweede maal deze titel kreeg. Enorm gastvrij ontvangen met koffie, thee, een gebakje en uiteraard een biertje. Leuk om als jonge prins en prinses verhalen te horen van vroeger. Na het bezoek aan mevrouw Peters gingen we op pad naar Gendt. In Providentia vond de sleuteloverdracht van de jeugd plaats. Hier Kregen prins Bryan en prinses Sterre de sleutel uit handen van de burgermeester en konden zij starten met het jeugdcarnaval. Na afloop gingen wij door naar de jongste inwoonster, Imme, van trotse ouders Annet en Tim, maar misschien nog wel een trotsere opa, Ben. ´s Avonds hebben we nog een bezoekje gebracht aan Hents Café om de carnaval af te trappen. Erg gezellig, waardoor het wat later werd dan gepland. Ach, met het motto 'As ’t mar gezellig is' moet dit maar kunnen.

Zaterdag alweer vroeg op pad. Tijd om zelf de sleutel in ontvangst te nemen uit handen van de burgermeester. Alvorens dat wij als prinsen de sleutel in ontvangst mochten nemen, werden eerst de vlinders uitgereikt. Anja heeft deze mogen ontvangen, wat iedereen verraste inclusief haarzelf. Na vele mooie optredens en zelf ook meegedanst te hebben met onze raad, was het moment daar. Eindelijk kregen we de sleutel van ons Baggergat na mooie woorden van de burgermeester. Eindelijk kon het carnaval dan echt losbarsten. Dat hebben we dan ook laten gebeuren op zaterdagavond met een beregezellige avond.

Op zondag werden wij opgehaald met de prinsenwagen om vervolgens ook de jeugdprins en prinses op te halen bij hen thuis. Tijd voor de optocht met gelukkig mooi weer. Geen moment stilgestaan op de wagen, want met de dansgarde hebben we een feestje gebouwd op de wagen. Na de optocht de prijsuitreiking. Wat ons betreft heeft iedereen gewonnen, want we hadden weer een fantastische optocht. Zondagavond naar de verlichte optocht in Gendt. Altijd weer indrukwekkend hoeveel mensen er langs de kant staan te blauwbekken om de praalwagens uit de gehele omgeving te zien. Wederom enorm genoten.

Maandag is het traditioneel frühshoppen met bezoekjes aan dorpshuis De Tichel, Hents Café en zalencentrum De Kolk. Met een kleine groep een groot feest gebouwd. Als afsluiter de jeugddisco waarbij we lekker hebben meegedanst. Zelfs nog even het optreden van de raad gedaan met alle kids.

En dan is het alweer dinsdag. Startend met een goed bezochte jeugdmiddag. Leuk om te zien dat het carnaval leeft, ook onder de jeugdigen in Haalderen. Prins Bryan en prinses Sterre voorop, wat een mooi paar is dat toch. Zij zorgen ervoor dat iedereen meedoet, top! Na de jeugdmiddag konden we ons opmaken voor het laatste avondje. Nog één keer die mooie dansen van De Kluutjes bekijken, nog één keer met z'n allen genieten van de muziek van Sowieso, nog één keer… en dan gaan de steken af. Carnaval 2015-2016 is voorbij.

Wij willen iedereen bedanken die van het carnaval in het Baggergat een succes heeft gemaakt en hopen in november iedereen weer te mogen begroeten tijdens de pronkzitting. 


Maandag 1 februari 2016

Prinsenfoto Gelderlander en taart bakken.

Vroeg in de veren op zaterdagochtend want de jaarlijkse foto van de Gelderlander met prinsen en prinsessen van heinde en verre stond op het programmma. Daar horen wij natuurlijk ook tussen te staan. Dit jaar werd de foto gemaakt in 'De Kube' in Nijmegen. 

Al snel troffen wij onze buurverenigingen uit Bemmel, Gendt en Huissen. Biertje en een Schrobbeler erbij, muziek van een tweetal dweilorkesten en de stemming kwam er al snel in. En dan met hele setje op de foto. Dringen voor een mooi plekje en dan het gekriebel van al die veren weerstaan. Nu afwachten wat ze er van gemaakt hebben.

