Programma 2017


Vrijdag 24 februari
Vandaag gaan prins Edwin, prinses Esther, president Roy en een delegatie van het bestuur, raads- en senaatsleden op pad. Wie is de jongste en oudste inwoner? Zij kunnen een bezoekje van hen verwachten. s ’Avonds om 22:00 uur starten het prinsenpaar met leden van de raad en het bestuur met een gezellig samenzijn in Hents Café om daar alvast het carnavalsfeest in te luiden.

Zaterdag 25 februari
Volgens de traditie worden de dolle dagen gestart met de sleuteloverdracht. Dit is op zaterdagmorgen in Haalderen. 9:30 uur: Alle carnavalsverenigingen van Lingewaard verzamelen zich in Haalderen bij de Tichel. 10.20 uur: In optocht door het dorp en na een groet aan de Kleibakker op het Mariaplein vertrekken we met z’n allen naar zalencentrum De Kolk aan de Van der Mondeweg in Haalderen, waarna om 11.11 uur de sleuteloverdracht plaatsvindt door de burgermeester aan alle prinsen van de gemeente. Er zijn tevens diverse optredens van verschillende carnavalsverenigingen. Natuurlijk bent u van harte welkom om deze unieke gebeurtenis mee te maken. 20.11 uur: Carnaval in zalencentrum De Kolk. Lekker carnaval vieren. Met onder andere het optreden van de Kluutjes en de huldiging van de Grootste Kleibakker. Kom verkleed, want hiermee zijn leuke prijzen te winnen. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de entree is vrij op vertoon van de lidmaatschapskaart. Niet-leden betalen 7,50 euro.

Zondag 26 februari
De optocht. 12.00 uur: Aanmelden en nummers afhalen bij De Kolk. Het inschrijfformulier staat ook in het Pottekiekertje (bladzijde 67). Inschrijven kan tot uiterlijk 12.45 uur. 13.00 uur: Start optocht. Zie de route op bladzijde 66 (Pottekiekertje). Wagens op de Kolkweg bij familie Mathijsen en Kamps, met de voorkant richting de Van der Mondeweg. Loopgroepen op de parkeerplaats tegenover De Kolk. Einde is bij De Kolk. Daarna prijsuitreiking en een gezellige middag om nog wat te drinken en te dansen. Nummers moeten ingeleverd worden. Er zijn weer geldprijzen te verdienen en oorkondes voor de beste Haalderse groep en wagen. Wie heeft de mooist versierde straat en de mooist versierde huis? Ook hier worden prijzen voor uitgereikt.

Maandag 27 februari
Vandaag gaan prins Edwin, prinses Esther en de gehele hofhouding op pad door Haalderen. Een keer de Haalderse gezelligheid meemaken? Doe mee! We gaan frühshoppen bij:
12.00 uur De Tichel
14.00 uur Hents Café
16.00 uur Zalencentrum De Kolk

Vanaf 18.00 uur is er voor de kinderen aansluitend een jeugddisco in de grote feestzaal.

Dinsdag 28 februari
Laatste avond in zalencentrum De Kolk. Wat gaat de tijd snel! Natuurlijk treedt de garde weer op en kunnen we ons nog even uitleven, drinken en plezier maken. Zaal open om 19.30 uur, aanvang om 20.11 uur. De entree is gratis en de avond duurt tot 00.00 uur. Daarna gaan de steken af en nemen we afscheid van een hopelijk onvergetelijk carnaval 2016.

JEUGD

Vrijdag 24 februari
Basisschool De Wieling: Deze ochtend vieren we carnaval op school. Sleuteloverdracht: Dit jaar is deze unieke gebeurtenis bij de carnavalsvereniging De Kleibakkers in Haalderen. Alle jeugdprinsen en hun gevolgen van de gemeente Lingewaard zijn hierbij aanwezig. De (jeugd)burgermeester reikt de sleutels uit aan de jeugdprinsen. De zaal bij De Kolk is open vanaf 15.30 uur en iedereen is van harte welkom.

Zondag 26 februari
Optocht. 12.00 uur Aanmelden en nummers afhalen bij De Kolk. Het inschrijfformulier staat ook in dit boekje (zie bladzijde 67, Pottekiekertje). Inschrijven kan tot uiterlijk 12.45 uur. 13.00 uur Start optocht. De optocht eindigt ook weer bij De Kolk. Kinderen lopen onder begeleiding van de jeugdcommissie. Na de optocht gaan wefeestvieren en is er de prijsuitreiking (iedereen heeft prijs!). Kinderen graag hun nummer bij zich houden tot na de prijsuitreiking! Voor de jeugd is er een aparte jury. Voor de optochtroute zie pagina 66 (Pottekiekertje).

Maandag 27 februari
Disco. 18.00 uur: Voor kinderen van 6 t/m 15 jaar, van 18.00 tot en met 21.00 uur. Gratis entree. Tijdens de jeugddisco gaan de ‘grote carnavalsleden’ verder in de Reigerzaal/Café bij de Kolk zolang de disco duurt. Sluit u gezellig bij ons aan?

Dinsdag 28 februari
Daverende jeugdmiddag. 13.30 uur: Een hele middag speciaal voor de jeugd. Einde 17.00 uur. Zaal open om 13.00 uur. De entree bedraagt 3,50 euro. Lidmaatschapskaart is deze middag niet geldig.