Prinsenpaar
XVI (16)
Seizoen

2013-2015
Motto
Niet lallen maar carnavallen!

Portret

Erwin van Zottendaal en prinses ElenyDagboek

Dinsdag 24 november 2015

Afscheidstoespraak

Beste Kleibakkers,

Ja, daar sta je dan. Na twee jaar als prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny door het leven te zijn gegaan, wil ik toch graag nog wat vertellen over deze twee bijzondere jaren.

Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren dat Vincent mij belde op een woensdagavond in juli met de vraag of wij misschien intresse hadden om prins en prinses te worden.

Ik vertelde hem het nog niet te weten en aangezien Eleny niet thuis was, ik dit eerst moest overleggen, maar er wel voor openstond.

Er werd een avondje bij Gerie en Anja gepland en toen werd ook Eleny over de streep getrokken.

Na vele stiekeme bezoekjes tot in de late uurtjes bij Anja en Gerie, werd het toch nog spannend. Een week voor onze onthulling werd mijn vader aan een gelukkig achteraf goedaardige hersentumor geopereerd en sloeg bij ons de twijfel toe of wij dit nu wel moesten willen. Na spoedoverleg met de prinsenkeuzecommisie hebben wij besloten de gok te wagen om door te zetten en daar zijn wij jullie ontzettend dankbaar voor, want het is allemaal goed afgelopen en wat hebben wij een geweldige twee jaar gehad met deze superleuke vereniging.

Even terugkijkend op deze twee jaar denk ik aan het taartenbakken voor Vincent van Leeuwen en Mark Linsen, het prinsentreffen in Nijmegen, de verlichte optocht in Gendt. De gezellige uitjes naar zusterverenigingen waar we altijd met velen naar toe zijn geweest. En natuurlijk de vier dolle dagen in ons thuishonk De Kolk en het frühshoppen bij de Tichel en Café Haalderen.

Er zijn  binnen de vereniging ook tegenslagen geweest. Dan denk ik aan het overlijden van Geert Roelofs, een van de raadsleden die er altijd en overal bij was. Bijna tegelijkertijd krijgt Geert van Aalten hartklachten. Maar ik moet zeggen: de manier waarop deze vereniging met deze tegenslagen om is gegaan is gewoon grandioos.

Dit alles, de mooie en ook de minder mooie momenten, heeft mij doen besluiten om ook tot de raad toe te treden. De raad zal zo langzamerhand wel staan te popelen om ons de zaal uit te vegen, maar wij willen toch graag alle mensen van de vereniging en natuurlijk alle mensen die carnaval een warm hart toedragen, bedanken voor deze geweldige twee jaren

In het bijzonder willen wij Anja, Gerie, Vincent en Moniek, de prinsenkeuzecommisie, dus bedanken voor alles wat zij voor ons gedaan hebben. En zeker niet te vergeten Stiwan en onze chaperone Evelien, die ons toch telkens weer overal naar toe vervoerden. En Rowenda van Kapsalon Harmony die altijd voor mijn prinses heeft klaargestaan.

Mensen, nog een keer bedankt voor alles en voor het nieuwe prinsenpaar veel succes en geniet ervan. Graag willen wij  een groot aplaus voor deze fantastische vereniging en daarna kunnen wij afgevoerd worden.

Prins erwin van Zottendaal en Prinses Eleny
Dinsdag 17 november 2015

Feest bij de Meulewiekers in Elden

Zaterdagavond 14 november: onze laatste echte avond als prinsenpaar. Deze avond brengen wij door met veel Kleibakkers bij de Meulenwiekers in Elden. Het was weer een tijd geleden dat wij ons in de prinsenkleren hebben gestoken, maar eenmaal alles aan, voelen wij ons weer op en top prins en prinses.


Rond de klok van 19.00 uur komt de prinsenvervoer ons ophalen en rijden we met velen naar Elden. Daar aangekomen was het gelijk feest, we worden gehuldigd door prins Frank en zijn hofdame Ellen. Er speelt deze avond een leuke band en er wordt veel gedanst. Regelmatig stappen de heren van de raad op het podium, want daar loopt de biermeester en dat is een geschikte peer.

Een erg gezellige vereniging. We zijn blij dat wij hier onze laatste avond hebben mogen doorbrengen. Ons laatste uurtje heeft jammer genoeg bijna geslagen als prins en prinses. We zijn dan ook erg benieuwd wie volgende week ons zal opvolgen. Het is een eer om dit te mogen meemaken.


Donderdag 26 februari 2015

Vier dolle dagen!

Op zaterdagochtend 14 februari stond de sleuteloverdracht op het programma. Die vond dit jaar plaats in Huissen. We verzamelden ons bij het Stadhues en wat leuk om weer alle Lingewaardse verenigingen bij elkaar te zien. Daarna wandelden we naar café De Zwaan in Huissen, waar we voorzien werden van Jägermeister of Apfelkorn. Heb je hem leeg, gaan ze er weer even met de gieter overheen. Erg leuk! Ook kregen we hier zuurkool met worst. Heerlijk.