Na de prinsenfoto was het tijd om naar Gendt te gaan voor het jaarlijks taarten bakken. Gezamenlijk met de prinsenparen uit Gendt, Bemmel en Angeren, onder leiding van Robert Braam konden we al onze creativiteit kwijt. Ook hier zorgde een dweilorkest voor de muzikale omlijsting. Nadat de taarten klaar waren zijn er nog een aantal foto's genomen. Hierbij zat een heuse balkonscene in de grote zaal van Providentia. Het kan niet anders of dat moet een mooi plaatje geworden zijn. 

Toen was het moment daar om naar Hent's Café te gaan om de taart uit te reiken. Daar had zich inmiddels al een leuke groep verzameld in afwachting wie de taart zou krijgen. Wij hebben ervoor gekozen om de taart aan Maikel Jansen te schenken vanwege zijn inzet als Sint Havo en omdat hij al jaren de muziek verzorgd op de jeugdmiddagen van onze vereniging. Ook was de taart een beetje voor zijn vrouw Carolien. Daar zij met zijn tweeën ook vaak klaarstaan voor mijn moeder Annelies. Na een emotioneel ontvangst hebben we het met zijn allen nog even gezellig gemaakt. 

Nog maar een paar dagen en dan krijgen wij de sleutel van het Baggergat en kan het feest losbarsten. Wij hebben er enorm veel zin! Wij hopen u allen te mogen verwelkomen in De Kolk, langs de route van de optocht of bij enig ander activiteit.


Maandag 11 januari 2016

Jubileum 33 jaar C.V. De Kleibakkers

Een mooie manier om het nieuwe jaar te beginnen. Net bijgekomen van de kerstdiners en de oliebollen stond het weekend van 8 en 9 januari in het teken van het 33-jarig bestaan van de vereniging. Bijzonder om daar als prinsenpaar onderdeel van uit te maken. 

Om alvast op te warmen voor het grote feest op zaterdag, hadden we op vrijdag een besloten avond met de vereniging. Een beregezellige avond met een optreden van Marcel Leijser. De stemming zat er al vast goed in de voor de zaterdag. 

Zaterdag waren we al vroeg bij De Kolk, want er moesten nog wat foto's gemaakt worden en Anja had voor de gelegenheid een speech voorbereid. Daarbij trok ze een paar leuke anekdotes uit de kast en refereerde ze aan de muziek die de carnaval in de afgelopen 33 jaar omlijst hebben. Na de speech was het tijd voor de receptie. De één na de andere vereniging kwam binnen lopen en het werd al snel gezellig. Mooie woorden werden gesproken en we hebben als vereniging ook vele leuke cadeaus mogen ontvangen. Na de felicitaties was het tijd voor feest. Een mooi optreden van de garde en fantastiche prijzen tijdens de loterij. Verder lekker gedanst op de muziek van Mighty Mike en later op de avond, toen 'Michael Jackson - They don't care about us' voorbij kwam, kon de raad het niet laten om hun optreden nog een keer te doen. Natuurlijk sprong ik als prins snel bij. 

We kunnen weer terugkijken op een mooi weekend en hebben nu nog meer zin in de carnvalsdagen. 30 januari staan de eerste activiteiten weer op het programma en daar kijken we erg naar uit. 

Voor nu, carnavaleske groet en tot snel!

Prins Edwin de Bedrievige en Prinses Esther


Maandag 23 november 2015

Onze onthulling

Afgelopen pronkzitting liet ik, Edwin, doorschemeren ooit weleens prins te willen worden. Nou, dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want nog geen vijf minuten later had ik Anja voor mijn neus staan met de vraag of ik dat serieus meende. Na wat gepraat in de hal van De Kolk was al snel duidelijk dat er maar eens een afspraak gemaakt moest worden.

