Prinsenpaar
XIV (14)
Seizoen

2009-2011
Motto
Lang leve de lol, maak de glazen maar weer vol

Portret

Stiwan de Maatmeester en Evelien


Het begin

We werden gebeld. Stiwan was niet eens thuis toen ik gewoon direct instemde. We hadden het al eens een keer laten vallen. Stiwan heeft ooit eens gezegd dat hij meteen prins wil worden als hij erbij komt (taal met een borrel op). Vanaf de eerste dag hebben we het superleuk gevonden.

Het begin was heel spannend: we zouden eerst samen in de onthullingswagen zitten, maar in de laatse week werd besloten dat alleen ik onthuld zou worden. Stiwan zat gewoon op het podium, omdat hij even eerder als raadslid was benoemd. Niemand wist dat hij een paar minuten later al prins zou zijn.


Foto's


Dagboek

Zondag 20 november 2011

Afscheid

Afscheid nemen doen we voor even, want we blijven bij de vereniging. Zaterdag was het zover. De twee afgelopen jaren zijn al voorbij. De tijd is omgevlogen. Het was voor ons geweldig en we willen dan ook iedereen bedanken. Nog één keer samen dansen, de raad om ons heen, wat voelt het warm en vertrouwd. Tiptop! Na mooie woorden van de voorzitter en de president was het dan zover om door de raad te worden weggeleid naar achteren. Om plaats te maken voor het nieuwe prinsenpaar. Marcus en Renate, geweldig! We wisten niets en gisten mee tot het eind. En dan gaat Stiwan weer bij de raad en ik ga foto's maken. Zo vliegt de avond voorbij. Het nieuwe carnavalsjaar is weer begonnen. Dit is het laatste stukje in ons dagboek. Allemaal bedankt!


Donderdag 17 november 2011

Openingsbal Angeren 2011

Afgelopen zaterdag was het weer zover. We zijn met de Kleibakkers naar Angeren geweest. Daar was het openingsbal van het nieuwe carnavalsjaar. Naast de prins van Angeren met zijn prinses was de prins uit Doornenburg er ook met zijn hofdames en de raad. Drie prinsen bij elkaar...super! We hebben een keileuke avond gehad: veel optredens gezien en nog heerlijk gedanst. Dit was de laatste keer dat wij als prinsenpaar uit gingen naar een andere vereniging. Het voelde als vanouds, we hebben heerlijk genoten. Na afloop van de avond nog nageborreld in Haalderen en weer heerlijk bijgekletst. Ook werd er al veel gespeculeerd over wie de nieuwe prins wordt. Zaterdag zullen we het weten...wij zijn het in ieder geval niet. Voor ons staat het afscheid voor de deur.


Woensdag 19 oktober 2011

Voorbij

Nog een maand en dan zijn wij prins-en-prinses-af. De afgelopen twee jaren zijn omgevlogen en het was in één woord geweldig! We willen iedereen bedanken voor de geweldig mooie tijd in Het Baggergat. Dit hebben wij met ons gezin, familie, vrienden en alle mensen uit Haalderen en omgeving mogen beleven. Ik wil in het bijzonder onze ouders bedanken. Mede dankzij hun inzet is het mogelijk geweest dat de kinderen niets tekort kwamen tijdens deze periode en zodra er oppas nodig was, waren zij er altijd. Onze ouders waren ook zo veel als ze konden in De Kolk aanwezig en genoten er met volle teugen van. Ik vind het heel erg dat mijn vader Wietse Flokstra het afscheid op de laatste avond niet meer kan meemaken. Hij was supertrots op ons als prinsenpaar. We willen de nieuwe prins en prinses een ongelofelijk leuke tijd toewensen in Het Baggergat. Geniet ervan, want voor je het weet is het voorbij.


Donderdag 10 maart 2011

Haringhappen

De hele dag moe van het bed naar de bank en weer terug naar bed. Zo vrezelijk moe. 's Middags nog bezoek van de prinsencommissie met een prachtige bos bloemen en lieve woorden. Heren, bedankt! Dit doet een mens goed.