We gaan verder naar De Gouden Engel, het thuishonk van de Kroanige Zwoane en waar de sleuteloverdracht plaats zal vinden. Onze raad heeft weer een geweldig optreden, erg leuk. Wel wat minder voor Jan, die een hoop klappen moet opvangen.

Vervolgens gaat de burgemeester over tot de Orde van de Vlinder en hierbij blijkt maar weer eens hoe dicht plezier en verdriet bij elkaar kunnen liggen. De orde is dit jaar voor Geert, die helaas vorig jaar veel te vroeg overleden is, en Annelies Roelofs. Wat werd het muisstil in de zaal en menig traantje vloeide, maar jullie hebben dit zo erg verdiend. De burgermeester gaat verder met het overhandigen van de sleutel en daarmee kan wat ons betreft het feest beginnen.

Zaterdag
Zaterdagavond gaan we de eerste feestavond beleven in De Kolk, ons thuishonk. Roy, onze nieuwe president, opent de avond en wat kan dat jong ook lekker lullen zeg. Na het voorlezen van de proclamatie door prins Erwin van Zottendaal kan het feest echt losgaan. Wat is het gezellig druk in de zaal met leuk verklede mensen. Op deze avond wordt ook de Grootste Kleibakker 2014 bekend gemaakt. Dit keer ging de eer naar Tennisclub Haalderen (TCH). Ze hebben dit dubbel en dwars verdiend. Afgelopen jaar is er zo veel veranderd en vernieuwd op het sportpark, eigenlijk teveel om op te noemen. We moeten daarna nog wel even flink aan de bak, want het is tijd voor de prijsuitreiking van de mooist verklede mensen deze avond. Wat was het moeilijk. De mensen hadden kosten nog moeite gespaard om er allemaal geweldig uit te zien. De sfeer zat er goed in en dan vliegt zo’n avond voorbij.

Zondag
Zondag, de dag van de optocht. Het weer is ons weer erg goed gezind, beter kan het bijna niet, dus die mazzel hebben we al. Door wat problemen met de muziek op onze kar zijn we nog maar net op tijd bij Moos om nog aan te kunnen sluiten. De opkomst voor de optocht is overweldigend! Wat leuk om te zien dat er zoveel mensen zich inzetten om hier in Haalderen een mooie en grote optocht te hebben.

Bij aankomst in De Kolk is het alweer superdruk en gezellig en wij willen iedereen feliciteren die in de prijzen is gevallen met de optocht. Na wat gegeten te hebben vertrekken we alweer naar de verlichte optocht in Gendt. Het blijft een feest om hier mee te rijden, zoveel enthousiast publiek lang de kant en wat geweldig is het als we horen dat onze jeugd van CV Ut Kum Wel de derde prijs in de wacht heeft weten te slepen. Super gedaan jongens en meiden en dat voor de eerste keer. We nemen met z'n allen nog een slaapmutsje bij Café Haalderen en gaan moe maar voldaan naar huis.

Maandag
Maandag, de dag van het frühshoppen. We komen even wat lastig op gang, maar na het nuttigen van een paar biertjes gaat het vanzelf beter. We starten om 12:00 uur bij dorpshuis De Tichel en de sfeer zit er al snel goed in. Het is ook zo leuk om te zien dat de complete raad zich weer uitgeleefd heeft om zich te verkleden. Even voor twee vertrekken we naar Café Haalderen. Net aangekomen staan onze vrienden van de Gentenarren voor de deur. Ze zijn bezig met een tour door Lingewaard om alle verenigingen een bezoekje te brengen. De Zwabberbent uit Gendt geeft een geweldig miniconcert en Café Haalderen zit in een klap bomvol. Het is meteen keigezellig.Nadat president Roy zijn zangkunsten heeft getoond met het schitterende nummer My Litle Lady, wat wij als prinsenpaar erg mooi vinden, vertrekken we weer naar De Kolk om daar het frühshoppen af te sluiten. Zo, nu eerst maar eens een hapje eten om daarna door te knallen naar de jeugddisco. Jammer genoeg voelt prinses Eleny zich niet zo heel erg lekker meer en gaat dan ook vast naar huis. Oké, het is dus aan mij (Erwin) om met de jeugd mee te hossen en te dansen. Het is er in ieder geval niet minder gezellig om, maar als het half negen is en de jeugddisco zit erop, merk ik toch wel dat ook ik flink gesloopt ben en dan met name mijn voeten.

Dinsdag
De kindermiddag op dinsdag is voor ons een momentje om wat te ontspannen, want nu staan wij eens even niet in de schijnwerpers. Vandaag is de middag helemaal voor prins Brain de Plezierige en zijn prinses Sterre. Het is zo leuk om te zien hoe die twee ook genieten van alle dingen die ze doen. Voor ons is het nu lekker genieten tussen de mensen en wat is het weer druk deze middag zeg. Top!