Laat in december zijn Esther en ik uitgenodigd om te komen praten. Deze avond werd ons uitgelegd wat prins en prinses zijn allemaal inhoudt en wat erbij komt kijken. Na een uurtje waren we er met z'n allen wel uit. Witte rook, champagnefles ontkurkt en felicitaties over een weer, waarna we nog een beregezellige avond hebben gehad. Nu moesten we een lange tijd onze mond houden. Erg leuk als je op een feestje staat en er gespeculeerd wordt over wie de nieuwe prins wordt.  

Natuurlijk moest er van alles geregeld worden. Hiervoor hebben we regelmatig afgesproken met Anja, Gerie, Stiwan en Evelien. Het leken wel dagjes uit als we op stap gingen voor het prinsenpak en om jurken te passen. Daarnaast een aantal keer bij ons in Nijmegen afgesproken om van alles en nog wat door te spreken. Het helpt dat de prinsenkeuzecommissie zelf ook prinsenparen zijn geweest, want de tips vlogen ons om de oren.

De afgelopen weken zijn we nog druk geweest met het bestellen van de onderscheidingen, het maken van de scepter en allerlei kleine dingetjes die nog op ons pad kwamen. Dit was niet altijd even makkelijk omdat met name ik erg kieskeurig ben. Wat dat betreft had ik ook prima prins Edwin de Kieskeurige kunnen heten.

De onthulling
Na een jaar in wetenschap geleefd te hebben de opvolgers te worden van prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny, was zaterdag het moment daar: onze onthulling als prins Edwin de Bedrievige en prinses Esther. Onderweg naar Haalderen nog even de grap gemaakt dat we wat vergeten waren, namelijk wat consumptiemunten van De Kolk waardoor de zenuwen van Esther een nieuw hoogtepunt bereikten.

Vooraf aan de avond hadden we bij Annelies (de moeder van Edwin) afgesproken om een kop koffie te drinken samen met de ouders en opa en oma van Esther, die speciaal uit Alphen aan den Rijn gekomen waren om te zien hoe ik als raadslid geïnstalleerd zou worden.

Ik moest al wat eerder naar de zaal om mezelf bij de Raad van Elf te voegen. Na wat gekletst in het café en een biertje om de carnaval in te luiden, begon de avond. Na een uurtje was het moment daar dat ik me bij de raad op het podium kon voegen en ik de steek van mijn vader overnam.

De spanning begon langzaam merkbaar te worden in de zaal. Iedereen had het wel even over wie de nieuwe prins zou worden. Vele namen zijn de revue gepasseerd. Rond tien uur was het moment daar. De onthullingskist werd naar binnen gereden en president Roy liet de raad vragen stellen aan het nieuwe prinsenpaar. Middels kloppen op de kist werd er ‘ja’ of ‘nee’ geantwoord. De raad wist natuurlijk niet dat de nieuwe prins al tussen hen in zat. Erg leuk dus om al het gespeculeer te horen.

Na het spannende aftellen met de zaal gaat de kist open. Esther stapt eruit en ik kom zo snel mogelijk van het podium om mij bij haar te voegen. Na het eerste applaus en ah en oh te horen, kleed ik mij zo snel mogelijk om achter de ton om vervolgens samen geïnstalleerd te worden als nieuw prinsenpaar.  We lezen de proclamatie voor en onthullen ons motto: ‘As 't mar gezellig is’, waarna we door de gehele zaal gefeliciteerd werden en cadeaus en bloemen in ontvangst mochten nemen van de Geintrappers, de Narrenpoel, het oude prinsenpaar en Geert met al zijn medewerkers.

Nu staan ons twee bijzondere jaren te wachten met het 33-jarige bestaan, de sleuteloverdracht en alle andere activiteiten die op ons pad gaan komen. Wij kijken er enorm naar uit en gaan ons best doen om er twee topjaren van te maken met alle Kleibakkers en carnavalisten.

Driemaal alaaf!

Prins Edwin de Bedrievige en prinses Esther