Om 20.00 uur haringhappen en napraten in De Kolk. Even met z'n allen onder elkaar. Voor degene die geen vis lust, was er een kroket of frikandel. Het was weer erg lekker.

Maar het zit erop. Het is even weer wennen, het gewone leven...je wordt echt zes dagen geleefd en er wordt veel gefeest. Nu bijkomen van een geweldige carnaval!

Evelien en Stiwan


Donderdag 10 maart 2011

Afterparty in huize Kaandorp

Dinsdagavond, nadat iedereen de steken af had gedaan en elkaar bedankte voor het geweldige carnaval dat wij mochten beleven, stonden in huize Kaandorp de borrel en het bier klaar. Met ongeveer dertig personen nog een afzakkertje genomen. Muziek aan en feesten maar! De een maakte nog een dansje, de raad trad nogmaals op. Het was een gekke bende, die tot 04.00 uur duurde. Moe en voldaan naar bed. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde carnaval.


Donderdag 10 maart 2011

Dinsdagmiddag en -avond

De dinsdagmiddag is de middag voor de jeugd. Dit is ook prima verlopen, de kinderen waren leuk verkleed. Prins Thijs en prinses Daphne waren veel op de vloer met de anderen kinderen. De dansgarde en prinsengarde traden op...Meiden toppie!

En dan is het alweer de laatste avond. Ik was de hele avond erg moe en wist dat dit het einde van de carnaval en ook bijna het einde van prins en prinses zijn. Ww hebben allebij zo genoten van deze carnaval, zoveel gedaan en het was zo supergezellig dat we het beide erg jammer vinden dat het dinsdagavond was...Einde carnaval.

De laatste dansen waren voor ons als prinsenpaar en wij konden het niet droog houden, erg emotineel mede door een lied wat bij een afscheid van een goede vriend gedraaid werd. Maar na zo'n goede carnaval is het gewoon een ontlading en het feit dat de dagen er weer op zitten. Wij willen dan ook graag iedereen bedanken voor de geweldige carnaval.

Evelien en Stiwan


Dinsdag 8 maart 2011

Maandag

Dit was een heel drukke dag. 's Morgens naar de oudste inwoner mevrouw Berns, die tijdelijk in de Lingehof in Bemmel verblijft. We werden in de huiskamer met medebewoners ontvangen. Het was gezellig en wat kunnen die mensen kletsen zeg. Eccht gezellig, de eerste moppen werden al snel getapt. Daarna na Ramses, de jongste inwoner. Zo klein en lief. Toen ik hem even vast mocht houden, deed hij de oogjes ook nog even open. Hij wilde even weten bij wie hij in de armen lag.

's Middags even thuis eten en meteen door naar het fruhshoppen. Eerst de Tichel toen de Klits en daarna De Kolk. Vandaar uit eten bij de chinees in Bemmel met de kinderen. Na een uurtje moesten we weer verder, want de jeugdkaraokeavond stond op het programma. Altijd een gezellige avond met veel jeugd. Super!

Om 22.30 uur met de taxi en twee auto's op pad naar Huis Stiwan had nog snel zestien man opgetrommeld die mee wilden en konden, want de dag was al lang en niet iedereen had oppas. We zijn naar prins Ignas gegaan bij de Gouden Engel. Superleuk ontvangen! Angeren was er ook. Gendt was net geweest. Moe, maar voldaan rond een uurtje of 01.00 naar bed.

Op naar de laatste dag alweer (aan al het leuke komt jammer genoeg te vroeg een eind...).