En dan is het alweer dinsdagavond... Wat gaat het toch altijd weer snel voorbij. Op deze avond komen er onverwachts nog wat groepjes binnenvallen en erg gezellig is het zeker wel. Rond de klok van half tien komt de burgermeester met haar college langs om de sleutel weer op te halen. Met tegenzin geef ik (Erwin) de sleutel aan haar, maar wat is het toch een heerlijk mens. Erg leuk om mee te kletsen en nog even te worstelen met de sleutel. Na nog een paar dansjes en biertjes en wijntjes komt twaalf uur wel erg dichtbij en langzaamaan bekruipt ons het gevoel hoe jammer het is dat dit onze laatste carnavalsavond is als prins en prinses in het Baggergat. Twaalf uur gaan de steken gaan af en met z'n allen bedanken we elkaar voor weer een super-te-gek-gaaf carnavalseizoen. We hebben dit in ieder geval voor geen goud willen missen en ik denk dat dat genoeg zegt.


Vrijdag 13 februari 2015

Jongste en oudste inwoner

Op vrijdag de dertiende starten voor ons de dolle dagen al. Als eerste gaan we op bezoek bij de oudste inwoner van Haalderen. Mevrouw Huting is inmiddels verhuisd naar Huissen en dit betekent dat we een nieuwe oudste inwoner hebben. De oudste inwoner 2015 is mevrouw Peters. Ze is 94 jaar oud en woont nog zelfstandig samen met haar zoon aan de Hofsteestraat.

We werden hartelijk ontvangen met taart, koffie en thee. Mevrouw Peters werd door ons onderscheiden en gefeliciteerd. Ze kreeg van voorzitter Anja Verhoeven nog een mooi aandenken van de pottenbakkerij. Wat vond ze het spannend allemaal, maar wat was het ook hier gezellig.

Haar zoon had zich iets te goed voorbereid, want op het moment dat wij vertelden dat wij weer verder gingen naar de jongste inwoner, vroeg hij ons een blik te werpen in de koelkast. Deze lag helemaal gevuld met bier en wijn. Ze dachten dat die lui van de carnaval er wel op los zouden zuipen. Helaas moesten we weer verder.

We gingen gelijk door naar de jongste inwoner. Liz Rikken, die op het moment van ons bezoek precies een week oud is. Opnieuw waren we zeer welkom. Na ook hier de nodige felicitaties en cadeaus uitgedeeld te hebben en het beschuitje met muisjes op hebben, mogen we kleine Liz van hun ouders Gertie en Lon lekker op de bank vasthouden.

Wat een heerlijk lief kind is het, supergoed gedaan ouders. Ook broertje Mats komt uit zijn bedje. Eventjes was het schrikken, al die lui met die gekke kleren aan, maar na wat interesse te tonen voor zijn nieuwe trein, komt ook hij helemaal los. Het was supergezellig! President Roy en Gertie kennen elkaar nog van hun schooltijd, dus die hadden genoeg bij te kletsen. Ons bezoekuurtje was dan ook weer te snel voorbij.

's Avonds hebben we de carnaval voorzichtig afgetrapt in Café Haalderen. Ik (Eleny) was niet heel erg fit en was er dus nu niet bij. Jammer, maar het is niet anders. Het was er niet minder gezellig om en om 00.00 uur is het voor ons wel weer mooi geweest, want we hebben nog heel zware dagen voor de boeg.


Zaterdag 7 februari 2015

Taart bakken

Wij als prinsenpaar kregen weer de vraag voor wie wij dit jaar de taart gingen bakken. We hadden beide zoiets van: dit jaar gaat die voor iemand worden die niet bij de carnavalsvereniging zit, maar die wel veel voor Haalderen betekent. Na wat brainstormen kwamen we al snel op Mark Linsen uit.

Waarom de taart voor hem en zijn gezin? Mark is eigenaar van Linsen Las & Constructie. Hij is hoofdsponsor van voetbalclub HAVO, hij zit hier tevens in de raad van commissarissen en is actief bij de sponsorcommissie. Mark is samen met zijn vrouw ook zeer actief voor  het oranjecomité in Haalderen, waardoor er ieder jaar met koningsdag weer genoten kan worden van leuk versierde fietsjes en een zeskamp 's middags.

Eigenlijk is er bijna geen vereniging in Haalderen waar je hem niet tegenkomt, hetzij op het gebied van sponsoring of gewoon op sportief gebied. Afgelopen jaar heeft hij tijdens diverse evenementen zijn nieuwste product 'de Rolling Barrel' ter beschikking gesteld, waar alle kinderen met veel plezier gebruik van hebben kunnen maken. Mark heeft in het verleden ook veel gedaan voor het kinderdorp in Haalderen.Mede dankzij een financiële bijdrage heeft onze dansgarde prachtige nieuwe outfits gekregen.

Arianne werd ingelicht en vond het een geweldig initiatief. Zij heeft ervoor gezorgd dat Mark onder valse voorwendselen naar Café Haalderen werd gelokt en bracht een grote groep vrienden mee. De sfeer zat er dan ook al goed in toen wij met de taart binnen kwamen en Mark was totaal verrast toen hij de taart overhandigd kreeg.
Zaterdag 7 februari 2015

Prinsentreffen

Op zaterdag 7 februari waren we weer uitgenodigd voor het Prinsentreffen in Nijmegen, georganiseerd door De Gelderlander. Dit jaar stond het niet alleen in het teken van een mooie foto voor in de de krant, maar we zouden ook nog eens meedoen aan een recordpoging om in het Guinniss Book of Records te komen met het grootste aantal verklede mensen op een foto.

Vorig jaar vonden we dit al een geweldig evenement, dit jaar was het dus extra speciaal. We vertrokken al om tien uur vanaf het Mariaplein met een grote delegatie naar Nijmegen, zodat we ruim op tijd aanwezig waren op het voormalige fabrieksterrein van Vasim.

Wat is het toch geweldig om hier binnen te komen, zoveel prinsen, prinsessen en hun gevolgen bij elkaar te zien. Dat is zo gaaf! Na met de nodige biertjes en schrobbelers geproost te hebben, werd het hoog tijd voor de recordfoto. De week ervoor hadden we al afgesproken om met alle Lingewaardse prinsen en prinsessen bij elkaar te gaan staan voor de foto.

Wij hadden helaas nog niemand gespot, maar op het moment dat we onze positie innamen op het podium blijkt dat we toch allemaal naast elkaar staan. Supergezellig dus weer. Na lang poseren, wachten en flauwekullen blijkt dat de recordpoging geslaagd is. Net op tijd, want hoogste tijd om weer snel op te frissen om in Gendt een taart te gaan bakken.


Maandag 2 februari 2015

Carnaval!

Wat was het een fantastisch eerste jaar om als prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny met de Kleibakkers en carnaval vierend Haalderen dit te  mogen vieren. De sleuteloverdracht in Bemmel, het bezoek aan de jongste en oudste inwoner van Haalderen. Taarten bakken, het Prinsentreffen, de verlichte optocht in Gendt, de optocht in Haalderen, het Dansgala Lingewaard en natuurlijk de mooie carnavalsdagen bij zalencentrum De Kolk. Wij als prinsenpaar hebben hier erg van genoten en zijn blij dat we dit nog een jaar kunnen meemaken.

Op 22 november heeft de pronkzitting in Haalderen plaatsgevonden. Het was een drukke en bijzondere avond. Er waren drie verenigingen te gast en wij namen afscheid van onze president Vincent. Erg jammer, maar wij zijn dankbaar voor de mooie tijd die we met Vincent en Monique hebben mogen delen met de carnaval.
Roy Demon is deze avond gehuldigd als de  nieuwe president van de Kleibakkers. Een zingende en vrolijke president met wie we veel mooie jaren tegemoet gaan. De Kluutjes hebben erg goed gedanst in de prachtige nieuwe danspakjes, de garde en prinsengarde gaven een prachtige gardedans weg. Top gedaan meiden!
De volgende dag was de jeugdpronkzitting. We namen afscheid van jeugdprins Bas en prinses Iris. De onthulling van de nieuwe jeugdprins was dan ook weer erg spannend. We weten hoe het is om dit mee te maken. Trots stapte er een prachtig nieuw jeugdprinsenpaar uit: prins Bryan de plezierige en prinses Sterre. Wij wensen ze veel plezier toe de komende twee jaren.
Het wordt weer een mooie tijd waar wij, prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny, weer erg naar uitkijken om hier samen met u een groot feest van te maken. Alaaf!


Woensdag 12 november 2014

Het begin van een mooi carnavalsjaar

11 november 2014
De voorbereidingen zijn weer in volle gang. Wel heel anders dan vorig jaar. Toen was alles een groot geheim. Nu kunnen we al volop genieten van wat er komen gaat. En dat is best wel veel. Zaterdag gaan we afscheid nemen van prins Menno en zijn prinses in Bemmel. Het nieuwe prinsenpaar zal deze avond onthuld worden, wij gaan ze een mooie tijd toewensen. Het weekend van 22 en 23 november kijk ik erg naar uit. De eerste keer weer met alle Kleibakkers bij De Kolk. Deze avond zullen er drie verenigingen aanwezig zijn en u bent ook van harte welkom om dit met ons te vieren.
We gaan afscheid nemen van onze president Vincent. Erg jammer, maar wij zijn dankbaar voor de mooie tijd die we met Vincent en Monique hebben mogen delen. Zondag wordt ook spannend: wie wordt de nieuwe jeugdprins? En we nemen afscheid van prins Bas met zijn prachtige prinses Iris, die we zeker gaan missen. Het wordt weer een mooie tijd waar wij, prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny weer erg naar uitkijken om hier samen met u een groot feest van te maken.