Evelien en Stiwan


Zondag 6 maart 2011

Zondag: optocht

Vandaag de dag van de optocht. Het weer zat mee en het was een grote optocht. We hebben heel erg genoten in Haalderen met aansluitend een gezellige middag in De Kolk. Daar heerlijk gegeten, gezellig met de hele ploeg. Daarna met de taxi naar Gendt voor de verlichtte optocht. In gendt veel lol en gein op de wagen, veel publiek en niet koud. Daarna met z'n allen weer terug naar Haalderen. Bij ons thuis nog met een ploegje wat gedronken. Ik kreeg een privéoptreden van de Raad van Elf. Ik had even de CD erop gezet van het optreden van de raad. Dus dat was een gezellige boel. Om 24.00 uur naar bed, want morgen staat bezoek van de oudste en jongste Kleibakker op het programma. Daarna fruhshoppen en karaoke. Dus weer gezellig druk.

Evelien


Zaterdag 5 maart 2011

Sleuteloverdracht

Na een gezellige avond bij café De Klits vrijdag was het vanmorgen om zeven uur weer dag. Naar Renate voor mijn haar, nog even naar de super voor de boodschappen en om half tien kwam Henk Joosten (de voorzitter) ons ophalen voor vertrek naar De Tichel. Daar was het verzamelpunt. Na de koffie was er al snel een borrel. Om half elf naar het monument bij De Kolk en een toespraak van Henk Joosten. Van daaruit met alle prinsen op de prinsenwagen en de andere mensen liepen voor ons uit naar de kleibakker op het Mariaplein. Nadat de kleibakker een fles bier kreeg, ging de stoet verder naar De Kolk. Daar aangekomen begon de officiële sleuteloverdracht. Het was gewoon supergezellig. Prinsen onder elkaar op het podium en in de zaal was het druk. Ook daar was het goed en gezellig. Het programma was gevarieerd en alles liep op rolletjes. Iedereen heeft schik gehad en de start van de carnaval is een feit. Om drie uur waren we thuis, lekker wat gegeten en toen heerlijk even de beentjes omhoog. Mijn moeder is in huis en dat is echt fijn. Nu om half zeven het karretje voor Jeroen afmaken. Ja, bij Jeroen is alles op het laatst pas klaar. Stiwan is daar niet echt blij mee. Lligt hij lekker en dan is het 'Pap, helpen...'. Nou ja, daar heb je kids voor toch? Vanavond De Kolk om 20.11 uur.


Vrijdag 4 maart 2011

Vrijdag de dag voor de kinderen

Vanmorgen om zeven uur was het tijd om naar Renate te gaan. De haren waren zo klaar en supermooi. Daarna naar 't Panneke en de schoolviering meemaken. Daphne en Thijs stonden na de viering op de muziekkar en de hele school in optocht erachter, geweldig wat een feest! Om twaalf uur omkleden. Stiwan en ik als prinsenpaar mee naar de school van Thijs en daarna naar de school van Daphne. Dat vonden ze in Gendt en Bemmel zo leuk...de grote en kleine prins van De Kleibakkers op bezoek.

's Middags om drie uur de sleuteloverdracht in De Kolk met de burgemeester. Om zes uur naar huis, eten en Stiwan richting werkplaats om de laatste dingen te maken voor de prinsenwagen. Daphne naar de gidsen en Jeroen knutselt nog aan zijn kar.

Verder nog een bezoekje aan café De Klits. Daar begint carnaval al vanavond. Morgenvroeg de sleuteloverdracht voor de grote prinsen. Weer in De Kolk, dus heeft u niets te doen dan zien we u graag.

Evelien


Donderdag 3 maart 2011

Aftellen

Zo, net terug van werken. Ik heb vakantie. Morgen begint dan eindelijk de carnaval. We hebben een vol programma, dus hoeven we ons niet te vervelen. Gisteren met buurvrouw Annita de straat versierd. Vannavond de rest versieren en de zaal. Nu boodschappen doen en poetsen, wassen, strijken etc. Daar zal ik de komende dagen geen tijd voor hebben. Gelukkig komt mijn moeder twee dagen bij ons, dus voor de kids gaat alles gewoon door.