Donderdag 13 maart 2014

Carnaval in het Baggergat een groot succes!

Jeetje, er is zoveel gebeurd dat ik niet weet waar ik beginnen moet. De week voor carnaval zijn wij naar het prinsentreffen in Nijmegen geweest. Dit is een evenement van De Gelderlander. Hier komen alle prinsen prinsessen, jeugdprinsen, hofdames en presidenten van Gelderland samen om met z'n allen op de foto te gaan. Samen met prins Bas en prinses Iris hadden wij een mooi plaatsje in het midden van de foto.

Taarten bakken
’s Middags was het tijd voor taart. Met alle prinsen en prinsessen van Lingewaard hebben wij een prachtige taart gebakken… versierd. Deze taart wilden wij graag uitreiken aan een persoon die veel voor de carnaval betekent en zeker ook voor ons heel veel heeft gedaan. Onze president Vincent van Leeuwen, Monique, Lars, Bas en Imke hadden deze taart zeer zeker verdiend. Bij café Haalderen is hij overhandigd, waar vele raadsleden met hun gezinnen getuige van zijn geweest. De taart was heerlijk!De Carnaval breekt los
Vrijdag 28 februari op pad naar de jongste inwoner van Haalderen. Samen met president Vincent en voorzitter Anja gaan wij op bezoek bij de familie Meijs om hun prachtige mannetje Javi welkom te heten in het Baggergat. Prins Erwin van Zottendaal heeft Javi onderscheiden als jongste inwoner van Haalderen en natuurlijk een bloemetje en een mooie herinnering van ons bezoek. Onder het genot van koffie, thee en beschuit met muisjes was het erg gezellig en voordat we het wisten gingen we alweer verder.

Nu naar de oudste inwoner van Haalderen. Mevrouw Huting zat samen met haar drie dochters en schoonzus al op ons te wachten. We werden hartelijk ontvangen en hebben genoten van alle varhalen van vroeger en de prachtige foto’s die ze hadden klaarliggen van de carnaval in de jaren 60 en 70 in Haalderen.

Zaterdag sleuteloverdracht
Vandaag vroeg uit de veren en snel naar de kapper. We gaan naar de sleuteloverdracht, dat dit jaar plaatsvindt in Bemmel. Om tien uur zijn we bij Het Wapen in Bemmel, de stemming zit er al goed in, de dweilorkesten zijn aan het spelen. We wandelen met alle verenigingen van Lingewaard naar het beeld van ???. Hier drinken we met alle prinsenparen en presidenten een Schrobbelèr, proost!

Daarna vindt de sleuteloverdracht plaats bij de Roskam. Wij hadden dit nog nooit meegemaakt en wisten dan ook niet wat ons te wachten stond. Elk prinsenpaar wordt één voor één naar binnen gehaald en toegejuicht. Dat geeft al een mooi gevoel, het is een dag met optredens van alle verenigingen en de Orde van de Vlinder wordt uit gereikt. Deze is in Haalderen voor Helma Leijser en Miranda Brugman. Dames, gefeliciteerd! Jullie hebben dit verdiend. Uiteindelijk krijgen we de sleutel van onze burgemeester… Het feest kan beginnen!

's Avonds naar De Kolk, waar het avondfeest losbarst. Eerst onze familie en vrienden onderscheiden, wat fijn dat ze erbij waren om deze avond met ons te vieren. Wij als prinsenpaar hebben genoten en waren blij met de grote opkomst en iedereen was zo mooi verkleed.

De optocht

Zondagochtend, de zon schijnt, het is prachtig weer. De prinsenwagen komt ons thuis ophalen en zo rijden wij naar de verzamelplek bij De Kolk. Samen met de meiden van de dansgarde rijden we met een mooie optocht door Haalderen. Het weer is goed en er staan veel mensen aan de kant die de optocht komen bekijken. We vinden het een hele belevenis en proberen dan ook om alle kinderen langs de weg van snoep te voorzien.

Bij aankomst bij de feestzaal De Kolk is het al lekker druk en de stemming zit er goed in. Rond vijf uur gaan we weer verder om een hapje te eten want 's avonds staat de verlichte optocht in Gendt op het programma. Het weer was nog steeds erg goed en met alle raadsleden op de kar gaan wij gezamenlijk naar Gendt. Wat een drukte langs de kant van de weg om deze optocht te bekijken. We kunnen alleen maar zeggen: het was geweldig wat een feest, zingen, dansen en zwaaien op de kar. Top! Het was een mooie dag. Moe en voldaan kropen we 's avonds prinselijk in ons bed.

De maandag konden we rustig beginnen. Heerlijk! Rond 13.00 uur naar de Tichel, de sfeer was nog rustig, iedereen moest nog even op gang komen. Deze dag wordt er bij alle kroegen een foto van het prinsenpaar aangeboden. Diny was hier erg blij mee en zette deze dan ook gelijk in een prachtig lijstje. Na een paar borreltjes was het tijd om naar Café Haalderen te gaan. De muziek stond al lekker hard en ook hier werden we hartelijk ontvangen. Party time! De tijd gaat zo snel. Anja blaast op de fluit en op naar De Kolk. Hier hebben wij lekker gegeten en gekletst en voor we het in de gaten hadden kwamen de eerste kinderen voor de jeugddisco alweer binnen.

Wat waren de kinderen allemaal mooi verkleed en wat hadden ze zin in een feestje. Het was een dolle boel. Samen met prins Bas en prinses Iris op de Wii, daarna de polonaise en roeien op de grond. Deze jongens en meisjes weten wel hoe ze carnaval moeten vieren. Bij binnenkomst kregen alle kinderen een lot. Prins Erwin heeft dan ook vele prijsjes verloot onder de kinderen. Rond 20.30 uur gingen de kids met een glimlach op hun gezicht naar huis.De laatste dag

Wat gaat het toch snel. Dinsdagmiddag kindermiddag. Deze middag staat in het teken van de jeugdprins en zijn prinses, die het weer geweldig doen. Voor ons heerlijk genieten, we maken overal een praatje, drinken een borreltje en kijken naar alle kinderen die weer zo mooi verkleed zijn. Ook de allerkleinsten zijn op de dansvloer aanwezig. Om half vier komt er een verrassings optreden. Drie jongens - Brain, Luuk en Lars - verkleed als de Heidezangers, deden een spetterend optreden. Wauw, geweldig gedaan!

En dan breekt de laatste avond aan…

De laatste keer voor deze carnaval trekt Erwin zijn prinsenpak aan en ik natuurlijk mijn jurk. We hebben er zin in om met al deze lieve mensen de avond door te brengen. De burgemeester met haar afgevaardigden komen dan ook de sleutel ophalen. Ja, jammer, maar hij moet weer terug. Vincent de president heeft dan ook een prachtig woordje voor de burgemeester, het was 'muskes stil' in de zaal toen onze president aan het woord was. Vincent, bedankt voor ALDI mooie woorden.

Om een paar seconden voor twaalf gaat de klok tikken en om 0.00 uur worden alle steken afgezet en met treurmuziek, gevolgd door de Raad van 11, het bestuur en de dames, lopen wij de zaal uit en bedanken elkaar voor deze geweldige dagen. Wij Prins Erwin van Zottendaal en Prinses Eleny willen dan ook iedereen bedanken en zeker ook de prinskeuzecommissie die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt.

ALAAF!Maandag 17 februari 2014

Pronkzitting de Narrenkap

Vader en zoon samen op de troon

Acht februari. Rond de klok van half 8 worden wij opgehaald om samen met de president, raadsleden en de dames naar de pronkzitting van de Narrenkap uit Huissen te gaan. Voor ons een avond met een bijzonder tintje, want de president van de Narrenkappen, Eef Gertsen, is de vader van onze eigen prins Erwin van Zottendaal.Met een mooie bos bloemen en potjes klei als cadeau voor de president, Anjes en de raadsleden van de Narrenkap werden wij van harte welkom geheten. Eef werd bij binnenkomst van ons wel een beetje emotioneel, dit was namelijk de eerste keer dat hij ons live in ornaat zag en dat deed wel even wat met hem. Samen met de Kroanige Zwoane, de Hofbrouwers en het Rooie Nest beloofde het een dolle avond te worden.

De sfeer zat er al snel goed in, maar dat kan ook niet anders met zo’n leuke groep mensen om ons heen. Een hoogtepunt voor ons was toen wij naar voren werden geroepen om samen met Vincent en Anja een onderscheiding van Eef in ontvangst te nemen. Hoe speciaal is dat om onderscheiden te worden door je eigen pa van wie wij lang in onzekerheid hebben gezeten of hij er wel bij kon zijn. Maar hij stond er net fit genoeg. Wat hebben we van dit moment genoten.

Nu was het aan mij ook (Erwin), ik kwam niet onbeslagen ten ijs en kon meteen van de gelegenheid gebruikmaken om mijn onderscheidingen uit te reiken aan pa en Anjes. Henk Damen, prins Robert en zijn hofdames en nog wat familieleden die hier aanwezig waren.Het was een supergezellige avond met een buutoptreden en zang van de Slubkus. We hebben heerlijk kunnen dansen en hossen. De bierjes en de wijntjes gingen er goed in, alleen word je daardoor wel wat minder oplettend en zo gebeurde het in een onbewaakt moment: mijn scepter werd weggenomen. Top jongens, jullie hebben een feest verdiend!