Evelien


Zondag 27 februari 2011

Taart bakken

Ook dit jaar hebben wij weer een taart gebakken bij bakkerij Milder in Gendt. Supergezellig en een keilekkere taart, die we weg hebben gegeven aan de Raad van Elf. De raad verzorgt ierder jaar een optreden, bouwen het podium en de wagens op en zijn inzetbaar voor nog veel meer dingen. Ze zijn gewoon super en zonder hen kunnen we niet. Daarvoor ook onze dank. De taart werd uitgereikt in café De Klits en het werd een gezellige middag. Daarna nog naar een verjaardag. Om 24.00 uur moe maar voldaan naar bed. Bekijk de foto's...

Evelien


Zaterdag 26 februari 2011

Foto Gelderlander

Vandaag om 11 uur in Nijmegen met heel veel prinsen en prinssen op de foto. Wij zijn samen geweest met prins Thijs en prinses Daphne. Het was heel leuk, zoveel hoogheden samen. Dweilorkerst voor de stemming, nou die zit er wel in. Maandag staat de foto in De Gelderlander en vrijdag in een speciale carnavalseditie. We gaan ons nu gereed maken voor het taart bakken en vanmiddag geven we die weg aan........? Om half 5 bij café De Klits. Zin om te komen kijken? Dat kan! Jullie zijn van harte welkom.

Evelien en Stiwan


Woensdag 23 februari 2011

Sleutelbord

Ik heb het nieuwe sleutelbord bijna klaar. Het is gefreesd en ik ben het vandaag aan het spuiten. Donderdag en vrijdag schilderen. Ook maak ik twee mooie borden voor de jeugdprins en -prinses. Deze kunnen in de tuin geplaatst worden. En gisteren voor het eerst in een jaar geloof ik weer naar de AH geweest. Bier halen (beetje eigenbelang). Maar ja, we zullen eens tekort komen met carnaval.

Stiwan


Dinsdag 22 februari 2011

Hulptroepen regelen

Vandaag de kapster gehad en de schoonheidspecialiste afgesproken voor vrijdag. De oppas voor zaterdag geregeld. Zaterdagochtend gaan we samen met prins Thijs en prinses Daphne naar De Gelderlander. Daar komen heel veel prinsen uit de omgeving bij elkaar voor een foto. De oppas voor de dolle dagen is ook bijna rond. Ik wil dat gewoon goed geregeld hebben, want mijn kinderen moeten er geen last van hebben dat wij een aantal dagen niet thuis zijn. Nog tien dagen en dan barst het los. Wij hebben er zin in!

Evelien


Zaterdag 19 februari 2011

't Pottekiekertje

Vandaag al vroeg op. Eerst drie uurtjes werken en daarna vlug naar Vincent. Daar verzamelen we om met z'n allen Haalderen in te gaan om 't Pottekiekertje rond te delen. We waren met velen, dus anderhalf uur later had heel het dorp het in huis. De kinderen van de Raad van Elf, de dansgarde en de jeugdprins en -prinses werden opgedeeld in groepjes bij de volwassenen. De klus was zo geklaard. Het was heel koud. Thuis gekomen een kopje thee en koffie en heerlijk zitten lezen in 't Pottekiekertje. Wat is ie weer geweldig! Lekker genieten. Ik hoop dat jullie ook zo veel leesplezier zullen beleven.

Evelien en Stiwan


Maandag 14 februari 2011

Drukke tijd

Hier een stukje van jullie prins en prinses. Vorig jaar deze tijd zaten we midden in het carnavalsgebeuren. Nu zijn we in afwachting van. Nog een dag of achttien en dan barst het weer los. Stiwan is druk met de raad aan het oefenen voor de sleuteloverdracht. Ik zorg dat de kinderen er straks leuk uitzien tijdens de dagen. Er is al veel gekocht, vooral voor Patrick. Daphne is prinses, dus wij dames zijn klaar. En Jeroen weet het nog niet. Zaterdag gaan we 't Pottekiekertje ronddelen. Dat is altijd gezellig met de jeugd op pad. Verder voor nu niets te melden. Tot de volgende keer!

Evelien