De avond vloog voorbij, wat was het gezellig. Na iedereen bedankt te hebben voor de gezellige avond, met de taxi weer naar Haalderen om nog even een lekker frietje te gaan eten en wat denk je? Komt daar Walter Fölker binnen, trots en blij met een scepter, maar niet de mijne, wel die van de prins van Huissen. Topactie Walter! Wij krijgen de scepter mee naar huis (heb ik in ieder geval weer iets) wordt er gezegd.

Zondag al vroeg in de morgen krijgen we een berichtje van de vrouw van prins Robert of wij weten waar zijn scepter is. Oké, het onderhandelen kan beginnen. Voorstel was dat hij ons scepterfeest gaat betalen. Maar dit was het hen net niet waard. Snappen wij niks van, maar ja. Drie kratten bier konden er net van af en wij begrijpen het belang van de scepter, dus hiervoor mochten ze hem weer op komen halen in Haalderen.

Wij als prinsenpaar zijn erg trots dat we dit allemaal mogen meemaken als prins en prinses van de Kleibakkers. En we vinden het ook erg leuk dat jullie allemaal de carnavalsdagen met ons gaan meevieren.  Alaaaf, alaaaf, alaaaf!


Maandag 10 februari 2014

Carnaval komt eraan!

De carnaval komt in zicht maar voor ons als prinsenpaar is het feest al begonnen. De oliebollenactie was weer een groot succes, vele mensen hebben kunnen genieten van de heerlijke oliebollen. Na al dat bakken en rondbrengen is er 's avonds een gezellige thema-avond om de dag en het oude jaar gezamenlijk af te sluiten. Dat was dit keer 'artiest'. Er was veel Haalders talent aanwezig.  De Toppers, André van Duin, Amy Winehouse en de Sjonnies. Met superleuke muziek een hapje en een drankje was het een gezellige avond. Samen met Marcus en Renate op de dansvloer hebben we de avond afgesloten.In het nieuwe jaar vindt de gemeentereceptie plaats bij de Klok in Gendt. Ook hierbij zijn wij van de partij met de Kleibakkers om iedereen weer een heel fijn en gezond 2014 te wensen. Dit was een erg druk bezochte receptie waar vele mensen en verrenigingen van Lingewaard aanwezig zijn. Voor ons als prinsenpaar ook erg leuk om hieraan deel te nemen.

Dansgala Lingewaard
Op 19 januari vond het Dansgala Lingewaard plaats en onze Kluutjes waren van de partij. De meiden zagen er weer prachtig uit. De haren in een knot en mooie make-up. Wat kunnen onze Kluutjes en de prinsengarde prachtig dansen. Ook de showdans was een groot succes. Een genot om als prinsenpaar naar te kijken. Twee weken later was het weer feest: het 33-jarig bestaan van de Blauwe Pony in Bemmel. Bij aankomst lag de blauwe loper al klaar, hoe toepasselijk. Wij werden hartelijk ontvangen door de Blauwe Pony en prins Menno en zijn prinses. Op deze receptie waren veel andere carnavalsverenigen en dweilorkesten aanwezig. De dweilorkesten zorgden voor veel gezellige muiziek en de stemming zat er ook al snel in. 

Nog vier weekjes en dan gaat de carnaval losbarsten in het Baggergat. Wij zijn al aan het warmdraaien en hebben er veel zin in. Lieve groetjes van prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny.


Donderdag 5 december 2013

Het eerste officiƫle uitje als prinsenpaar

Onze eerste week na de onthulling is voorbij gevlogen. Zoveel leuke reacties, bloemen en kaartjes: het voelt allemaal als een groot feest. Veel foto's zijn er door Evelien gemaakt en wauw wat zijn die mooi. Dit is pas het begin voor ons als prinsenpaar en wij hebben er veel lol in...

Op zondag 1 december staat ons eerste officiële uitje gepland. Wij gaan naar het 44-jarig bestaan van de Riensplitsers in Doornenburg. Rond 14.00 uur worden wij opgehaald door Gerie en Anja en rijden samen met hen en de Raad van 11 naar Doornenburg. Voor deze gelegenheid zijn alle omliggende carnavalsverenigingen uitgenodigd. Voor ons als prinsenpaar erg leuk, omdat we gelijk kennis kunnen maken met andere prinsenparen en de verenigingen.

Wij worden door de Riensplitsers hartelijk ontvangen, Anja doet deze dag het woord en wij als prinsenpaar worden onderscheiden door prins Hans en prinses Marion. Dan onder het genot van een borreltje is het erg gezellig en voor dat ik het in de gaten heb, staat de taxi alweer klaar en rijden we terug naar Haalderen. We drinken met z'n allen nog een afzakkertje bij ons thuis en dan kunnen we weer terugkijken op een geslaagde dag.


Maandag 25 november 2013

Een nieuw prinsenpaar

Zondagmiddag na de optocht gingen wij met de kinderen en wat buurtjes van de Grote Geer gezellig naar de Kolk in Haalderen. Het was erg druk en de stemming zat er goed in. Onze  straat was weer mooi versierd zoals elk jaar. Op die middag is mij gevraagd of het niet leuk zou zijn om het nieuwe prinsenpaar te worden… Ja, en wat zeg je dan… 'Nou, ik weet niet of dit wel iets voor ons is...' en daar hebben we het bij gelaten en ook niet meer aan gedacht.

Totdat er op een mooie zomerse woensdagavond de telefoon gaat en Erwin opneemt. 'Hallo, met Vincent van Leeuwen.  Ik heb een vraag, wij als prinsenkeuzecommissie van de Kleibakkers zouden het erg leuk vinden als jullie het nieuwe prinsenpaar worden.' Erwin was gelijk enthousiast en toen ik thuis kwam van het werk, zei Erwin:  'Eleny, wat vind jij er van als wij het nieuwe prinsenpaar worden met de carnaval?' Ik was overdonderd en wilde graag eerst eens weten wat dit allemaal gaat inhouden. Snel een avond gepland om bij elkaar te komen, wat natuurlijk in het geheim zou plaatsvinden. We werden hartelijk ontvangen door Anja, Gerie, Vincent en Monique. Er stond al van alles lekkers klaar op tafel, maar wij hadden nog helemaal geen ja gezegd. Alles werd die avond goed uitgelegd en wij werden steeds enthousiaster. Het was ook een erg gezellige avond, totdat Vincent zei: 'Volgens mij zit hier het nieuwe prinsenpaar.' Daar hebben we gelijk met ons zessen op geproost.

Een mooi begin van een spannende tijd.

Eerst op vakantie en daarna begonnen wij met alle voorbereidingen. Met veel plezier gingen we van start. Er moest een prinsenpak een prinsessenjurk komen. En dit allemaal in het geheim, wat alles nog spannender maakte. Dus op stap voor het prinsenpak naar Thetru samen met de prinsencommissie. Er werd een mooie broek aangemeten en het pak passend gemaakt. Het was een fijne avond en we zijn daarna heerlijk op een terras beland. Een week later weer op pad voor de jurk. Heel bijzonder, want je bent het niet gewend om dit te dragen. De laatste keer was 12,5 jaar geleden op onze trouwdag. Bij het passen van deze jurken krijg je vanzelf een prinsessengevoel, zo trots en mooi. De datum kwam heel snel dichterbij. Er volgden nog heel veel fijne prinsenpaaravonden waarop we alles bespraken En we leefden allemaal naar de onthulling toe.

DE ONTHULLING
Zaterdag 23 november 2013. Erwin gaat 's morgens vroeg met Lars naar het voetbalveld. Het gesprek van de dag: wie wordt het nieuwe prinsenpaar? Er wordt wat afgespeculeerd, veel namen komen voorbij. De spanning wordt steeds groter. 's Middags nog even onder de zonnebank, de kapster komt en de kinderen zijn weggebracht om te gaan logeren bij opa en oma. De tijd kruipt voorbij en wij kunnen nergens anders meer aan denken.

En dan rijdt de auto voor: op naar de Kolk waar de onthulling gaat plaatsvinden. Erwin wordt in het prinsenpak gehesen, de kist waar wij in gaan staat al klaar. Met bonkende hartjes stappen wij in en worden naar binnen gereden. Vincent, de president, is al aan het woord, de spanning stijgt en dan gaat de deur open en stappen wij, prins Erwin van Zottendaal en prinses Eleny, eruit… Wauw! Dit had niemand van ons verwacht.


Erwin van Zottendaal leest de proclamatie voor

Wat er dan met je gebeurt is geweldig. Anja roept ons naar voren. Als eerste krijgt prins Erwin een scepter, handschoenen, een steek en heel lange veren. Nu is hij een echte prins. Beide ontvangen wij de huisorde. De prinsencommissie staat om ons heen en dan champagne... Proost! Wauw, wat geweldig allemaal. Prins Erwin leest de proclamatie voor, onthult zijn prinsennaam en samen met Gerie komt ons motto tevoorschijn.

NIET LALLEN MAAR CARNAVALLEN!
Dan volgen er vele felicitaties en intussen is de familie gebeld. Samen met opa en oma komen Jari en Lars binnen. Oh, wat heerlijk om die te kunnen zien. De muziek start en dan de openingsdans: het is feest! En voor we het in de gaten hebben, wordt alweer het laatste liedje gespeeld. We sluiten de avond af op de dansvloer samen met alle Kleibakkers eromheen. Dit was onze eerste avond als prinsenpaar, een avond om nooit te vergeten!

De auto rijdt voor en wij worden prinselijk naar huis gebracht. Nog even nagepraat met Vincent en Monique en dan heerlijk naar bed.